Människans rättigheter - mobbning

Något jag kan använda ett så starkt ord som AVSKY till är mobbning. Det finns överallt. I skolor, på nätet, på arbetsplatsen, ja överallt. När jag var yngre trodde jag att alla växte ifrån det, bara man blev lite äldre. När jag sedan blev "lite äldre" och fortfarande såg det runt mig och såg utsatta människor tänkte jag att kanske, kanske måste man bli lite äldre ändå. Nu när jag är i denna ålder kan jag säga att mobbing blir ju bara värre destu äldre folk blir. Fortfarande tänker jag att när man bli gammal, då finns det inte mer, mina mor och far föräldrar mobbades ju inte.

Men är det så det ska vara? Ska vissa människor behöva gå mer än en halv livstid för att vänta på dagen då de inte längre mobbas? Ska vissa människor behöva flytta och lämna sitt hem, det som ska vara ens trygga borg, för att slippa undan mobbare? Vilka människor har rätten att göra så här mot en annan människa, någon som är lika värdefull?

Att jag funderar på detta just nu beror på reklamen om Friends - Om mobbning, som jag såg tidigare idag. Mina tankar for då iväg till oss vuxna och hur vi beter oss. Om vi vuxna mobbar, är det då konstigt om våra barn gör likadant? Jag tänker att mobbning grundas ibland i egen osäkerhet och ibland av ren avundsjuka. Men varför ska andra få drabbas för att någon inte har det den vill eller är osäker på sig själv?

Jag gick in på Friends hemsida och tittade runt lite. Min oro är att någon av mina barn ska bli mobbningoffer eller, hemska tanke, mobbare. Jag vet ju att jag hade tagit itu med det direkt om jag märkte det ena eller det andra. Vi har en del vänner och även släkt som har barn i skolålder, man får ju då höra om hur saker går till och vad många föräldrar gör åt saken...INGENTING. Det är skrämmande att man låter sina barn såra andras barn och att man sedan tar sina barn i försvar, "barn är ju barn" gaaa. Vi har haft många, långa pratstunder med vänner angående detta och jag kan stolt säga att våra vänner har samma syn som vi har på det.

Inte bara då det gäller barn reagerar jag. Det är ju nästan värre hur vuxna människor kan bete sig. Vuxna människor som ska vara förebilder, som ska leda sina barn till rätt spår i livet och visa att med kärlek och vänskap kommer man längst. Jag är ju som känt rätt blond och har inte sett hur det bokstavligen talat mobbas och kastas skit i bloggvärlden, förrän nu. Och det sjukaste av allt är att min bloggvärld består till mestadels av mammor, alltså kvinnor som har ett eller flera barn och som beter sig illa.

Jag har "peppar, peppar" än så länge inte känt mig utsatt själv, eller fått mer än en endaste elak kommentar (den fick jag i samband med att jag öppnade mitt hjärta och talade om att jag hade en svår tid och att det därför inte skulle hagla inlägg) men jag har sett i andras bloggar fruktansvärt elaka kommentarer och inlägg i bloggar där man skriver ner andra bloggare. Min fråga är bara VARFÖR? Varför hittar man på lögner? Varför spelar man ett falskt spel? Varför kommentera och dessutom fortsätta läsa en blogg man bara har elakt att kommentera om? Varför lägga ner all denna energi på hat eller avundsjuka? Varför inte bara ta tag i sitt eget och göra något åt sin situation i så fall?

Det kokar inom mig. Det kokar och gör ont för alla dessa barn som kommer bli mobbade i sitt liv, det kokar för att vissa inte kan öppna sina ögon och se vad det gör mot andra människor och det kokar för de som är föräldrar men inte lär sina barn det viktigaste i livet - att älska sig själv och behandla alla människor med respekt.

Vill uppmärksamma er på Friends hemsida ännu en gång. Där kan du gå med i kampen mot mobbning. Antingen kan man stödja med hjälp av en gåva eller så kan man bli vänskapare. Vänskapare innebär att man är med och kämpar för barn så de slipper gå till skolan med en klump i magen, för att alla ska ha en vän och för att ingen ska bli mobbad.

Detta är något viktigt som vi alla, speciellt vi föräldrar, borde tänka på och jobba mot. Vi vill väl inte att våra barn ska bli offer för mobbning?

Nyttigt vs onyttigtTill middag blev det god kycklingsallad, barnen åt massor och verkade inte få nog. Efter maten ville Henric bjuda mig på något gott och där sprack nyttigheterna. Barnen fick glass och vi åt något som smakade precis som bananen och glassen man får när man beställer kinamat. Han rullade bananskivor i socker och kanel och stekte sedan det. Sen lades det över glassen, riktigt smarrigt.


Hemmets detaljer

Medan resten av familjen roat sig med sina grejer var jag lite uttråkad och började leka lite med kameran, det slutade med en hel del foton av hemmets detaljer. Så nu kastar jag ut en del i mindre format, alla bilder blir större om du klickar på dom.Mer & mindre Diggiloo
Jokern för gårdagens föreställning var Kevin Borg. Vilken kille, vilken  röst.


Jessica Andersson. I soffan bakom sitter Kevin Borg och årets vinnare av NEXT STAR 2009 Alexandra Liljekvist.


Niklas Strömstedt och Lasse Holm.


Mojje rockar.

Den andra jokern för kvällen var Glenn Wish, han var verkligen riktigt laddad och rockade så svetten rann redan en minut efter han klivit in på scenen. Ja jag ville ju bara visa lite av alla de bilder jag tog i går men nu ska ni få slippa höra om Diggiloo.

Barnen är hämtade av farmor, faster Fanny och hennes kompis Klara. Det tog inte ens tio minuter efter de gått till jag sov och jag vaknade inte förrän 19.30, katastrof att sova bort sin barnfria kväll men det behövdes. Jag vet inte riktigt vad jag tänkte på när vi tog barnen lediga så många veckor under sommaren. Visst är det jätte mysigt att vara hemma tillsammans allihopa och kunna ta dagarna som dom kommer, men barnen klättrar ju på väggarna (och varandra) när det inte händer något exakt hela tiden. Nu längtar jag efter lite rutiner igen.

Hur länge har ni varit/är ni lediga under sommaren?

Här hemma rockar detHär hemma rockar det till Mojje, vår nya idol och det är helt okej att han är det för vi har barn att skylla på. Fick ju fixat skivan igår på Diggiloo, men jag tog en bild med honom i stället för hans autograf, kan tyckas vara lite ego men så får det vara. Tack och lov gillar barnen honom med så nu har vi ursäkt att lyssna på honom, vore ju lite tragiskt att lyssna på barnmusik som barnen inte gillar.

Savannah är nog den som ser mest rockig ut, med solbrillor, napp och en helskön dansstil där hela kroppen slänger åt alla håll och kanter.

Jag har lite svårt att smälta gårdagen, kramar av härliga män med enorma sångröster får ju en att bli lite svag. Att det dessutom var mannen i mitt liv som fixade detta gjorde ju det hela ännu bättre. Han haffade Brolle och Ola när de var på väg till autografskrivningen efter föreställningen, där de skulle sitta var bakom ett stort bord och det stod folk brevid för att ingen skulle komma in bakom till dom. När Henric frågade Brolle sa han -Ja självklart, kom med här. Vi gick undan lite och de båda grabbarna lade sina armar runt mig, innan de sprang iväg till autografbåset gav de mig en kram och tog Henric i handen, Ola avslutade med att säga -Vi ses i Lund.

Henric och jag hade väldigt roligt tillsammans och skrålade och rockade till alla låtar, vi behövde verkligen den kvällen. I kväll är det BF, barnen ska sova hos älskade svärmor och vi ska bara gosa ihop oss under ett täcke och titta på film efter film hela kvällen.

Jag & stjärnornaOla, jag & Brolle. Ganska nöjd med denna bilden eftersom jag var den enda som fick en liten gruppbild med killarna. Kan ju bortse från att jag ser påtänd ut.Och inte blev jag bättre på denna, men spelar roll Mojje håller ju om mig!

Det har varit en helt underbar kväll. Riktigt bra föreställning, underbart väder, bra platser och glad publik. På scenen nämnde de också att alla biljetter var slutsålda, så det var smockat med folk.

Innan den stora föreställningen hade Mojje en föreställning för barn på en mindre scen, ja alla barn och jag och Henric då. Hans fru och hans två söner var med där och sönerna kallades upp på scen för att sjunga en låt med honom. Han berättade att hans äldsta son kommit hem från skolan och sagt att han inte ser ut som andra barn. Mojje hade då frågat vad han menade med det och sonen svarade att han såg ju ut som ett popcorn (syftade på sitt härliga hår). Mojjes yngsta son ville inte säga hej till publiken men när Mojje vände sig om drog den lilla killen ner byxorna och visade hela  "paketet". Det blev höga skratt och en Mojje som snabbt ställde sig framför honom och bad honom ta på sina byxor, även han skrattandes.


Jessica Andersson och Niklas Strömstedt i vacker duett.


Brolle med en hårresande röst.


Thomas Petersson utklädd till Carolina af Ugglas. Han var fruktansvärt rolig och så fort han drog sina stå uppare brast de flesta i hysteriska skratt.


Hela gänget. Längst ut ser ni fyra lite yngre artister, de är med i Hannah Montana (eller hur det nu stavas) och var jätte duktiga.

Andra artister som var med är Arja, Kevin Borg, Magnus Johansson (som spelade tumpet så hela pälsen reste sig), Sara Löfgren och självklart Lasse Holm. Mer bilder får jag visa i morgon för jag är riktigt trött, vi åkte hemifrån strax efter 16 och kom hem lite innan 01.

Tackar tidningen City för denna otroliga kväll, det var ju av dom jag vann biljetterna!

Nu bär det iväg

Barnvakten, även kallad min älskade mamma, har precis kommit. Celine är lite vrång och vill följa med oss. Nu ska Henric och jag iväg till Svaneholms slott och titta på Diggiloo. Jag hoppas att vädret håller sig lite härligt som det varit under dagen.

Vi hörs när vi är hemma igen.

ResultatetJa det stämmer ju inte riktigt med "före och efter bilderna" för den såg ju ännu värre ut från allra första början. Men det färdiga resultatet tyckte jag väldigt mycket om. Det passade utmärkt här hemma.1340 bilder

Pust, suck och lite stön. Bilderna är nu sorterade och klara. Blev lite irriterad över att det saknades bilder från 6 olika mappar av maj månads bilder. Problemet håller på att lösas, jag framkallar dom på nätet nu i stället för jag orkar inte stå i butiken och mecka som jag alltid gör annars.

1340 bilder ligger nu och väntar på att få komma in i album och då satt jag ändå in 600 bilder för bara någon kväll sedan. Med andra ord behöver jag 5 nya album för att kunna sätta in alla dessa bilder. Hoppas verkligen de har samma sort kvar. Fick just frågan om jag använder likadana album till alla bilder. Ja jag försöker att göra det. De lite äldre är ju olika men de senaste 5-6 albumen är likadana och jag hoppas på att kunna fortsätta med den sorten.

Det tog mig 2,5 timmar att sortera dessa bilderna i datumordning. Nu i helgen när jag satt in de där 600 bilderna tog det mig en hel kväll. Så jag vet vad jag har framför mig. Men när det är klart är jag så nöjd och sätter mig och tittat igenom alla bilder. Njutningen vara ca 2 månader för sen är det dags igen.

Ganska galet hur många album vi har. Från Henrics och min tid innan barnen kom är där väl 2-3 stycken, men sedan Celine föddes och fram till nu har det utökats med 17 nya. Och för att låta lita snabb i matte betyder det att vi har 10 album till innan årets slut. Kanske ska sluta ta med kameran överallt eller i alla fall lära mig hur man släpper på tryckknappen.

Kände att detta var ett totalt ointresserat inlägg, lite för mycket fakta kanske!

DagenNär Savannah kom hem i morse blev hon överfallen av en lycklig storasyster. Det höll två timmar sen ville hon följa med mormor hem. Hon tjatade massor och till slut kunde inte mormor motstå hennes charm så hon fick följa med och hon kom hem igen 17.30. Henric har varit och lämnat stolarna för omklädning och de ska hämtas i morgon förmiddag, äntligen har "vi" fått tummarna loss.

När Celine var hon mormor fikade vi på extrema onyttigheter, Savannah fick nöja sig med macka och bär.  Jag längtar till semestern är slut och vi kan komma tillbaks till normala rutiner igen. Speciellt maten och nyttigheterna, denna sommaren har varit mer onyttig än någon annan.Barnen sover äntligen. Ja i dag kan jag med gott samvete säga så för det har gnällts och grinats i princip hela dagen och de hade lätt gått att lägga dom när Celine kom hem. Kvällens syssa för mig blir fotosortering. Fick hem ytterligare en laddning i dag som ska läggas i datumordning. Nästa vecka måste jag få tummarna loss och köpa nya album så alla bilder kommer in innan nästa framkallning.Vädret är fortsatt kanon men trots det har jag bara varit ute i max en timme idag och det var för att klippa gräset, kratta och plocka bär i grannens trädgård. De har massvis med vinbär och bjöd över oss för att hjälpa till att rensa lite i buskarna. Jag längtar till deras vindruvor är färdiga!

Hoppas ni haft en mysig dag!

Nej det är jag som är dum

I föregående inlägg bad jag er rösta, vore ju bra om jag gav er länken till tävlingen och min bild också. Alltså jag vet inte ens vad jag ska skylla på men här kommer länken i alla fall och bilden ligger där så fort den blivit godkänd!

http://svenskaspel.se/p4.aspx?pageid=823&image_id=6063

Behöver Er hjälp

Fina, söta ni, jag behöver er hjälp. Jag är med i en fototävling där man ska skicka in sin bästa sommarbild. Ni vet alla att foto och kameror och allt som hör till är mitt största intresse och vinsten hade gjort mig så otroligt glad. Tävlingen har redan varit igång ett tag så jag kom in lite sent, bättre sent än aldrig eller hur?

