Min mamma

Idag är det alla härliga underbara mammors dag. Det hade faktiskt behövts minst två mors dag per år, men vi får vara glada för det vi får. Just dagen i sig är precis som alla andra dagar och jag blev glatt överraskad när jag både fick ordentlig sovmorgon och fin blomma och choklad. Men det är inte sakerna som gör det utan tanken och uppskattningen, något man borde visa sin mamma alla dagar på året.
Nu pratar inte jag om att mina barn borde visa det utan jag pratar om min mamma, min alldeles underbara fantastiska mamma.

Min mamma som alltid varit där för mig med vetskapen om när hon ska agera mamma och när hon ska agera vän, min mamma som alltid finns där med oro och omtanke, min mamma som alltid kommer se mig som sin lilla flicka och ta hand om mig på bästa sätt när det behövs, min helt perfekta mamma som finns där för mig alla dagar på året. Min söta mamma som inte alltid förstår sig på mig och mina handlingar men som ändå knuffar mig i rätt riktning och säger åt mig att göra det som känns bäst och rätt för mig. Min mamma som stod ut med mig trots 6 månaders kollik, trots tonårens mörka sidor, trots att jag gjort precis raka motsatsen till det hon sagt åt mig att göra och trots att jag inte alltid valt den smarta vägen genom livet.
Min mamma som jag älskar så högt och ovillkorligt. Min mamma som jag tycker är värd mors dag varje dag, hela året om.

Lite att stå i

Jag valde att ägna hela dagen åt familjen i stället för studierna. Det kan vänta tills i kväll/natt men det kan inte barnen och tiden med barnen är värd att kämpa sig uppe på nätterna för. De kommer stanna hemma någon dag till, tippar på att de kan gå tillbaks till dagis på onsdag igen. Jag har verkligen ägnat många nattimmar åt att försöka komma ikapp de två veckors studier som jag kom back och jag kan med stolthet skriva att på endast tre dagar är jag nästintill i mål. Så med natten framför mig påbörjar jag morgondagen med precis de uppgifter som det står på schemat utan att ligga back något alls. Ger mig själv lite kredit för det där faktiskt, för det såg omöjligt ut för någon dag sedan.

Barnen sover och jag sitter i sängen och har nyss avslutat en lektion. På tv är det Rädda mammorna, Caroline Af Ugglas & Rikard Wolff sjunger Mamma Mia. Hur duktiga de än må vara så är de båda lite skumma och Carolines blick är så där galen. Och det finns faktiskt viss musik man inte låter vem som helst sjunga, däribland Caroline och Rikard som sjunger Mamma Mia. Mamma Mia ska inte sjungas med en galen stirrande blick. Men det är ju bara min åskikt. Även Thomas Dileva är med som artist på galan, med andra ord massa flummiga artister men för väldigt gott syfte.
Hade min pappa sett att jag beskrev Rikard som skumm hade han flippat. "Han är faktiskt en väldigt begåvad artist med en helskön röst och jag, ja jag har faktiskt varit och sett honom flera gånger", precis så hade han sagt.

Hot hot hot

Underbart härlig dag. Var i Malmö på lite drinkpartaj i går kväll/natt och kom i säng sent. Ja sent för att behöva gå upp klockan sex dagen efter då vill säga. Var medbjuden av en gammal Lommavän som jag inte träffat på en herrans massa år, riktigt kul att träffas igen. Jag somnade samma sekund som jag la mig i sängen och trodde att jag skulle behöva gå upp fyra timmar senare när barnen vaknade. Men det enda jag behövde göra i morse var att svara ja och nej och sen somna om igen. Henric gick upp med barnen, städade efter deras bus och gick sedan ut med dom. När jag vaknade vid 10 tiden var familjen borta och jag fick lite smått panik. Det händer inte så ofta att man vaknar till ett totalt lugn. Letade efter dom på gården och ringde grannen för att höra om hon sett dom.

Efter ett tag kom dom och de hade med sig mors dag presenter. Jag blev så glad och varm om hjärtat när Celine sa "Grattis på min mammas dag". Jag fick choklad och en jätte söt orkidé.Det är riktigt hot idag. 25 grader i skuggan och dagen har därför gått åt till lek och bus utomhus. Det började lite lugn i trädgården, fortsatte på gården med grannarna och slutade med vattenkrig mellan oss vuxna. Eller ja, vi kanske inte ansågs som vuxna just då. Men riktigt kul har vi haft. Barnen fick sig med några duschar men var inte sena att ge igen.

Tjejerna springer runt i deras söta små klänningar och ser så somriga men prickiga ut. Sommar är glädje, bus och regelbrytningar och sena härliga kvällar.

Vi har nyss njutit av kycklingburgare a la Palage och barnen åt massor, till min stora förvåning. Som belöning blir det glass, för tredje gången idag.
Tysthet är fara

Många vet att när barn är tysta hittar de på bus. Här hemma var det knäpptyst i cirka 2 minuter när jag lagade lunch. Henric påpekade att det doftade gott, men inte av maten utan att det luktade duschcreme eller nåt. Vi båda rusade till vardagsrummet och visst var det två tysta och busiga barn som varit i farten. Savannah såg ut att vara den skyldiga men vi vet att hon fått god hjälp av storasyster.

Två flaskor av barnens schampo var utsmetade över golv, soffa, tv-bänk, tv, puffar och så hela Savannahs hår och kläder. Hon såg nöjd ut där hon stod och smetade med schampot i håret, ja så nöjd att det inte gick att bli arg. Men smilet utbyttes mot en iskall blick när hon förstod att det var dags att tvätta av allt klet i håret.