Bilderna jag valde mellan är min absoluta sommarfavorit bild, utan människor. Men trots att jag tror den kunde skrapat ihop en del röster valde jag inte den. Jag valde en bild som betyder mycket för mig och som det bara lyser LYCKA om.

Detta är bilden jag tävlar med och jag håller tummarna för era röster!

Bilden kommer gå att rösta på genom denna länken så fort den blivit godkänd

http://svenskaspel.se/p4.aspx?pageid=823&image_id=6063


Hade ingen aning

Det var ju inte mycket som stämde i mitt förra inlägg. Jag hade inte ens varit ute när jag skrev det men fick mig en chock när jag kom ut i 25 graders värme och började svettas direkt. Solen är inte framme men varmt är det ändå. Dessutom kom diskmaskinen en liten stund senare och jag jublade av lycka, tyvärr hade jag ju precis hunnit diska undan gårdagens och dagens disk.Som jag sa innan och som verkligen stämde så har vi varit helt off allihopa. När Henric och Celine kom hem efter ett besök på hans jobb och en tur i stan var hon jätte trött och därför väldigt tvärt emot allt. Hur som helst så fick Henric tag i en möbelkille som ska klä om stolarna i morgon, det tackar vi för.

Savannah är nu hos mormor och Celine har fått ensamtid med oss tillsammans, hon njuter fullt ut av det. Vi har varit och köpt växter både till barnens rum, köket och vårt sovrum, köpt glass och det bästa av allt...åkt buss. Nu ska vi ha lite mys i soffan och titta på Shrek innan hjärtat ska lägga sig.


Fortfarande inte färdigt men en liten förändring har skett.


Gamla möbler

Undrar om det beror på vädret att vi är så trötta. Sommaren har ju helt plötsligt bytts ut mot tidig höst och det skiftar i grader som barnen skiftar humör. Mest seg är nog jag, kommer liksom inte riktigt igång förrän det är dags att gå och lägga sig igen.

Skänken blev färdigmålad igår och den var torr i morse när vi vaknade. Den är inte "färdigdekorerad" och allt har inte hittat sin plats på den ännu, det behövs lite smådetaljer och korgar i hyllorna innan jag kan kalla den helt färdig. Skänken som jag fick i april och som fick ta plats i vårt sovrum har dock fått allt på plats och jag tycker om den riktigt mycket.


Skänken i sovrummet som tidigare var mörkt träfärgad.

 

Denna skänken var från början träfärgad men blev under min svarta period...tja svart.
Någon större vas med lite blommor ska dit, andra ramar och foton och några korgar i hyllorna.

I april fick jag även ett matsalsmöblemang. Tanken var från början att byta ut köksmöblerna mot detta men jag ångrade mig och sparade bara två stolar. Stolarna är nu vitmålade och ska i dagarna kläs om i samma mönster på tyg som vi använde som dukar på vårt bröllop.


Stolarna från början...


...i nuläget. Och färdiga resultatet visas så fort de är klara.

Henric och Celine har åkt för att leta efter en häftpistol så vi kan klä om stolarna, Savannah sover och jag ska krypa ner i sängen och slöa lite. Behöver jag nämna något om vår diskmaskin? Nej självklart har den nya inte kommit ännu.

Söndag hela dagen

Vi har varit riktigt ur gängerna här hemma idag, tröttare än tröttast. Så dagen har inte varit så aktiv bara lite lek på gården, i förmiddags med kompisen Elliot och på eftermiddagen med kompisarna Anton, Kevin och Casper. Nu på kvällen kom vår vän Antony på besök och hade mat med sig, pizza som inte smakade helt fel.Antony och tjejerna myser i soffan.

Barnen ville klart inte sova när det var roligt besök här hemma så Savannah kom inte i säng förrän efter åtta och Celine har nyss laggt sig.

Jag har målat klart den vita skänken nu på kvällen och det blev riktigt bra, resultat visas klart när den står på plats igen. Hallbyrån skulle jag med måla i kväll men det får bli ett projekt för morgondagen eftersom jag är så trött och varit hela dagen. Nu vill jag bara gå över till grannen och tjattra lite innan jag kryper ner i säng för lite välbehövlig sömn. Med detta avslutar jag dagens första och sista inlägg. Var nog bra längesedan det endast blev ett!

Något nytt

Allt som har med redigering och foton att göra blir jag så nyfiken på. Just nu har jag lite extra kärlek för färdiga ramar som man bara kan klicka in bilderna i, ja små kollage och så. Så nu har jag testat något för mig nytt, Photoscape. Bästa kollagegrejen jag testat hittills i alla fall. Nu slängde jag ju bara in lite bilder från förra sommaren, mest för att testa. Så ni har garanterat sett bilderna tidigare.


Jag är med
Jag är med i en tävling hos Sanna. Vinsten är en härlig bodyscrub från Dermanord och det hade verkligen suttit perfekt nu när den lite mörkare huden är på väg att flagnas bort och jag ska jobba på ny färg, ja om vädret tillåter det vill säga.

Inte som alla andraI bland måste man ju offra sig för barnens lekar, eller hur!

Vi har flängt runt idag i jakt på allt vi behövde men det får bli en ny runda i på måndag. Vi fick i alla fall köpt två gröna växter som jag satt fint bredvid varandra i en avlång kruka, piggade upp sovrummet lite (speciellt eftersom det hade en total avsaknad av växter). Eftersom mina fingrar är rätt röda så väljer jag gröna växter i stället, gärna några som hänger ner lite för då syns det inte lika bra när de blir hängiga av en annan orsak.

Vit färg fick vi med tag på och penslar och roller. En sista vända på stolarna har Henric fixat nu i kväll och i morgon kväll ska jag måla skänken och hallbyrån. Nu i kväll har jag sysselsatt mig med att sätta in foton i album. Vi hade ju en rätt fin hög liggandes sedan förra framkallningen och helgens framkallning gjorde den mer än dubbelt så stor. 2,5 album har jag satt in foton i men nu behövs det köpas ännu fler album. Dessutom är det inte bara att sätta in dom utan jag måste klippa bort 1 cm på varje foto för att de ska gå in i albumet. Fattar inte att jag aldrig lär mig att framkalla rätt storlek...eller att köpa annan storlek på album.Hoppas ni haft en skön lördag!

Spara och förvara

När vi igår gick igenom hela "soptippen" tittade jag igenom tjejernas "sparalådor". I Celines låg där miljoner teckningar och ändå är långt ifrån alla sparade. Jag får så dåligt samvete när jag kastar något som barnen gjort. Deras allra första teckning är sparad, både Celines och Savannahs, likaså några finare konstverk med mycket härliga fingerfärger. Jag vet att man omöjligt kan spara på allt de ritar och gör men det känns ändå i hjärtat när man kastar bort det, därför valde jag att inte kasta bort en enda ut av de sakerna som redan låg i deras lådor.Detta är ett av Celines verk förra veckan. Men eftersom det prydde halva hallspegeln fick det plockas bort en stund senare.

Om en timme kommer stora godingen hem igen, det ska pussas massor på henne då. Inte ens ett dygn har hon varit borta men jag saknar henne massor ändå. När jag pratade med mamma för en liten stund sedan hörde jag Celine i bakgrunden, hon skrattade det där hjärtliga skrattet som får hela mig att le.

Så fort hon är hemma igen ska vi ut på operation fixletning. Pratade med Henric om alla mina projekt igår så vi ska börja sätta fart med att få några klara, dock behövs ju lite material, vilket jag hoppas att vi hittar idag.

Ha en strålande lördag!

Kliar i fingrarna

Nu när hela plejset är rensat och städat känner jag mer än någonsin för nya projekt, eller gamla för jag har ju några som ligger och väntar. det är ju så mycket idéer som jag har, vissa har blivit verkställda andra har jag inte hunnit med men nu känner jag att jag vill bli färdig med så mycket som möjligt innan studierna sätter fart igen.

* Skänk nr 2 ska vitmålas.
* Sänggavel vid huvudänden ska göras av träskiva, och tyg.
* Ytterligare träskiva och tyg behövs till en stor tavla.
* Växtuppsättningar vill jag mecka ihop i en del fina krukor jag har.
* De gamla stolarna Henric fixade åt mig målades vita, nu måste de kläs.
* Fotoförstoringar ligger och väntar på att få komma upp (var platsen ska hittas vet jag inte).

Och en massa mer projekt har tagit form i tankarna. Målet är att ta itu med en ut av sakerna i morgon, gärna växtbiten för växter gör mig glad och piggar upp. Henric ska lämna upp de utsorterade grejerna från dagens rensning till hans mammas vind i morgon, då försvinner ytterligare stökmoment och jag kan andas lite djupare.

När jag känner att fixarenergin är i hela kroppen vill jag gärna göra allt på en gång, helst NU. Men tyvärr finns det inget mer jag kan göra idag så jag ska krypa ner i sängen och se om filmen jag hyrde igår är något att hurra för. Vi såg City of men innan och det var bra, riktigt bra trots att de inte pratade engelska. Jag brukar vara lite trångsynt när det kommer till det men jag gav den en chans och det är jag glad för.

Sov gott och dröm sött!


GodingarnaFärdigpackad Celine står och väntar på mormor. I väskan finns där allt du kan behöva som t.ex. små djur, klossar, någon pusselbit, en napp (eftersom hon inte använder det kan det ju vara bra att ha), HelloKitty mobiltelefon och kamera, grodor, halsband och armband.Savannah försökte hålla sig vaken tills mormor kom men lyckades inget vidare. Mitt i lek och bus somnade hon precis där hon låg. Länge sov hon med, hela två timmar men somnade ändå lite efter sju nu på kvällen.Här är hon lite sur eftersom jag sa att hon borde ta av sig mössan när vi skulle äta. Dessutom tyckte jag inte riktigt att den passade i 20 graders värme. I ren jävelskap sprang hon med den på sig i mer än två timmar men på vintern så rycker hon av sig den så fort den sätts på.

4-1Vi är en familjemedlem kort. Celine är hos mormor och myser över natten. De skulle äta ute och sedan åka till min morfar och sedan åka hem och ha det mysigt. De åkte efter vi hade framkallat foton, över 1000 stycken denna gången med så jag vet vad jag har framför mig. Dessutom är det en månad som saknas i den högen så den får jag beställa via internet, självklart var det något som skulle strula och maj-skivan funkade inte.

Vi har haft det jätte mysigt med Savannah, hon har nog trivts väldigt bra med att stå helt ensam i centrum några timmar. Första två timmarna låg vi bara i sängen och busade med henne och de sista nu innan hon somnade har hon "hjälpt" oss med min walk-in-soptipp. Där är helnajs nu.

Jag och Savannah avslutade hennes kväll med ett bad. Efter det har jag hunnit färga brynen men kom aldrig så långt som till fransarna, helt projekt kändes det som efter denna soptipps röjning.

Hur brukar ni som har fler än ett barn göra. Lämnar ni ibland bort ett av barnen några timmar eller över en natt för att ge den andre 100% uppmärksamhet? Nästa gång är det Celines tur och hon kommer nog njuta till fullo av det med, oftast är det ju hon som får komma bort lite eftersom hon själv ber om det.

De stunder då hon har sig egentid brukar det vara några timmar men då oftast bara med en ut av oss. Hon och jag tar ibland en mamma-dotter stund och åker ner i stan för att gå och äta, köpa någon liten leksak och bara går och tittar, hon älskar det. Och ibland är det pappa och hon som åker och hittar på något. Höjdpunkten där är bussturen för henne, hon älskar att åka buss. Samtidigt njuter Savannah av att vara hemma och mysa med en ut av oss.
Ordning och redaHenric sover och jag och barnen busar. Jag tror vi använt precis allt i deras rum denna morgonen, eller använt kanske är att överdriva, men dragit fram i alla fall. Det nyligen välstädade rummet är allt annat än välstädat just nu. Rent är det i alla fall eftersom jag skurade varje millimeter med en svamp. Nu tittar de på Pippi och är aningen lugnare.

Om tre timmar kommer mamma. Då ska det framkallas foton från tre månader tillbaks. Ja jag framkallar alla foton jag tar för att sedan ha ett enormt jobb framför mig med att placera alla i album i datumordning. Men jag har ett system. Alla foton läggs i mappar i datorn, månadsvis. I dessa mappar är alla foton döpta efter dagens datum och sedan en siffra efter i vilken ordning de är tagna. Så idag hade det stått 090724-1, 090724-2 osv. Därför vet jag alltid när en bild är tagen och eftersom den texten kommer på baksidan på de framkallade fotona blir det lättare att sortera.

Något som verkligen behövs köpas idag med är fotoalbum. Jag har framkallade foto sedan november 2008 som ska sättas in så det behövs en hel del album, album för 9 månader för att vara exakt, det är ju fruktansvärt massa foton.

Disco och filmkväll

Vi hyrde tre filmer. Den första har vi sett nu, Wallander kuriren. Bra som alltid. De två andra vi hyrde var City of men och Young, single & angry. Den sista har jag ingen aning om varför jag hyrde men hoppas på att den kan ge mig några skratt i alla fall. Det blir inte mer filmtittande idag, vi får ha dom en vecka så vi lär hinna se de sista två.Innan barnen somnade idag hade de lite disco. Bandspelaren gick för fullt och de dansade som vildar. De blev nog lite trötta efter en stund för de tog varsin stol och dansade vidare med armarna, sittandes. Inte långt därefter somnade de sött i sina sängar.Vet inte om ni såg annonsen jag publicerade här igår. Nytt på blogg.se är att man kan lägga ut saker till försäljning via bloggen i ett "färdigskrivet" inlägg. Jag annonserade även på blocket. Annonserna lades ut i natt och telefonen blev såld i morse, 24 svar fick jag på den på mindre än ett dygn.

Trött dagEfter bara någon vaken timme i morse somnade jag igen och sov till någon timme efter lunch, jag är så fruktansvärt trött. Har fått medicin som slår ut mig totalt och jag känner mig som en sengångare mest hela dagarna. Vi har i alla fall haft lite kul i dag med lek på gården med grannpojkarna.

Barnen är grisiga och ska nu ner i badet och skuras ordentligt. När de somnat kommer farmor hit och sitter barnvakt så vi kan åka iväg för att handla och hyra film. Kvällen kommer med andra ord tillbringas slappande i soffan. Måste hämta krafter tills i morgon. Då kommer min mamma och hämtar mig, vi ska framkalla en herrans massa foton och sen följer Celine emd henne hem över natten. Jag ska ta tag i det sista rummet, min så kallade walk in closet som just nu är mer lik en soptipp.

Smak av sommarHenric var iväg och handlade och skulle köpa choklad med hem. När jag såg att han kom med denna smaken blev jag lite besviken, det ska ju vara original eller nöt om det inte är mörkt choklad. Gav chokladen en chans i alla fall och älskade den. Verkligen en härlig sommarsmak. Har ni smakat det?


SlagenTotalt slagen ligger jag här i sängen, planerar inte att röra mig många meter mer idag. Storstädningen har fortsatt under dagen, rensning av lådor, besticklådor mm. Har hunnit med lek på gården med, i värme men regn, jätteskönt. Jag tog ut sopsäckar till barnen som de sedan satt på när de åkte rutchkana, de tyckte det var helfestligt. Celine och Elliot använde de senare till regnrockar.

I går försvann vår fjärrkontroll till tvn i sovrummet mystiskt. Jag är glad att fjärrkontrollen till tvn i vardagsrummet även funkar till denna tvn, vilket projekt det hade varit att behöva resa sig varje gång jag vill byta kanal eller ändra volymen.

Älsklingar hemma igenÄlsklingarna är hemma efter en natt hos farmor. De hade haft det jätte mysigt och kom dessutom hem pigga och glada efter en middagslur.

Jag har spenderat den barnfria förmiddagen men storstädning och skurning av barnens rum. Dammråttorna under deras sängar var inte att leka med. Allt har sorterats och lagts in fint i hyllorna, det höll till 5 minuter efter deras hemkomst och det får man vara nöjd med.

Husfriden höll lite mer än 5 minuter, hela 20 faktiskt, sen tog Savannah tag i Celines hår och ryckte av en stor hårtuss. Syskonkärlek tror jag det kallas!

Blodröd

Trevlig kväll med nya favoritspelet Skip-Bo. Det är från 2-6 pers så det ska köpas hem till kvällar när vi är själva och vill umgås lite, yatzy är lite uttjatat nu. Gissa vem som vann första rundan?När vännerna gått var det Hot Shots och fossingfix. Det franska på tånaglarna skulle bort och det blodröda skulle dit, nu känns det mer jag igen. Mannen ligger brevid mig och snarkar som ett ånglok, jag ligger och filosoferar och kan inte somna trots att jag är dyngtrött. John Blund var här och kastade sitt grus i mina ögon men det hjälpte bara till att bli trött inte rensa huvudet. Jag har legat och lyssnar på fågelsången en stund nu och tankarna började så klart mala. Vad gör dom uppe nu? Vad har dom ut av det? Det sägs att fågellivet är en timme innan vårt tid, spelar roll för då är den ändå bara 04.46. Gå och lägg er!


Intensivt

Dagen har varit intensiv, jag har inte ens hunnit ta ett enda foto. Lekvänner har avlöst varandra och storstädning har pågått och gör ännu. Barnen är hos sin farmor, de lämnades precis och kommer hem i morgon vid lunchtid. Alla fönster än nu putsade, sängkläder bytta, golven dammsugna och moppade, allt dammat och skurat. Nu är det bara barnens rum kvar och efter det ska det bli en lugn och skön kväll. Vi ska mysa till en film, vänner kommer hit en liten stund och ska spela spel och sen ska det sovas...massor.


Bjuder på ett familjekollage eftersom inga bilder är tagna idag!

Mina kvällsliga bloggrundor har tyvärr blivit lite sämre nu några dagar, men jag har faktiskt njutit av att bara vara med familjen och goda vänner och slappna av lite, något jag verkligen behöver just nu. Tiden går ju fort och snart tar studierna fart igen.

Hoppas att ni alla har det riktigt skönt och njuter av semester och härliga dagar.

Återkommer säkert senare!

En hälsning till ER

Ni som läser Ingelas blogg vet ju att hon är med sin familj och campar. Hon hälsar att de lyckats hålla sig kvar trots att de var nära på att blåsa bort i natt. I dag har Ingela och henns vän flytt campingen med en shoppingtur i Ullared, tycker det låter som en utmärkt idé. Hennes man har idag meckat ihop tältlinorna och de planerar att stanna tiden ut. Skam den som ger sig!


Jag och Ingela i Göteborg, redo för galakväll. Bilden är tagen av Ingela la la.


Nytta med nöje

Förmiddagen har gått till att tvätta köksfönster, alla fyra sidor efter dom de är dubbla. Samtidigt kunde jag vara med i barnens lek på gården. En dagiskompis till Celine och hans mamma kom och Celine blev eld och lågor, ja även Savannah. Nu är det middagslur och sen ska det fortsättas tvätta fönster, förbereda för besök och lek.

I går kväll gick vår diskmaskin sönder. Inte bara att den la av utan den lät något fruktansvärt så vi fick dra ut proppen som går till den. I morse fick vi vaktis på besök och självklart kom vi då på att tvättmaskinen blev vår förra året så kostnaderna för reperation får vi själva stå för. Vi valde att få en helt ny diskmaskin i stället och ett litet tillägg på hyran, den hade ju ändå några år på nacken. Vaktisk trodde att vi skulle hinna få den nya diskmaskinen innan helgen och det hoppas jag verkligen. Det är ju en mardröm utan diskamskin och så mycket extra tid det kommer ta efter varje måltid nu. Kanske borde köpa papptallrikar och plastmuggar, eller så får vi helt enkelt bjuda in oss hos vänner de närmasta dagarna.

Vacker gåva

Idag när vi kom hem hade jag fått ett litet paket. En jätte fin berlock från Sofia som har webbutiken Adamantus, där hon säljer unika och vackra smycken. Berlocken jag fick är av bergskristall och den sägs vara bra för balans och harmoni i livet. Tack snälla Sofia för den vackra berlocken, jag kommer definitivt att använda den och tänka på dess egenskaper.Gick in på sidan nyss föa att jag skulle se om det fanns någon bättre bild på
smycket än den jag själv lyckades ta och hittade då jätte fina öronhängen i
samma stil.


Med Savannah i fokusJag kan dra ut kinderna...... och trycka ihop dom.Jag kan se sur ut......men nu vill jag upp!

SläktträffVi har varit i Malmö hos min farbror och "faster" med min mamma. Min kusin var med där med sin sambo och son. Hennes son är född endast fyra dagar efter Savannah så det har varit väldigt livat om jag säger så, nej rör inte det, nej akta, inte gå där, nej du får inte klättra där. Inte en sekund har jag suttit stilla.

Barnen sover nu efter en sen middag, ovädret vräker ner utanför fönstret och åskan mullrar väldigt högt. Jag är slut, totalt slut i hela kroppen och har längtat till denna stund de senaste timmarna. Stunden då jag bara kan få sjunka ner i soffan och slötitta på tvn, något jag sällan gör.
Kudden & gardinen

När Celine var mindre hade vi gardiner i vardagsrummet som bestod av 100% polyamid, ingen mysigt material direkt. Celine hade aldrig använt napp, tumme eller snutte och hon var vid denna tiden runt 1 år. Hon började på kvällarna när hon blev lite trött sätta sig med en flaska vatten på golvet och ta en bit gardin mellan tummen och långfingret och rulla. Eftersom materialet var som det var kom det ett litet störigt ljud från hennes snuttestunder. När vi var på Bosjökloster hittade vi ännu en snutteduk (ja den var ganska liten) som var så söt, vi tänkte att det var sista snutte grejen vi skulle testa med. Den funkade utmärkt men lite då och då gick hon tillbaks till gardinen.Efter ett tag byttes gardinerna (tack och lov) och hon började då snutta med en prydnadskudde i stället. Samma sak där, tummen och långfingret. Snutten ville hon inte ha och det är bara kudden som gäller. Inte kan man ta bort kudden inuti fodralet heller, då funkar det inte. När det är tvättdags för snuttekudden kommer hon direkt och frågar efter gardinen.
De vackrasteBild från i torsdags

Ofattbart hur mycket ett hjärta kan älska. Ovillkorlig kärlek måste vara det största som finns, kärleken till sina barn. Mina ovillkorliga kärlekar ligger och sussar sött, de snarkar i kapp med varandra och den lilla mummlar lite då och då ord som mamma och pappa och det värmer så i mitt hjärta. Samma sak då jag hör Celine vända sig och i sömnen leta efter sin myskudde, den kudden som egentligen inte alls är speciellt mysig och endast kan bytas ut mot en speciell gardin, då värmer det precis likadant.

Historien om kudden och gardinen har jag nog berättat innan men den ska få sitt alldeles egna inlägg i morgon.

Härliga friska dofter

Frukosten hos pappa blev lika god som alltid, massor med pålägg och till och med lax. Henric åt som han aldrig sett mat förr, vilket pappa klart uppskattar, han tycker det är väldigt tacksamt att bjuda Henric på middag (eller frukost som idag). Pappa har en underbar trädgård med massor av örter, kryddor och bär så vi fick med oss en del hem.
Jag plockar krusbär.


Gräslök och basilika


Oregano

Vi fick med oss gräslök, oregano, krusbär, timjan, basilika, jordgubbar och rabarber. Det sistnämnda har jag gjort paj på idag som smakade utsökt. De tre senaste dagarna har jag bakat paj på olika saker. Men jag har en ursäkt att vi träffat olika folk tre dagar i rad nu så alla måste ju få smaka mina smarriga pajer.

Kryddorna är tvättade och hänger nu i köksfönstret för att torka, det luktar underbart i köket så jag har placerat mig här för några timmar frammåt. Jag ska titta på film och fixa naglarna, de är i stort renoveringsbehov.

När vi hämtade barnen idag blev det klart kram och pusskalas och sedan dess har det varit full rulle. Vi har varit ute och lekt med grannarna på gården, gjort paj och bjudit svärmor, badat, städat och jag har till och med hunnit putsa 2 hela fönster och ett vitrinskåp. Resten av fönsterna, de 7 som är kvar, får vänta tills i morgon.

Godmorgon sovmorgonFörsta gången vaknade jag 07.24 av mig själv, andra gången 08.10 av ett skrikandes barn på gården, tredje gången 09.05 av samma skrikande barn, fjärde gången 09.57 av samma barn och femte och sista gången 10.40 av samma unge. Hann inte ens sätta mig i köket förrän pappa ringde och berättade att min mamma och morfar var på väg till honom. Självklart ville jag med till pappsen, de ska ju äta goda frallor med alla de påläg det alltid bjuds på hos honom, så nu gör vi oss i ordning i illfart för att för första gången åka till pappa utan barn, ja första gången sedan de föddes i alla fall.

Ha en härlig söndag kära ni.

Nya kläder till tjejernaEfter vår tur till skogen körde vi till mamma en sväng. hon hade shoppat en del nya kläder till barnen. Celine som älskar kläder och skor kommer bli överlycklig i morgon när hon kommer hem och får se dessa.

Kvällen med vänner och spel har varit jätte trevlig, precis som alltid. Vi har spelat Skip-Bo, ett för mig nytt spel, i fyra timmar, ätit vinbärspaj och skrattat.

Nu väntar sängen på mig, ska sova två timmar i timmen och ladda upp för storstädning och fönsterputsning i morgon innan barnen kommer hem.

Skogsmulle

Grått och lite småregnigt men fruktansvärt kvavt och varmt har det varit här hela dagen. Vi tog en tur till skogen med barnen innan vi åkte hem och packade för deras övernattning hos farmor och faster.

 

 

Så fort vi lämnat barnen åkte vi själva till en annan skog för att leta blåbär och svamp. Hittade inget ut av det men hittade hallon, massor av hallon, en groda, stora äckliga sniglar, gräshoppor och en massa mygg.Nu ska det bakas paj och dukas fram för en spelkväll med vänner!

Dagen idag

Blev lite fel ordning. Förra inlägget handlade ju om kvällen men här kommer dagen i lite bilder i alla fall.Pappa har friserat Savannah......var dock inte så uppskattat när vi skrattade åt henne så hon fixade frillan själv.

Lekplatser även idag. Vad gör man, barnen älskar det ju!Celine har bäddat till Savannah, med en matta!Och så lite bärrensning med barnen som hjälpredor. Den ena diskade sig själv och den andre åt bär!

Ännu en dag av solsken och stekhetta men i morgon kommer nog ovädret.

Hur har ni haft det idag? Är det sommarvärme hos er?


Härliga vänner, härlig kvällVi plockade massvis med vinbär idag, både röda och svarta. De röda blev till en paj, en riktigt smarrig sådan som vi tog med till Svedala där familjen Zinnert bor. Pajen var klar 18.40, sekunden senare var vi utanför dörren och på väg. Självklart var det något vi glömde, vanliljsåsen! Det var första gången jag gjorde en bärpaj och den blev helt klart godkänd, de andra sa det i alla fall.Electra, Mariia och James dotter, var den bästa lektanten och roade barnen hela tiden. Vilket tålamod tjejen har. De började på hennes rum men slutad i hundkojan, alla tre. Männen och sonen Killian fastnade framför Simpson en stund och vi kvinnor jobbade, ja det heter faktiskt så när man sitter framför datorn.När vi skulle åka var klockan efter 22 och jag är grymt imponerad över att barnen hållt sig vakna och dessutom glada, måste bero på sällskapet. Vi packade in barn och grejer i bilen och Celine kommer med en kommentar "Mamma, du behöver inte passa mig något mer, det kan flickan göra", okej tack för den. savannah somnade i bilen på vägen hem men Celine kämpade in i det sista och hann både äta en macka och kissa innan hon somnade på väg ner mot huvudkudden.

Tack för en jätte mysig kväll!

FotobokNi som följt mig ett tag, ja även ett mindre tag, vet ju hur oerhört mycket jag gillar att fotografera. Jag är inte heller någon som sparar alla bilder på en cd-skiva utan jag framkallar ju faktiskt våra bilder och sätter in i album. Vi ha rätt många album kan jag påstå och även en hel hög med foton som ligger och väntar på att nya album ska inhandlas.

När jag var inne på Mammabloggarna idag såg jag ett fantastiskt erbjudande om en Fotobok på Fuji. Tänk vad fint att spara minnena i en bok där man kan välja att skriva text till dom. Kanske göra en bok med semesterminnen, eller ditt barns första år, dop, bröllop eller vad som nu passar just dig. Jag hade gärna gjort en bok med hela familjen, från förra året när Savannah kom. Hade valt ut de bästa, busigaste och mysigaste bilderna. Trots alla bilder och alla album så är det inte så att de bara står och dammar, utan vi tittar faktiskt i dom rätt ofta. Barnen tycker det är roligt att se sig själva och vi tycker det är härligt att titta tillbaks i tiden och minnas.

Om man själv inte är så intresserad av foton är ju fotoboken en utmärkt present.

SommarmackorRostade mackor med jordgubbsylt och ost på, det är sommarmackor som jag åt varje dag under sommarloven, ja alla dagar som vi inte år frallor då. Egentligen hette det inte rostade mackor och det gör det inte här hemma nu heller, det heter hoppemackor.

Barnen har varit vakna sedan tidigt, 06.10 för att vara exakt. Celine är redan trött så idag blir det middagslur även för henne. Hoppas dock på att kunna hålla de uppe någon timme till så det blir en så sen middagslur som möjligt. Lyckas vi med det så blir det ett besök hos älskade familjen Zinnert i kväll. Det är ju en liten bit att köra och det vore typiskt om de somnade i bilen på vägen dit, då är de inte på sitt bästa humör om vi väcker dom när vi är framme.

Graderna här kilar stadigt uppåt och det ser ut att bli en riktigt fin sommardag. Hoppas det ser lika lovande ut hos er.

Liten men tuffDet är något som verkligen passar in på Savannah, liten men tuff. Jag var lite orolig när det var dags för henne att börja på dagis endast en vecka efter hennes 1-års dag. Hon var så himla liten i jämförelse med de andra barnen, både till växten och åldern. Men hon är tuff vår liten, lite för tuff för sitt eget bästa.

Här hemma är det hon som bossar över storasyster, hon som ställer till mest väsen om hon inte får som hon vill och hon som tar till med hårdhandskarna när det inte passar. En riktig lite bråkstake men ack så go och med den där charmiga glimten i ögat.

Hon har börjat få till minen att se riktigt sur ut, lägger armarna i kors och riktar ansiktet ner i marken medan hon håller kvar blicken uppåt och stirrar en rakt in i ögonen. Hon rör inte en min, blinkar knappt. Från arga minen till den ljuvliga och glada går det på två sekunder och så slår hon ut armarna och ger en bamsekram.

Ännu en sådan dagÄnnu en härlig dag. Vi har gjort i princip samma saker som igår fast varit på andra lekplatser. Som jag nämnt tidigare så är hela vårt område fullt med lekplatser, frukter och bär så det är precis det vi gjort idag, lekt och ätit bär. Om barnen var grisiga igår är det inget mot vad de varit idag, tur det finns badkar och svinto stålull (givetvis skämt).

Vi har nog varit runt på hela området igår och idag. Igår på vänstra sidan ut av vägen vid oss och idag på högra. Det skönaste med Gunnesbo är att det inte finns några stora vägar förutom den som går runt hela området och att det är väldigt barnvänligt. Celine har blivit jätte duktig med bären, när hon hittar en ny buske med bär frågar hon alltid först om de är giftiga och om hon får äta, Savannah får man ha stenkoll på för hon käkar allt som får plats i munnen.Nu på kvällen var vi ute på gården och barnen lekte med de andra 150 ungarna. Blev lite väl stökigt efter en stund så vi gick över till framsidan av huset i stället där barnen fick coola ner lite med vännerna Dennis och Simon. Farmor har med hunnit komma på besök för en kopp kaffe och lite prat. Älskade svärmor (ja jag kan stolt kalla henne så) ska ha barnen på lördag eftermiddag till söndag eftermiddag. Är rätt skönt att få lite barnfri tid nu när de inte är på dagis på så länge och de är ju bara någon minut härifrån.Har ni laggt märke till en sak? Sedan två dagar tillbaks är helt plötsligt jag med på bilderna. Henric börjar tycka mer och mer om kameran, fast jag har en liten aning om att det har med hans bloggande att göra. Det är ju det jag sagt hela tiden, blogga ger så mycket. Nackdelen nu är ju att det blir en tävling om vem som hinner blogga först och får de bästa bilderna. Ni som kikar i båda får helt enkelt stå ut med att vissa bilder kanske blir de samma.


Gott skratt förlänger livet

30 minuter som vaken, 25 minuter ut av dom har jag skrattat. Barnen är helt vilda, de dansar som aldrig förr. Bandspelaren står på deras rum, den pruttar ut livliga barnlåtar och barnen rockar, de är helt galna men har rytmen i kroppen. Blir dock ingen bild från deras dans, de är nakenfisar, men bjuder på en bild från igår.


Härliga sommarkvällar

Tyckte rubriken var passande till den förra rubriken. Kvällen har varit lika härlig och även den har vi varit ute och lekt. Barnen var så nöjda att de inte ens ställde till med någon scen när vi skulle gå hem. Det blev lite bad, kvällsfika, tandborstning och hopp i säng. De somnade på två röda. Även jag är nöjd med dagen. Jag är nöjd med att jag faktiskt tog mig upp ur sängen och trotsade kroppens vilja, för denna dagen har verkligen gjort mig gott.

Hoppas ni haft en lika härlig dag och kväll.

Nu ska jag, tro det eller ej, hoppa i säng och hålla tummarna för att jag somnar inom det närmsta.
Härliga sommardagarSå mycket lättare det är att njuta av de härliga sommardagarna och familjen nu när jag har tagit en paus från allt annat. Kroppen är fortfarande trött men humöret är definitivt bättre nu. Vi har varit ute en massa timmar för lek på olika lekplatser och massa bärätning. Smultron, vinbär och körsbär har vi stoppat i oss massor utav.Celine har kört sin motorcykel och Savannah sin bil. Savannah trodde ett par gånger att hennes transportmedel var tillräckligt snabb för att hon skulle hinna rymma. Samma nit varje gång.Barnen har varit underbara, antagligen för att de varit ute och suttit under vars en vinbärsbuske och ätit bär. Med andra ord har dagen varit smärtfri, ja förutom att jag råkade sticka en sax i Henrics armbåge runt 16.30-tiden, men han lever fortfarande tack och lov.
Grisiga barn är glada barn, eller hur var det nu?

Underbart besökOm mindre än tre veckor får vi besök, riktigt trevligt sådant. Ingela som jag träffade för första gången kvällen innan Blogg Galan kommer hit med hennes familj och det ska bli riktigt riktigt roligt.

Hela familjen somnade i förmiddags och har nog sovit ett bra tag. När jag gick upp kollade jag telefonen eftersom jag väntar på samtal från mamma. Telefonen som jag alltid glömmer sätta på ljud hade missat samtal, från Ingela. Självklart ringde jag upp direkt och hon började berätta om deras sommarplaner. Om vet ni, om mindre än tre veckor kommer de hit till oss. Vi ser verkligen fram emot det.

Morgonstund har guld i munIngen lång sovmorgon idag inte. Barnen var uppe innan tuppen och ställde till med ett himla liv. De möblerade om, bråkade och betedde sig värsta aporna. Celine har på något sätt lyckats med att plocka ner saker från hennes hylla, en hylla som sitter en bit ovanför sängen och som hon inte borde komma åt. Efter frukost har de dock lugnat ner sig. Celine tittar på Lotta på bråkmakaregatan och efterapar alla ord och toner hon använder, nu vet jag i alla fall vad jag har att räkna med idag. Savannah stökar ner i rummet och har plockat fram varenda liten grej, till och med de små sakerna som man har för att göra frissor på My little pony. Även vantar och mössor har hon hunnit plocka fram. Hon var nog utmattad efter allt stök och sjönk ner på ett täcke på golvet, jag gjorde henne sällskap och vi blev liggandes där en stund.

Trots tidiga morgnar och hängandes ögonlock så har morgonstund guld i mun. Barnen är utvilade och på sitt bästa humör, oftast.

Datorns värld, vilken värld?

Datorns värld är en helt annan värld. Jag har många gånger pikat Henric för att när jag sagt något åt honom när han sitter framför datorn så kommer han aldrig ihåg det sen. Jag gjorde nyss det samma. När barnen åt middag innan i kväll hoppade både jag och Henric över eftersom vi inte var alls hungriga då. För en stund sedan var Henric här och sa något, jag svarade "visst älskling" och han gick. När han kom tillbaks för någon minut sedan hade han med sig en tallrik med pizzamackor.

Jag tittade upp lite och såg tallriken, påpekade att det luktade gott och att han var så söt. Han savarade att han visste det och gick sedan iväg igen, med tallriken! Det fick mig att resa mig snabbt från soffan. Han sa att han hade sagt att han skulle göra pizzamackor och att jag bara svarat "visst" så han hade bara gjort till sig själv. Snopet för mig som fick gå ut och göra mina själv. Jaja så går det när man inte lyssnar men nu kan vi i alla fall äta våra mackor tillsammans.


TonårsfasonerJag - Älskling, maten är klar.
Celine - inget svar
Jag - Celine kom nu, maten är klar.
Celine - Amen jag pratar i telefon.
Jag tittar frågande på Henric som rycker på sina axlar lika oförstående.
Jag går in på hennes rum och ser att hon ligger och pratar i telefon och ser väldigt koncentrerad ut.

Jag - Celine kom nu.
Celine - Amen, mamma ser du inte jag pratar i telefon! säger hon med kaxig tonårsröst.
Jag - Ja men säg då att vi ska äta nu och att du får ringa upp sen igen.
Celine - Min mamma tjatar, jag ringer sen då, sägen hon och suckar högt.Celine och jag kommer hem från stan efter läkarbesök och shopping på apoteket. Hon är redan väldigt trött och grinig och kommer in och ser detta. Sin ena telefon (hon har fyra stycken) är sönder och hon förstår direkt vem som är boven i dramat. Hon går fram till Savannah med den söndriga telefonen i handen och säger "Du är störig, onödigt gjort, det var min, förstår du vad jag säger". Savannah tittar oförstående på Celine som går därifrån med höga och irriterade steg.Efter maten fick barnen vars en klubba. Celine äter lite på sin och byter sedan med Savannah och äter självklart upp klubban innan hon tror att hon ska få byta tillbaks mot en nästan oäten klubba. Efter en stund tröttnar Savannah och ger henne klubban som även den blir fort uppäten. Celine tror på fullaste allvar att hon ska få ännu en klubba men när hon märker att så är inte fallet får hon sitt tredje tonårsutbrott för idag. Efter en lång stunds skrikade och slit i dörren till skafferiet börjar hon stampa med båda fötterna i golvet och pustar och stönar. Jag som försökt hålla mig för skratt under hela scenen kan inte låta bli och börjar skratta hysteriskt. Scenen slutar med att Celine blandar skratt med gråt.

Sådana här dagar vandrar tankarna frammåt i tiden, cirka 10-12 år kanske. Då är Celine 13-15 år och humöret lär ju hänga med och utvecklas precis som ordförrådet. Ser mig själv lika långt fram, 37 år, tunnhårig eller skallig, rynkig som få och med en övernattningslägenhet som är till för dessa stunder.

Ja då var det dags

Efter lite övervakande på mannens blogg känner jag att jag vågar dela ut adressen. Först kanske det bör påpekas en del saker. Här hemma hos oss är jargongen väldigt ironisk, största delen av dagen, så allt ska ju tas med en nypa salt. Allt han skriver står för honom och jag avsäger mig allt ansvar. Han formulerar sig inte alltid på bästa sätt men han gör så gott han kan, alltid. Och våra ord till varandra kan låta hårda ibland men är födda av kärlek, det vet vi och våra privata vänner.

Så mina kära bloggvänner nu presenterar jag min man Henric och hans blogg, som jag hoppas kommer leda till förstående från hans sida om hur viktiga de där stunderna som jag lagt på bloggen faktiskt är.


Godingarna hemma igenBorta bra men hemma bäst, tycker jag i alla fall. De kom 11.30, lagom för fika och sedan sova middag. Trots att jag i natt fått sova oavbrutet var jag så trött att jag gick och sov middag jag med. Vaknade nyss till barnskratt och insåg att jag sovit bort mer än halva dagen, lite smått ångest va? Det värsta är att jag lätt hade kunnat fortsätta sova.

Läkaren ringde tidigare idag och ville jag skulle komma tillbaks för provtagning, igen. Var där igår och eftersom de behövde ta blodprover och jag tycker det är det värsta som finns fick de göra det genom ett stick i fingret och sedan pressa vad de kunde i två rör. Självklart blev det inte tillräckligt i det ena röret. Har en timme på mig att komma dit sedan stänger de provtagningen för idag.

Vår barnfria kvällChokladfondue med marshmallows och banan var riktigt gott. Vi hade jordgubbar med men glömde så klart bort dom. Vi har tittat på en av de gamla Beck filmerna och ska nu fortsätta med nästa, men jag kommer garanterat få besök av den kände John innan filmens slut. Som om vi inte ätit tillräckligt så blev det popcorn efter fonduen och i slutet av filmen lite melon. Känns som vi ätit för den närmsta veckan nu.Det har varit en riktigt lugn och skön barnfri kväll som enbart tillbringats i soffan, så jag kan stolt säga att jag idag tagit det lugnt. Normalt sett alldeles för lugnt för mig.

God natt kära och sov gott!

Mina hjärtan flyttar för en nattHär är barnen när de glatt vinkar hejdå och det är dags att gå hem till farmor, ja Savannah syns ju inte där hon ligger gömd i sin vagn men hon vinkade ivrigt hon med. De kommer ha så mysigt där och det är alltid drömmen att få sova hos farmor eller mormor, klart där blir man ju bortskämd så det ryker om det.

Kommer själv ihåg när jag var yngre och min mormor fortfarande fanns i livet. Jag sov hos henne ofta, för att jag ville det så hiskligt gärna och för att kvällarna och nattmackorna med mormor och morfar var så mysiga.

Vi ses i morgon mina hjärtan!

SkvallermiddagHenric somnade på soffan och jag påbörjade middagen. Jag hann precis bli färdig med allt när han vaknade. Det blev mina kända biffar, nypotatis, grönsaker, kidneybönor, kikärter och vitlök och tomatsås. Det blev en konstig middag, vi satt först tysta och bara njöt av lugnet sen tjattrade vi på och skvallrade för fulla muggar. Det är ju inte så ofta man har tid att sitta och prata med varandra när barnen är hemma, då får man knappt en syl i vädret. Och för en gång skull när vi är barnlediga pratade vi inte om barnen. Utöver lite skvaller pratade vi faktiskt blogg och lite vett och etikett.Igår köpte vi Fun Light saft med ny smak. Vi tänkte att vi måste ju testa den innan barnen smakar så den inte är äcklig liksom. Den smakade smaskens. Till och med Henric som inte är en saftmänniska älskade den, jag som trots mina 27 år älskar saft älskade denna lite extra. Och till efterrätt åt vi kanelbullar som kära svärmor kom med till oss när hon hämtade barnen idag.Som om det inte vore nog med ätande så ska vi faktiskt äntligen testa chokladfonduen, som jag fick på Galan, ikväll. Ser ju redan fram emot det kan jag säga trots att magen är full. Till allt ätande ska vi hinna med lite filmer och soffan kommer vara the place idag.


Öppnar mitt hjärta för er

Detta året, ja de förra med, har utan tvekan gått på högvarv. Föräldraledighet vavat med studier på 100% varvat med känslomässiga nergångar och 100 bollar i luften samtidigt. Jag är en person som sällan ger upp eller aldrig ger upp och aldrig förklarar mig slagen. Vissa perioder har jag fungerat som en maskin, en robot som gör precis det som förväntas av andra och mig själv men som inte känns i hjärtat när det borde.

Efter några veckor med extremt lite sömn, högt tempo med studier och att vara den perfekta mamman tog den slut, energin är total väck och vissa dagar de senaste tre veckorna har jag inte ens kunnat resa mig från sängen trots att viljan funnits där. Kroppen har inte burit mig, tårarna har sprutat trots att jag inte direkt varit ledsen för något och sömnen har strulat. Ändå fortsatte jag i samma tempo, ändå lägger jag ner den sista energin på folk i min närhet som inte mått så bra och ändå fortsatte jag att spela stark.

Jag spelade mitt spel till i morse då Henric tog tag i det. Han bad mig stanna upp och andas en stund och bara känna efter, känna vad kroppen egentligen ville göra. Och vet ni, den kastade sig i sängen, orkeslös och stortjöt. Han påpekade mina senste veckor av studier, studier jag jag lagt enormt mycket tid på men inte förstår ett dyft av vad jag läst. Så med detta bestämde jag mig för att ta min time out NU, inte om två veckor då den egentligen skulle varit utan just nu.

I dag ska jag njuta av lugnet och att bara få lov att vara men sedan ska jag i fyra hela veckor njuta av min familj. De två närmsta veckorna utan en enda tanke på studier, boken är instängd i förrådet och jag ska inte öppna den alls på två veckor. Och med detta förklarar jag min inte stark, jag förklara mig slagen av mig själv och har jag tagit mig dit ska jag ta mig upp igen.

Måste ju klart tillägga att det inte blir någon time out från er och bloggen, det får ju mig att må bra!Morgonmys

Inte så många timmar sömn i natt heller, mindre nu är någon natt de senaste 10 dagarna. Barnen kom hoppandes upp i vår säng lite efter sju så det var bara att ta sig i kragen. Lite morgonmys i soffan, precis som alla andra dagar innan någon är sugen på frukost.

Som ni ser har jag lite svårt att bestämma mig med designen på bloggen så det blir att känna av lite, ni får mer än gärna berätta vad ni tycker om designerna de senaste dagarna.

Nu är det 100% mys med barnen innan de hämtas av farmor och faster Fanny, sen är det avkoppling som står på schemat, endast avkoppling förutom ett läkarbesök klockan tre.

Hoppas ni alla har en bra start på nya veckan.

Hysteriska skratt med mannen

De senaste tre timmarna har bestått av lite bloggfix och hysteriska skratt. Jag har nu, som jag så länge lovat, hjälpt älsklingen med designen på den blogg han nu startat. Den är långt ifrån färdig men tillräckligt duglig för att han ska kunna börja blogga. Designen gick väl rätt smärtfritt men då vi kom till hans första blogginlägg spåra det ur, totalt. Han som spelar ett onlinespel dagligen använder ett helt annat språk än vi vanliga, dödliga människor och jag förstod inte ett dyft av vad han skrev. Han är väl inte den bästa på att formulera sig och när han själv läste igenom sin text förstod han ju vad jag menade. Jag tror på fullaste allvar att det tog hon över en timme att skriva det korta inlägg han gjorde och den största tiden av timmen var det bara hysteriska skratt från båda sidor.

Att han från början startade sin blogg var nog i ren protest över den tiden jag satt framför datorn och fixade med designen på min och att jag hade ett behov av att skriva ett inlägg innan vi t.ex. skulle börja titta på film. Han startade redan då en blogg men tröttnade snabbt eftersom jag inte hade tid att hjälpa honom med designen, han kunde ju inte skriva i en grisrosa blogg såklart. Men nu handlar det nog om nyfikenhet på hur något sådant kan vara så roligt och givande, som jag tycker att det är. Vi har slagit vad om hur länge han kommer fortsätta skriva i sin blogg och för en gång skull hoppas jag att jag förlorar.

Inte ännu, men snart kommer jag lägga ut hans adress. Måste ju först kolla så han sköter sig.Nu är det verkligen dags för oss att besöka sängen någon timme innan sessorna vaknar.

Ljudbok av Nestlé

I över ett år har jag samlat streckkoder från Nestlé, mest för att jag lika gärna kunde spara som kasta liksom. Och i förra veckan skickade jag in dom jag samlat på mig och fick välja en ljudbok för detta. Nu har jag några olika jag velar mellan. Där är ett par som jag verkligen skulle behöva, de är om stress, avslappning och hur man stannar upp i vardagen för att hinna ikapp sig själv. Ska jag vara helt ärlig har jag ingen aning om när jag ska hinna lyssna på dessa ljudböcker och att då ha en avslappningsgrej liggandes kommer bara göra mig stressad, dessutom tror jag inte jag ha ro i kroppen att ligga och lyssna på någon långsam röst och ber mig göra övningar i samma takt som en sengångare, trots att jag önskar att jag hade det.

Sen är där en bok som heter Orgasmboken, den är jag väldigt nyfiken på måste jag erkänna, men mest då för att lyssna tillsammans med Henric och sitta och fnissa åt de 250 inspirerande orgasmtipsen som utlovas. Så här skriver de om boken "Orgasmboken är fylld av 250 inspirerande orgasmtips som kan få både män och kvinnor att explodera likt en nyss uppväckt vulkan och mullra som åskan på öppet hav". Bara det får mig att börja fnissa.

Sen är där ju en hel del däckare, som jag faktiskt gillar men jag har blivit så fruktansvärt mörkrädd sedan barnen kom till världen. Eller jag har alltid varit mörkrädd men nu har jag blivit livrädd. Har vi sett en skräckfilm (läs film med blod eller mord) på kvällen och Henric somnar innan mig väcks han snabbt som ögat och behöver jag gå och kissa på natten får han följa med. Är det en riktig skräckfilm kan det hålla i sig en vecka så därför ser vi inte på det längre men övriga filmer med mord eller annat otäckt i ser vi, då behöver han ju bara offra sig en natt.

Och sen är där en del andra böcker, dels fortsättningen till Asyl och Gömda, Emma, Mias dotter. Den hade jag gärna velat ha men har ju inte läst de två första så kanske skulle börja med det.

Nä jag får fundera på detta en stund!

Akut sugBlev akut sugen på en hel drös med saker. Först mammas fruktsallad som hon bjöd på igår, sen melondrinken som jag drack med tjejerna på restaurang Soho i Göteborg förra fredagen, Pina Colada och mörk choklad. Mest av allt lockar nog melondrinken för jag gick in på Cocktailguiden för att hitta ingredienser till det som kanske skulle kunna vara just den drinken. Trodde ju självklart inte att det skulle bli så många träffar när jag sökte på "melon" men det kom en del. Så har lite att roa mig med en stund nu, problemet är ju att det är många ut av dom som verkar riktigt goda.

Oväntat besökDet har varit en riktigt skön dag men besök hela eftermiddagen. Jag gick upp ganska sent, så sent så att resten av familjen sov middag. Trots det känner jag mig inte utvilad. Henric fick fortsätta sova fram till 14, då hade jag hunnit ge barnen lunch, klippa gräsmattan, kratta och klippa igen och dessutom roat barnen och deras nya kompis Emma.

Sen kom oväntat besök, jag älskar när vi får det, av familjen Jardeback/Karlsson (dags för ett bröllop snart kan jag tycka, rätt långt att alltid skriva båda efternamnen här i bloggen). Vi tittade på film från när våra äldsta var små och de minsta nyfödda. Fick även höra Coffes skönsång inspelat, tror det var imse vimse spindel.

Det ena besöket byttes ut mot nästa, farmor och faster Fanny. Det bestämdes att de ska hämta båda barnen i morgon klockan 14 och ha dom över natten. Kan säga att de senaste veckorna blivit väldigt intensiva med båda barnen hemma och 110% studier på det så det ska faktiskt bli riktigt skönt att få andas ut lite.

För längesedan sådde jag och Celine blåklint i trädgården, tänkte ju att det skulle komma lagom till midsommar. Det blev inte riktigt som planerat men nu har de kommit i alla fall. De är jätte fina i blå, rosa, vita och lila färger och Celine är stolt över sina blommor som hon varit duktig med att vattna.Mormor kom med på besök. Hon och jag åkte iväg för att handla lite och hon köpte jätte söta linnen och trosor till barnen som givetvis provades så fort vi kom tillbaks. Savannah sover nu men Celine kommer med massa anledningar till att inte sova, hon är trött men vill ändå inte missa något, det kan ju hända hur mycket som helst här i soffan.

PåminnelseNi glömmer väl inte att hämta er Gratis Yoggi yalla Pink Flamingo?


För att ta del av erbjudandet så ska du SMSa koden: KUPO BLOGG103 till nummer 72130
så får du tillbaks ett SMS i form av en digital kupong.
Med kupongen kan du hämta ut din Yoggi på valfri Pressbyrå eller 7-eleven.

När ni smakat den får ni gärna skriva vad ni tyckte.

Visst finns mirakel

♥ Visst finns mirakel ♥

BusDet har varit en inomhusdag med massor av bus här hemma idag, förutom middagen hons mamma då. Känner att jag varit väldigt pedagogisk, lite utöver det vanliga då. Vi har sjungit ramsor som mormors lilla kråka och båda barnen satt på min mage och hängde med i svängarna, vi (läs barnen) har hoppat i våran säng och gjort kullerbyttor, eller Celine har i alla fall, Savannah gjorde tappra försök men var på väg ner på golvet varje gång och vi har lekt kurragömma med mindre bra resultat. Celine har gömt  sig och innan man hinner räkna färdigt ropar hon att vi ska börja leta efter henne, självklart är vi tillräckligt förståndiga att vi inte går fram till hennes gömma direkt men problemet var att vi aldrig hann gå fram till henne eftersom hon tittade fram själv innan man hunnit kalla hennes namn två gånger. Och Savannah, ja hon gömde sig bakom sin nalle, varje gång!

Var precis inne för att se sessorna sova, det är rogivande och mitt mammahjärta fylls av kärlek. Tanken var inte att någon skulle vakna men Savannah gjorde givetvis det när jag råkade sparka till hennes klossvagn så alla klossar for åt olika håll. Hon reste sig snabbare än hon hann öppna ögonen och sa -Mamma kom. Pluggade in hennes napp igen och vände henne på magen innan jag smet ut lite smidigare än jag kom in. Ingen skada skedd, hon sover igen och det ska jag med göra nu.

Blommor & bin

Jag vet inte riktigt vad jag ska skylla på. Att jag haft alldeles för mycket att tänka på, varit stressad och haft viktigare saker för mig eller om minnet sviker och jag är lat. Lat vet jag egentligen inte är, jag är allt annat än lat, trött är en helt annan sak. Att jag inte ärvt pappas gröna fingrar vet jag också men att mina ögon är lika dåliga som mina gröna fingrar känns mindre bra.

För ett tag sedan, ett väldigt långt tag sedan såg jag att blommorna i köksfönstret såg lite ledsna ut, ja lite halvt döende till och med. Jag vattnade de i farten när jag ändå vattnade de andra blommorna i hemmet. Sedan dess har jag vattnat massor, alla blommor i hemmet, flera gånger om, så längesedan är det. När jag idag skulle vattna igen såg jag blommorna i köket tänkte jag "oj, dessa gröna växter är lite missfärgade", jag sa det nog högt för Henric svarade att de sett ut så där rätt länge nu men att han inte trodde de störde mig eftersom jag fortsatt vattna dom. Man kan ju undra lite, hade jag sett honom vattna döda blommor hade jag alldeles säkert sagt något.

          De små stackarna har varit långa, fina och härligt gröna en gång i tiden.

Från blommor till blommor och bin. Förra helgen gick jag och var lite nervös hela tiden, först i mina vita shorts och sedan i min vita galaklänning. Röda veckan skulle börja vilken sekund som helst och det är så typiskt mig att alltid få den vid speciella tillfällen. Inget tecken på en start kom och helgen gick, veckan gick också och jag blev väl lite smått nervös redan i måndags, i onsdags var jag i princip panikslagen och i morse när jag vaknade var jag lättad, nu är jag bara trött på den igen.

Kanske ska tillägga att de vackra blommorna ovan har bytts ut nu mot lite grönare saker!

Middag i LommaVi har precis kommit hem från en utsökt middag hos min mamma. Även lillebror och hans supersöta flickvän Sara var där. Det bjöds på kallrökt lax, potatis, god sås och sallad. Till efterrätt blev det fruktsallad med äggtoddysås och till Celine tårta, hon är tårtmonster. Kanske ska tillägga att hon inte åt hela tårtan själv!Barnen har busat massor med morbror Richard så nu är det helt slut, de båda sitter med en flaska vatten i soffan, tittar på Pingu och ögonen går i kors. Dags att förbereda dom för natten. Återkommer om en stund med lite blommor och bin.

Godmorgon härliga Lördag

Vilken start på dagen. Tidigare i morse vaknade jag av två blöta pussar, från mina underbara sessor. Jag somnade om med ett leende på läpparna och Henric gick upp med barnen. Nu när jag vaknade sover barnen middag, ja det behövs idag för vi ska på middag i kväll och vi vill ju att de ska vara på sitt bästa humör.

Dessutom nu när jag startade datorn hade jag fått en hel drös kommentarer att godkänna här på bloggen, vilket alltid är lika kul. En av kommentarerna var från en sida jag aldrig hört talas om http://www.foraldrabloggar.se/ och vet ni, jag har blivit en av dagens rekomenderade bloggar där. Vad glad jag blev. De skriver så här om min blogg

"En ny bekantskap för oss på Föräldrabloggar. Cheeky är mamma till Savannah och Celine, fru till Henric och i bloggen låter hon sitt hjärta tala, ett motto vi ställer oss bakom helhjärtat."  Tack söta ni.

Har ni inte hittat till Föräldrabloggar innan så besök sidan, ni kommer alldeles säkert finna många nya favoriter.Nu vill jag att barnen ska vakna så jag kan få pussas och kramas lite.

Ha en underbar lördag fina ni!

Det fanns en poäng

Innan jag själv blev beroende tyckte jag att de övriga var freak. De som sa att tiden framför dator gick snabbare fick en hånande blick av mig och jag tänkte, hur korkad får man bli, tiden går precis lika snabbt som annars. Men det är faktiskt sant, tiden går minst dubbelt så fort när man sitter framför en dator än vad den annars gör. Sedan jag började studierna är jag ju så illa tvungen att sitta här betydligt mer och därför känns det som mina dygn blir mycket kortare än de var förr. Jag har tagit några pauser då och då, även de med min älskade i knät, och lekt med lite olika headers. Nu har jag svårt att bestämma vilken jag ska ha. Jag har fler idéer som jag ska verkställa i morgon, eller senare idag får jag väl säga men än så länge har jag två jag velar mellan.

 

Som sagt jag är inte ens säker på att det blir någon av dessa. Men vilken av dessa två tycker du?

Nu väntar sängen på mig och lite härlig efterlängtad sömn!

PicnikInom loppet av en halvtimme har jag svept förbi en hel del bloggar, tre ut av dom nämnde picnik. Jag som både är enormt nyfiken och desutom väldigt intresserad av allt man kan hitta på med foton var ju tvungen att testa grejen de pratade om. Ja, jag gjorde ett snabbt "kollage", inget vidare vackert men jag ville bara testa. Fräsigt vad man kan hitta på där på www.picnik.com.

JohnBlund kom förbi för länge sedan man jag trotsade honom, tyvärr. Jag hade mycket hellre sovit min skönhetssömn nu är slitit av mig allt hår av frustation över studierna.

Hoppas ni sover gott!

Liten kick

En liten kick av självförtroende nådde mig nyss. Jag har lyckats få till två bilder jag fått till länkar. Så om ni nu tittar i högra menyn så ser ni en bild som går till Creative Loungeoch en som går till AdamantusOch om jag nu lyckats riktigt bra så ska dessa två bilderna i detta inlägget länka till respektive sida....vi håller tummarna.

Tacopaj & MakaronilådaTacopaj 4-6 portioner

Pajdeg: 4 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1/2 tsk salt, 50g smör, 1 1/2 dl mjölk.
Köttfyllning: 500g blandfärs, 1 gul lök, 2 vitlöksklyftor, 3 msk tomatpuré, 2 msk chilisås, 1 msk soya, 2 tsk chilipeppar, 2 tsk spiskummin, 2 tsk koriander, 2 tsk curry, 1-2 tsk salt, 2 dl vatten.
Täcke: 3 tomater, 2 dl creme fraiche, 4 msk majonäs, 150g riven ost.

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Låt matfettet bli rumsvarmt, dela det i mindre bitar och finfördela med fingrarna i mjölet. Häll i mjölken och rör ihop till en deg. Tyrck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter.

Hacka löken. Stek köttfärs, lök och vitlök tills det fått färg. Tillsätt tomatpuré, chilisås och soya. Strö på kryddorna och häll sedan på vatten. Låt puttra tills vattnet är nästan helt borta. Häll köttfärsen i pajskalet.

Skär tomaterna i mindre bitar och strö dom över köttfärsen. Blanda creme fraiche, majonäs och riven ost. Bred ut över tomaterna.

Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 15 minuter, tills ytan fått färg.Makaronilåda 4 portioner

4 dl okokta makaroner, 1/2 tsk salt, 1 purjolök, 200 g rökt skinka.
Äggstanning: 3 ägg, 3 dl mjölk, 1/2 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 1-2 dl riven ost

Koka makaronerna. Skölj purjolöken och skiva den, skär sedan varje skiva på mitten. Stek purjolöken några minuter, häll i skinkan och stek tillsammans. När makaronerna är klara häll i dom också och stek en liten stund.
Häll sedan allt i en ugnsform.

Vispa lätt ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll det över makaronerna i formen. Strö över osten.
Grädda i mitten av ugnen i 30-40 minuter i 200 grader.

Idag var vi sugna på lite av varje, så det blev både tacopaj och makaronilåda. Savannah åt som hon aldrig sett mat förut men Celine petade i maten precis som alltid. Ja i alla fall till hon hörde att Madicken började på barnkanalen, då kastade hon i sig maten, sa tack och rusade in till tvn.

Precis nu fick jag en deja vu, dessa recept har jag lagt ut förr kom jag på, men med tanke på tiden det tagit att skriva ner allt så publicerar jag ändå.

Nu har barnen somnat och jag ska sätta mig bekvämt i soffan för att mecka lite med designen här på bloggen. Sånt småpill tar ju sådan tid och headern är jag inte helt 100 på ännu, jag ska göra några till för att känna efter lite.

PannkakskalasI dag ville Celine ha kalas. Jag ordnade ett pannkaks kalas som blev mycket uppskattat av båda barnen men mest av Henric. Till och med Celine påpekade att pappa hade ätit lite väl mycket. Sylten tog slut igår så det blev lite färglöst men ack så gott med glass och grädde till.

 

Vädret är inte helt stabilt idag så det blir en lugn och mysig dag inomhus och kanske en liten tur ut på gården för att rasta av de små liven lite senare. Jag är helt slut efter ännu en natt med studier men arbetet är nu inskickat och responsen blev bra trots allt. Först hade jag glömt att ändra en inställning så ljudet kom inte där det skulle men det fixades snabbt och jag fick skicka in det på nytt. Skönt att ha den biten avklarad men redan nu måste jag påbörja nästa veckas arbete som ska vara inlämnat nästa fredag. Har redan tittat på det och det blir ingen lätt match.

Savannah var inte ren någonstans efter glass och grädde så det blev vasken för hennes del. Hon är duktig och tvättar munnen och händerna efter varje måltid, storasyster däremot behöver man påminna några gånger extra.

Nu ska jag krypa upp i soffan med resten av familjen och gosa en stund innan det är dags att börja förbereda maten för i kväll.

Ombyggnad pågår!

Som ni ser är bloggen under lite förändringar. Jag vet precis hur jag vill ha det men om jag kommer få det så återstår att se. En ny header ska göras och en del småmeck som tar tid ska göras. Jag får fortsätta förvandlingen i kväll för nu vaknar barnen från middagsluren.

Tentan är gjord och den gick väl sådär, inte dåligt men inte jätte bra heller. Jag kan helt ärligt säga att det inte är mycket jag förstår i denna kursen. Jag tycker Flash är ett svårt och krångligt program och mina tankar finns inte direkt där de borde just nu, vilket gör det ännu svårare.

Jag hoppas att ni alla har en strålande dag, jag återkommer senare!

Lilla Vilda Teatern

Planerna för dagen blev inte som tänkt, inte alls. Efter samtal med "min nära" blev det så att vi inte åkte dit idag. Jag vet själv när man mått mindre bra och när man bara vill vara ifred från omvärlden och när jag säger så så menar jag det verkligen. Så vi ska låta det gå någon dag innan vi tar itu med problemen.

I stället har vi varit på Vattenshow med barnen, en dagiskompis till dom och hans mamma och min vän Carina och hennes son Anton. Det började med fika ute i gräset och massvis med barn lekte och hade skoj. Vi åt kladdkaka med grädde och hallon, riktigt gott.Och efter massor med bus var det dags för vattenshowen med Lilla Vilda Teatern. Jag tänkte att det kanske skulle vara skoj för barnen men måste ju erkänna att det faktiskt var väldigt många av oss vuxna som skrattade lika hjärtligt. Jag trodde aldrig att våra barn skulle sitta still i hela 35 minuter men det gick hur bra som helst och Savannah dansade och klappade händerna så fort de började spela och sjunga, Celine satt mest tyst och var helt inne i teatern och skrattade vid precis rätt tillfällen.
Erbjudande till Er

Jag vet inte om ni sett den nya bannern i min högra menyrad.
Det är i alla fall en sida med väldigt fina och personliga smycken som ni bara måste kika på.
Det är en väldigt trevlig tjej som gör dessa fina smycken
och hon erbjuder Er 50:- rabatt vid beställning för minst 450:- om ni anger koden: MG.
Erbjudandet gäller till och med sista augusti!

Gå in på Adamantus 


Tävling

Jag är med och tävlar hos Robins Garderob om ett hemligt smycke från CreativeLounge.
Creative Lounge var de som gjorde oss mammor fina i håret och sminkade oss på Galan,
jätte duktiga tjejer och supergoa.

GRATIS Yoggi Yalla Pink FlamingoFick ett erbjudande om att dela ut 100 Yoggi Yalla Pink Flamingo här på min blogg till Er läsare.
Självklart vill jag ge er det.

För att ta del av erbjudandet så ska du SMSa koden: KUPO BLOGG103 till nummer 72130
så får du tillbaks ett SMS i form av en digital kupong.
Med kupongen kan du hämta ut din Yoggi på valfri Pressbyrå eller 7-eleven.

Ska prova den i morgon, hoppas den smakar lika gott som den låter!

En bra egenskap

Jo jag tänkte väl att det varit för bra för att vara sant. På ett litet tag nu har det inte hänt något tråkigt och det mesta i livet har varit följsamt, men självklart kan det ju inte vara för länge. Jag är inte direkt den egotypen som sitter och ger mig själv komplimanger, de enda gånger jag säger att jag är grym det är när jag klarat en tenta och då är jag faktiskt grym. Men nu känner jag faktiskt att jag bör påpeka en god egenskap jag har, jag är enormt omtänksam. Jag vill att alla runt om mig, alla jag tycker om, ska ha det bra och vara glada. Jag ställer upp på alla och lägger mina egna behov åt sidan för människor jag tycker om. Detta är ju inte alltid bra och i bland måste man säga ifrån.

När folk i min närhet har problem grubblar jag på det som det vore mina egna problem och försöker hitta miljoner olika lösningar och hjälper till så gott jag kan och ibland mer än så. Just nu är jag i en sådan situation. Som jag nämnde tidigare så kom det ett väldigt ledsamt telfonsamtal ikväll från en väldigt nära till mig. Personen ringde inte till mig eftersom den vet hur jag oroar mig och hur jag skjuter allt mitt eget åt sidan, personen ringde till Henric och självklart stod jag så jag hörde allt. Det mesta var inget jag inte visste redan men jag hörde en sak jag aldrig hört personen säga tidigare och då brast det för mig.

Jag sitter nu med ett väldigt viktigt arbete som jag än mindre nu kan koncentrera mig på och en massa saker som snurrar i huvudet. Jag har beslutat mig för att ta natten till att försöka göra klart mitt arbete så morgondagen kan tas till denna person. Vi har redan ringt svärmor och ordnat barnvakt och nu återstår bara ett litet problem som jag hoppas kunna lösa, transportmedel.

Avslutar med en bild som både är ego och gör mig glad, en bild från Galan för att tjata lite extra liksom. Bilden är lite suddig och tyvärr kan jag inte skylla på varken bubblor eller cider då denna bilden togs, men kanske på värmen?Grillkväll & hysteriska utbrottGrillkvällen med vännerna var ett perfekt avbrott på min annars inlåsta dag. Barnen har busat och stojat, Savannah trillade och fick en ordentlig bula i pannan och det har kivats och gnällts, allt är precis som det ska vara med andra ord. Både Celine och Savannah åt vars 2,5 korvar vilket förvånade mig eftersom de ätit väldigt dåligt en längre tid nu. Vi lite äldre åt härliga biffar, potatissallad och sallad.

                                           Min fina vän Zandra

Nattningen idag var inget vidare kul. Vi brukar inte ha problem med nattningen och har varit bortskämda med att bara pussa på barnen, säga godnatt och gå ut och stänga dörren. Men den senaste veckan har Celine fått för sig att hon inte vill sova i sin säng och det verkar som hon är jätte rädd. Det tog 1 timme och 15 minuter att få henne sluta gallskrika. Till slut var hon så utmattad att hon tog sin myskudde och kröp ihop och somnade på 1 minut. Stackars lilla tjej, det gör ont i mitt mammahjärta.

Jag har en lång natt framför mig med arbete. Allt blev förskjutet en bra bit på grund av ett tråkigt telefonsamtal som fick mig att bli väldigt ledsen och orolig. Jag har lite att stå i i morgon, förutom mitt arbete, som även det gör ont i mitt hjärta.

Händelselöst hittills

Sedan jag gick upp ur sängen i morse har jag suttit med ett arbete i Flash 8 som ska vara inlämnat på fredag. Trots det har jag inte kommit vidare långt, jag har fastnat och försökt lösa grejen de senaste 4 timmarna. Det är verkligen inte min grej att ha tålamod till detta, mitt tålamod går till annat. att dessutom bli påmind om mina blonda hårsäckar gör inte saken bättre.

Jag ska i alla fall ta en välförtjänt paus nu och umgås med familjen och vänner. Ska gå bort till goa familjen Jardeback/Karlsson för lite grillning och mys, det är precis vad jag behöver. För så fort vi kommer hem och barnen somnat väntar ytterligare många timmar med exakt samma arbet som jag hållt på med hittills.


Som ni säkert sett tidigare i sommar har våra barn sprungit med mössor mitt i sommarvärmen.
Savannah gjorde det i måndags igen och nöjde sig inte med en mössa, hon skulle ha två.


Välkomna till mig

Sedan den omtalade galan har min besöksstatistik tredubblats. Jag kollar väldigt sällan min statistik med eftersom kommentarerna blev så många fler än vanligt och det var från nya läsare så kikade jag igår. Jag är jätte glad att ni hittat hit.

Så med detta vill jag hälsa er nya läsare välkommen till mig och en del av mitt liv.Ännu en bild från lördagen. Aningen brusig eftersom den är tagen med webcam.

100% aktivaDet har varit riktigt ös här hemma idag. Celine hade en miljon saker hon ville hitta på men först på alla hennes listor står alltid åka buss, vilket är helt okej för det är billigt och rätt avslappnande. Vi bestämde oss för att ta bussen till stan så fort jag avslutat min lektion. Vi åt lunch, matade fåglarna och barnen busade i fontänerna.

I Celines hand fanns hela tiden hennes väska, hon sa att hon var vuxen nu och kunde ha sina egna pengar i sin egen väska. Hon blev förstås ledsen när jag tog upp mina solglasögon ur min väska och hon inte hade sina med sig i sin väska. Men hon hade varit smart och packat med en nektarin och sin HelloKitty telefon, som ringde hela tre gånger under tiden vi var i stan. Ena gången var det hennes kompis Ellie som ringde, hon sa bestämt att vi får leka en annan dag för jag är i stan och ska äta lunch med min mamma och pappa. De andra två vet jag inte vem det var för då var hon tvungen att be om ursäkt och gå en bit bort från oss, måste varit väldigt viktiga samtal det där.

Resten av eftermiddagen och kvällen har vi varit på gården. Barnen somnade utan en enda protest och jag hade kunnat göra detsamma. Men för mig väntar nu ytterligare en lektion innan jag kan slappana av.

Historien om den envisa ballongen

På dansgolvet med Katti och Ingela, bilden är tagen av Ingelalala


 

Detta är något man nog måste uppleva för att förstå det roliga med det, men denna grejen fick mig att skratta så tårarna rann.

Vi satt vid ett bord och lyssnade på grabbarna som spelade. Snett framför mig fanns där en korridor som mina ögon fastnade i. Från ingenstans kommer det en ballong rätt högt upp mot taket i korridoren och den glider soft fram och sakta ner mot oss från korridoren. När den kommer så långt fram som på dansgolvet precis  framför oss vänder den lite mjukt in mot dansgolvet och sveper förbi oss alla. Jag skrattade så jag höll på att kissa ner mig. Inte nog med detta så förföljde denna ballongen oss under hela kvällen och svepte förbi dansgolvet när vi stod och rockade lite då och då.

Senare på kvällen ser jag att ballongen fastnat i en annan tjejs hår och följer henne i hennes moves när hon dansar. Detta var hysteriskt roligt.

Ny design?

Jag har ett tag tänkt på en ny design på bloggen. Men jag ville vänta tills jag läst webbdesign kursen för att kanske kunna göra det lite smidigare och på kortare tid. Jag tror dock inte att jag har tålamodet att vänta mer och vill egentligen göra det direkt. Det är bara tiden som fattas. Barnen är ju hemma flera veckor till och studierna finns ju med kvar och tar upp hela kvällarna. Jag är verkligen ingen person med is i magen, vill jag något ska det vara nu. Jag vet hur jag vill ha själva ramarna på bloggen men tror inte att jag är tillräckligt vass för att fixa det. Kan se mig själv trotsa tröttheten ytterligare kvällar för att sitta och läsa allt jag kan på designa din blogg för att få till det.Savannah låtsas sova, syns inte så tydligt va? Hon har för övrigt på sig den nya tröjan som följde med i goodiebagen, jätte söt. Vi går som på nålar här hemma och har gjort det ett litet tag. Celines sömn har börjat strula lite och hon vägrar somna i sin säng, hon vill somna på soffan så vi får bära in henne sen. Dessutom drömmer hon jätte mycket och vaknar helt hysterisk på nätterna och skriker att hon inte vill vara i sitt rum. Hoppas bara inte att det strular i natt för jag behöver min skönhetssömn mer än någonsin, har inte riktigt fungerat som jag borde idag.

Goodie bags och massa mer

Sponsorerna till helgens gala har varit extremt generösa. När vi kom till hotellet fick vi vars en goodie bag som innehöll väldigt många saker. Dels en massa rabatter i olika webshoppar med barnkläder, smycken, väggdekorationer, hemtextil, hudvård, kosttillskott, fotoböcker och mycket annat. Och dels en hel del produkter av olika slag.Hårvårdsprodukter från disp, mobilsko från Cross, kroppsvårdsprodukter från Yu.Be, stranskor till barn, barnstrumpor, kosttillskott till barn från både Vitalas och BioForm, kroppslotion från Estelle & thild, ljus från Yankee Candle som jag definitivt ska beställa fler ut av, bananskal från Fridolina, jätte fina smycken och en vacker skarfs från Lilla svalan, färgtryckskit från Lifestone som man gör avtryck av barnens händer och fötter på och sedan kan skicka in för att få det tryckt på ett halsband. Har ni inte tittat på deras fina smycket så rekomenderar jag er verkligen att göra det. Ja det fanns massor med fina saker i goodie bagen. En ut av sakerna bär jag just nu och har gjort sedan jag kom hem, ett halsband från Kalas med texten mamma på, som jag tyckte jätte mycket om.

Jag var på en föreläsning om internetsäkerhet och där fick vi Norton 360 som varar ett helt år. I en monter från Libero fick man barnolja, lotion, rabattkupong och Libresse för hipster. Där var många utställare med fina grejer. För att nämna några ut av dom så var det Lingon & Blåbär som vi dessutom fick 50:- rabattchek ut av i goodiebagen, MyKidoo som har många jätte fina barnleksaker i hög kvalité, Lilla Fjärilen Design som har pesonliga och söta  presenter som t.ex. födelsedagsböcker, bröllopsböcker och andra böcker till din käresta, barn, eller annan släkt vid speciella tillfällen eller som uppskattning. Jätte smart idé och söta böcker. Ja utöver dessa fanns det klart massor med fler utställare med finfina saker.

En annan sak som delades ut till oss alla var jätte fina ljusglas från InHouse Design och dessutom 20% rabatt i deras webshop, inte bara till oss utan även till er läsare. Så vill ni ta del av erbjudandet så går ni in på InHouse Design och anger kanpanjkod: Bloggare. Väldigt generöst.Utöver allt detta så var där ju enorma priser som delades ut till olika bloggerskor. Vissa gånger utsågs vinnare av lotter, andra med trekamp eller så hade sponsorer redan sett ut några bloggerskor som skulle få just deras produkter. Det var bilbarnstolar, matstolar, skor, kläder, ekologiska produkter ja allt.Jag och två andra tjejer lyckades vinna ett chokladfundueset på grund av vårt namn. Jag fick också ett smyckeskrin från Brio, böcker, cd-skiva, pussel och en dvd med ramsor till barnen, som de för övrigt har sett 450 gånger sedan jag kom hem.

I Goodiebagen låg även en söt liten rosa sak med Mammablogg Galans logga på, vid den vackra bordsbukningen låg en annan söt sak med samma logga på och i samma färger och stuk. Dessa söta saker har en av Bloggmammorna gjort och jag tycker de är jätte fina. Så vill ni beställa till dop, bröllop, kalas, ja vad som helst så kika in på Design by Lena.Ja ni ser så generösa sponsorerna varit, helt otroligt!

Mindre glamourEfter mitt sena sänggående och även Celines sena sänggående trodde jag att jag skulle få sova ut lite efter helgens bravader, tji fick jag. Celine vaknade gallskrikandes innan fem i morse och då hade kag bara fått drygt fyra timmar sömn. Tror ni jag känner mig utvilad?

Barnen var hungriga ganska snabbt efter de vaknat. Annars är de båda som jag, kan gärna vänta en stund när vi vaknat innan vi äter. Inget bröd hemma, ingen youghurt, inget pålägg, ja ingenting. Vid den tiden på morgonen har endast bagerierna öppet så vi tog bussen till stan, jag fortfarande med oborstad morgonfrilla och tröttögon, men lyckliga barn.

Vi fick ändå gå runt och vänta på att övriga affärer skulle öppna så vi kunde köpa pålägg med oss hem. Väl hemma åt vi en god frukost sen somnade vi hela högen.

Jag önskar er en trevlig dag, nu ska jag ut och njuta av familjen och det härliga vädret.

Med mina kära

Jag har inte skrivit något alls om mina kära sedan jag åkte. Det beror på att i fredags när jag skulle åka så blev Celine hysteriskt ledsen och ville inte att jag skulle gå, hon ville i så fall följa med. Trots att hon, Savannah och pappa skulle gå och köpa glass gick det inte. Det slutade med att jag fick bära in henne ge henne till Henric och gå och stänga dörren efter mig med en gallskrikandes Celine på insidan. Det gjorde ont, riktigt förbaskat ont i mitt hjärta och jag kunde inte släppa tanken på det sen.

I dag kom Wojtans barn till hotellet och jag såg när hon kramade om dom och självklart blev jag jätte ledsen själv. En stund senare kom Ingelas barn och ännu en gång kände jag gråten i halsen. Tänkte bara på att mina barn var 30 mil ifrån mig och jag saknade dom så det gjorde ont.

När min mamma hämtade mig i Helsingborg pladdrade jag värre än värst om allt som hänt på galan men när vi körde in på parkeringen här hemma blev jag tyst och gick ur bilen innan den hunnit stanna. Nu i efterhand kommer jag inte ens ihåg att jag sa hejdå till mamma, fast jag vet att jag gjorde det. Jag småsprang med all packning och hade inte ens tid att stanna för att prata med grannen då hon slängde upp fönstret, utan fortsatte min mening på vägen in.

Jag vet att två nätter inte är mycket, jag vet att några anser att det är bra för en att vara borta från dom och jag vet att alla inte lipar för att de saknar sina barn efter 2 dygn...eller 2 timmar. Men jag gör det, jag saknar dom så otroligt mycket när jag inte har dom i min närhet och känslan som jag kände då jag öppnade dörren och Savannah sitter mitt på golvet och tittar med sina stora bruna ögon på mig och säger "hej pappa", ja lite fel men ändå, är total lycka och enorm kärlek. Efter mys, pussar och kramar gick jag till soffan för att väcka Celine som råkade slumra till lite. När hon yrvaket tittar på mig och kryper in i min famn och säger "Mamma du är hemma, du kom hem till mig igen" då värker det lite i hjärtat och jag säger att självklart kommer jag hem till dig igen, jag kommer alltid hem till dig igen.Mannen har jag inte riktigt haft tid med ännu. Jag har gosat barn, packat upp en del, gosat lite mer barn och Celine ville inte lägga sig trots att hon var jätte trött, hon ville vara med mig, titta på bilderna från helgen som varit och mysa. Hon tyckte det var jätte roligt att se på bilderna, hon påpekade många gånger hur fin jag var och hade många frågor. Är det dina kompisar? Vem är det? Får jag träffa henne? Mamma, jag tycker om dom med? Kan jag säga att jag älskar dom? Ja hennes kommentarer var många.

Nu ska jag prata med Henric en stund innan ögonlocken faller ner.

Tusen tack tjejer


Först av allt vill jag tacka de tre tjejer som rodde galan i land, Annika, Åsa och Sessan. Ni har gjort ett otroligt jobb, en total upplevelse för oss mammor och denna helgen kommer finnas i mitt hjärta för alltid. Jag förstår att ni är trötta efter allt jobb ni gjort men ni har verkligen lyckats. Så tack för en underbar helg och alla otroligt fina saker vi fått. Och för att ni är så goa förstås.Sen så finns det ju lite andra tjejer som också gjorde helgen speciell för mig. Några otroligt charmiga tjejer som gett mig många skratt. Tack fina fina Ingela för att du bjöd med mig till er fördejt och för att du är så go. Tack andra fina Ingela för att jag fick sova hos dig, tack fina Christel för skjutsen och en trevlig resa hem och tack ni alla för att ni är så goa, glada och underbara. Ni är några riktigt pinglor hela högen!

Jag vet att jag nämner underbart hela tiden men helgen har faktiskt varit det, underbar. Den har varit mer än så men jag kan liksom inte få till det i ord bättre än underbart. Har inte riktigt hunnit smälta allt som hänt och alla människor jag träffat det har varit så mycket och så underbart, underbart, underbart!

Galakvällen

Efter en väldigt trevlig dag med utställare, föreläsningar, trekamp och inte minst massa mingel var det dags att göra sig klar för kvällen. Håret var ju ordnat sedan tidigare så det var en dusch, ansiktsmålning och att kränga på klänningen som skulle göras. Måste ju lite stolt säga att jag bar upp klänningen utan att bli blå i ansiktet under kvällen och härligheterna lever fortfarande, tack och lov. Tyvärr är det ju så att jag inte har så mycket bilder på mig själv men några lyckades jag få.Det var väldigt varmt på rummen och duschen gjorde bara nytta för stunden men vad gjorde det, vi strålade ju ändå. Så fort jag var färdig kilade jag bort till Ingela och Ingela och mötte där upp resten av "gärngänget" för lite fnitter och dricka innan vi det var dags för Bubbelmingel.Gärngänget som då består av Louise, Ingela, Marie, Ingela, Katti och Christel.


Och så jag.

Unger bubbelminglet var det Awardutdelning. Många fina priser delades ut och kvinnan som läste upp vinnarna var ingen mindre än Johanna Toftby från Ensam kvinna söker. Tidigare på dagen höll Johanna en föreläsning som var rätt känslosam, jag som är mitt vanliga känsliga jag började klart gråta, men lite fint så där så ingen skulle se det. Efter föreläsningen gick jag fram till Johanna och sa att jag tyckte hennes föredrag var bra och att det var starkt att hon delat med sig så mycket av sitt liv till oss. Hon var verkligen jätte härlig.


Johanna, Åsa, Sessan och Annika. De tre sistnämnda är de tre som rott Galan i hamn.

Klockan 21.00 var det dags för den underbara middagen. Alla 110 kvinnor tog plats i matsalen på fint uppdukade bord med vackra dekorationer. Sorlet var så högt att jag knappt hörde vad kvinnorna brevid mig sa, men det är ju precis så det är med så många kvinnor. Vem hade förväntat sig att det skulle vara tyst liksom? Trevligt var det i alla fall och maten smakade verkligen.Det bästa med att sitta och äta fin mat med 110 bloggerskor är att ingen tittade konstigt när man tog upp kameran för att fotografera maten, alla andra gjorde ju likadant. När huvudrätten kom in var jag så hungrig att jag glömde ta foto på den. Mellan huvudrätten och efterrätten kom en stå upp komiker som var sanslöst rolig, alla verkade inte tycka det men jag skrattade hysteriskt. Kommer tyvärr inte ihåg vad han hette men det var min typ av humor i alla fall.

När middagen var slut var det dags för musik och dans. Manne Sandström och Henrik Sundström kom dit, till Sjöbacken Hotell, för att roa oss. De spelade och sjöng till långt in på natten för oss som pallade trycket.Lite innan två fick jag för mig att gå och lägga mig. Jag var riktigt trött så jag sa godnatt och kilade upp på rummet för att klä av mig, slå på datorn, skriva ett inlägg och klä på mig igen och rusa ner till de andra för att tjattra några timmar till. Pricis innan jag skulle tvätta av mig hörde jag de få som fortfarande var upp när de satt och tjattrade och tänkte att det är ju bara gala en gång om året, varför sova då liksom. Kom dock ner i en skönare klänning och barfota.

Detta har varit en helg jag aldrig kommer glömma. Nya vänner har jag fått, druckit bubbel, minglat, lyxat och helgen har varit alldelses, alldelse underbar!

Självklart har jag ju massor med fler bilder men de kommer komma senare. Likaså kommer bilder på alla fina saker vi fick, för det var verkligen massor av grejer. Så om någon timme hörs vi igen.

Tack tjejer för en underbar helg!

Som en bal på slottet...

Vill börja med att be om ursäkt för eventuella stavfel, det har ju blivit lite alkoholförtäring...

Jag kan inte i ord beskriva denna dagen, kvällen och natten. Alla känslor inom mig bubblar över och jag är förvånad över att 110 kvinnor kan vistas under samma tak och ändå ha så fruktansvärt trevligt, ja för alla vet ju hur vi kvinnor brukar vara. Allt har varit underbart, jag hade kunnat använda det ordet 10000 gånger men det hade ändå inte varit nog. Jag har hittat vänner som jag känner enorm samhörighet till och som jag hoppas att jag kommer ha mycket mer kontakt med, utanför bloggen med.

Vi har ätit väldigt god tre rätters middag, fått underhållning i form av stå upp komiker innan desserten och efter maten har vi dansat så klackarna slagit i taket till två grabbar som spelat all form av musik.

Jag har massor av bilder att visa er men jag får göra det i lugn och ro när jag kommit hem till Lund igen. Jag är fruktansvärt trött men det där sprattet i mig gör att jag inte kan sova och jag funderar på att gå ner igen för att mingla i en mindre lyxig klänningl Jag menar, sova kan man ju göra när helgen är över eller hur?

Snacka om lyxVilken dag. Det är varmt och svettigt och i normala fall hade man  varit lite besvärad och irriterad över värmen, men inte idag, idag ler jag hela tiden. Jag ler av alla glada och fina mammor, av den goda lunchbuffén, av tävlingar och alla härliga goodiebags. Vilket jobb superkvinnorna gjort. Nu i efterhand kan jag förstå varför de skrivit så ofta i sina bloggar att de måste jobba med mammagalan.

Jag har fått håret fixat, jätte fint blev det och förhoppmmingsvis kommer det fler bilder på mitt färdiga jag men eftersom det är massor med trevliga människor jag vill umgås med så ska jag bara dra på klänningen nu och piffa upp fejset för att sen gå och mingla, bloggen finns ju liksom kvar efter helgen.

Hörs senare!

Härliga Göteborg

Hinner inte uppdatera så där jätte mycket just nu men vill säga att resan hit gick bra, kvinnorna var trevliga och de två Ingelorna som jag sovit hos är underbara. Dags för frulle men vi hörs senare!


Göteborg nästa
Det finns en anledning till att jag inte skrivit förrän nu, jag kan inte sitta still. Resväskan ligger på sängen med datorväska, handväska och klänning brevid sig. Jag tror att jag har allt under kontroll...eller inte, vad vet jag jag kan inte tänka klart. Nu är jag nervös, riktigt riktigt nervös men så förväntansfull. Äntligen är den dagen här, som jag längtat efter i ett halvår. Självklart följer både dator och kamera med så jag kan uppdatera när jag får tid.

Jag kan inte förstå hur jag lyckades få plats med allt i den lilla väskan men jag känner mig ganska nöjd eftersom Henric säkert förväntade sig att jag skulle få byta till en stor resväska och dessutom ha massa småväskor till. I denna lilla väska finns där ytterligare en väska och två par skor och ändå har kläderna fått plats, totalt nöjd.

Det är tur att grannbarnen varit här och lekt idag, så att jag haft något att göra. Jag har serverat saft, köpt glass till dom, lekt, hoppat studsmatta och pratat massor. Trodde de skulle tröttna på mig men de verkar tycka det var roligt.

Nu är det dags för mig att hoppa in i duschen och tvätta håret, för att kunna fixa den frillan jag vill ha krävs lite planering och jag lär säkert få ta minst en dusch till innan vi åker. Bara 4 timmar till avfärd s det ska gosas barn med.

Lugnt och skönt

Vi har haft en riktigt lugn och skön dag, mest i trädgården och lite på gården. Barnen var grymt trötta väldigt tidigt men det gick inte att hålla dom uppe mer än till 18.30. Jag har sedan de somnade fixat fötterna med tunt lager gel i fransk stil, så nu finns det ingen risk att det hinner skavas bort. Resten av kvällen ska det förberedas, mysas och dejtas granne.


Så här såg Savannah ut redan innan 14 idag. Vi satt ute i trädgården med några vänner och Savannah försvann in, efter en stund skulle vi titta till henne och precis då höll hon på att somna...på bordet!

Igår var det Dirty Dancing som sågs idag är det Grease. De båda filmerna får mig att tänka tillbaks en herrans massa år, på den tiden då man ville vara tjejen och ha killen. Ja trots att man inte fick en man som kan dansa som dom så kan han dansa och hans dans fick verkligen det att kittla i magen på mig. Jag är väldigt svag för män som kan konsten att röra sig rätt.

Vinsten har kommitIdag kom biljetterna till Diggiloo. Roligt med brev som inte bara innehåller räkningar, det piggar upp liksom. Ska verkligen bli helkul att gå på detta i 29 Juli.

Celine sov hos sin farmor och faster i natt. Hon kom hem lagom för att säga godmorgon till mig som nyss vaknat och sedan för att börja ställa frågor om vad som skulle hända idag. Hon for över säng, golv och nästan väggar och var så ivrig och ville inte alls kramas lika länge som jag. Och inom en liten stund bara var båda barnen och Henric borta för att åka till Nova så jag kunde göra min tenta. Nu är den gjort och jag vill bara att dom ska skynda sig hem igen.

Tentan gick bra och jag kan från och med nu släppa på alla måsten och "måste" grejer och bra njuta till måndag morgon. Mitt slit har lönat sig och inte en tanke ska finnas på studier de närmsta fyra dagarna. Det närmsta dygnet ska familjen få min fulla uppmärksamhet. Ikväll när barnen sover ska det läggas fram kläder, fixas fossingar (ja för det hann jag inte igår) och förberedas så gott det går. De andra dygnen ska jag bara känna lyxen av att umgås med härliga tjejer, dricka bubblor, vara galaklädd och sova ensam i en hotellsäng. Men nu först ska jag bra njuta av stunden som är just nu!


Shake that...Har spenderat kvällen med nagelfix och tittat på Dirty Dancing. Att lägga det franska i gele är ingen hit när man tittar på en film som får hela kroppen att röra sig, det går ju verkligen inte att sitta still. Den filmen har jag sett, utan att överdriva, minst 100 gånger och jag blir lika...hmm kan inte få till det ordet på ett bra sätt, varje gång.

När naglarna var klara var jag ju bara tvungen att ta på mig mina älskade skor som ska invigas på lördag och dansa runt lite. Jag försökte dansa som Baby gör i filmen men det gick nog inge vidare, inte om man får dömma av mannens blick i alla fall. Spelar roll om det ser bra ut, jag är ju lycklig!

Tävling"Jag är med och tävlar hos Creyla om en valfri väggdekor från UnikDekor.
Var med och tävla Här du också."

Älskar väggdekorer men har fortfarande inte införskaffat mig några.
Där finns massor med fina texter som jag fastnade för men

"Family makes this house a home"
gick rakt in i hjärtat på mig.
Jag hade kunnat bo var som helst så länge jag har min familj vid min sida!


Nu äntligen

Området där vi bor är ett helt frukt och bär område. Det växer olika sorters körsbärsträd överallt, päron, äpplen, plommon, vinbär, krusbär, ja allt finns det mängder av här. Så på somrarna går vi ett varv på kvällarna och plockar lite som vi sen smaskar på till dagen efter. Nu äntligen har körsbären mognat på de flesta ställen och vi har ätit massvis idag. Savannah såg ut som hon vore blodig överallt när vi kom ner till 4H, hon var nybadad innan vi gick hemifrån och 4H ligger 5 minuter härifrån.


Avslöjandet...


Ja inte hela men en bit av den, galaklänningen alltså. Jag provade den nyss med skorna till, det blev fint ihop, när jag väl fått upp dragkedjan över bysten. Operation bystbantning har inte lyckats och härligheterna kommer kvävas därinne i klänningen under kvällen. Men vad gör det när man är på gala, de kan ju andas en annan dag. Hoppas dock jag får rum brevid en bloggare som är villig att hjälpa mig, för dragkedjan fixar jag inte själv.

Ännu en heting dag har det varit och det har varit olidligt vissa stunder, ja de flesta stunder. 4 kallduschar har bara hjälpt tills jag stängt av duschen. Till och med nu är det för varmt att vara ute.

Vi har varit en sväng på 4H idag och tittat på djuren, resten av dagen har vi varit inomhus och en stund i poolen. I förmiddags var det okej att vara på gården eftersom det var skugga där då men så fort solen kom fram ville Celine gå in. Celine som aldrig någonsin vill vara inomhus.

 

  Ingen aning om vad jag sysslar med på bilden ovan men jag vet vad Savannah gör, hon skäller ut pappa!


Nerver av stålHar ju knappt tagit några kuliga foton alls nu när vi alla varit lediga, allt har fått vila, till och med kameran. Men idag ska den användas lite flitigare.

Min gårdag slutade 03.30 i morse och dagen började 07.30, trots det är jag inte ett dugg trött utan bara helt stirrig och fnittrig av galanerver. Kan inte hjälpa att jag pratar så mycket om helgen men det är trots allt en helg jag sett fram emot väldigt länge. Det är till och med värre nu än när jag skulle se Phil Collins Farwell tour i Stockholm och den biljetten bokades samma dag den släpptes cirka 7 månader innan.

Nu på morgonen har det varit lite mailstorming med tjejgänget som ska träffas på fredag. De verkar vara ett härligt gäng och det ska bli jätte roligt att möta upp dom i Göteborg redan på fredag kväll.

Nu ska jag lyssna på en lektion innan jag sluter mig till resten av familjen som redan är i full gång ute på gården. Idag ska det även hinnas med nagelfix och tossingfix och jag ska prova galaoutfiten för att vara säker på att den passar. Med min vanliga tur går väl inte klänningen att stänga och skorna har väl blivit för stora. Men i värsta fall har jag ett härligt svart fodral i form av en stor sopsäck och ett par trätofflor går väl snabbt att inhandla innan jag beger mig. Ska bli kul att se om jag lyckats med operation bystbantning, resten av kroppen spelar mindre roll då klänningen bara sitter tight över bysten.

Hoppas ni alla får en underbar dag.

Varma kramar från mig

RSS 2.0