Plötsligt händer det

Jag vet att jag de senaste dagarna varit aningen frånvarande både här och inne hos Er. Det beror på att det kört ihop sig lite med det mesta just nu. Jag har de senaste nätterna ägnat mig åt studier och sjuka barn och dagarna har gått till det samma. Så det är inget glamouröst alls som händer för tillfället. Jag har faktiskt tagit lite avstånd från det verkliga livet med, varit dålig på att höra av mig till vänner och svara på både sms och telefonsamtal. Det är väl lite illa när ens vänner till och med börjar skicka mail för att fråga vad som händer. Jag ber om ursäkt för det men det har sina anledningar och snart är jag tillbaks igen som den sociala jag brukar vara.

Tiden med barnen har varit värdefull för mig. Det är självklart inget kul att de varit hemma av denna orsaken men eftersom jag saknar dom så mycket annars på vardagarna så har det bara varit mysigt att ha dom hemma. Dessutom har det hänt en del med Savannahs utveckling som jag inte hade velat missa.

Celine var tidig med det mesta. Hon började gå vid 9 månader, kunde en hel rad med ord innan hon fyllde ett och lärde sig nya ord och saker hela tiden. Jag hann ju uppleva detta eftersom hon var hemma med mig lite längre än vad Savannah varit. Med Celine var jag iväg på massa saker som babycafé, fikor i stan och hemma mys med andra mammor så hon lekte mycket med andra barn väldigt tidigt. Och som enda barnet fick hon ju all min tid och uppmärksamhet. Celine tyckte inte om att roa sig själv så henne fick man ägna varje vaken sekund.

Med Savannah har det inte varit så. Jag har prioriterat hemmamys med henne själv och tiden att flänga runt har inte funnits eftersom Celines dagistider var 9-14. Savannah har i stället varit väldigt bra på att leka själv och har tyvärr inte fått all den uppmärksamheten helt själv som Celine fick. Men det har ju sina fördelar det med. Savannah lärde sig med gå tidigt men hon har inte pratat alls så mycket som Celine gjorde. Självklart ska man inte jämföra barn med barn för alla utvecklas i sin egen takt. Men plötsligt händer det, på bara någon dag har Savannah börjat prata massor. Hon härmar allt man säger och leker mycket med orden tills hon känner att det låter rätt. På bara de senaste två dagarna har hon börjat säga blöja, äta, banan, tvätta, öga, mun, näsa, Pingo, vad är det (a dee) och en hel rad andra ord. Och utöver detta har hon slutat med alla sina indiantjut och pratar i stället en massa, trots att det ännu inte är ord jag förstår.

Härmed förklarar jag mig slagen

Jag är både en slagen hjälte och en slagen förlorare. En slagen hjälte för att jag i 1,5 timme i natt låg och drog handen över Celines rygg för att hon inte kunde somna. Jag kämpade för att själv hålla mig vaken för att kunna fortsätta studierna så fort hon somnat. Det gick inte så fort 02.55 hörde jag hur hon började andas tyngre och till slut somnade. Jag smög tystare än någonsin ut i köket och läste vidare. 04.45 gick det inte mer, jag höll bokstavligen talat på att somna med huvudet på köksbordet.

En slagen förlorare för att jag insett att jag faktiskt, trots hånskratt, inte kommer fixa att vara med i tävlingen om att sticka min version av Syster Lo, polarbröds tävling. Jag försökte få på de där trådarna, även kallat garn, på pinnarna. Men det enda jag kommer ihåg från skoltidens stickningar är att man på något sätt ska peta in garnet med hjälp av pinnarna, in och ut, under eller över med en annan pinne. Mitt resultat blev små knutar av lite olika färger garn. Så jag improvicerade och här har ni mitt resultat av Syster Lo.Den ska se ut som på bilden brevid och jag kan ju faktiskt tycka att den är rätt lik. Min kanske inte är lika fyllig och kanske kan man inte röra den utan att den trillar ihop. Men jag gjorde faktiskt ett försök och jag har fått med detaljerna som de bruna prickarna (okej mina är ränder) och tussarna på öronen. Celine sa i alla fall att den var fin så jag får leva på det. Sen att hon inte fick röra den var ju en helt annan sak.

Så här ser det ut just nuEn liten tjej vaknade av att det kliade och gjorde ont. Kopporna fortsätter att ploppa upp och en hel del är väldigt stora och ser otäcka ut, klart det är obehagligt och klart man får sova hos mamma då. Att hon skulle vara tyst och försöka somna om så jag kunde fortsätta koncentrera mig på studierna trodde jag på en kort sekund men jag kom tillbaks till verkligheten ganska snabbt. Självklart har man ju massor att prata om när man inte pratat med varandra på 6 timmar. Speciellt eftesom det är så mycket som hänt sedan dess när man sovit. Men jag har inte hjärta att be henne vara tyst så jag kan läsa, det är ju hur mysigt som helst att ha henne här och det händer ju så sällan, bara i bland när hon är sjuk.

Jag har hunnit läsa 112 sidor, göra två övningsuppgifter, läsa igenom Flash-hjälpen på en herrans massa sidor och läsa 4 pdf-dokument med text från skolan på sammalaggt 24 sidor. Men det är mycket kvar och tiden kommer inte räcka till märker jag nu. Klockan är ju redan 00.45 och påsarna under ögonen blir bara tyngre och tyngre.
En kanna äckligt svart kaffe ska bryggas sen är det till att sätta fart igen. Behöver jag nämna att jag längtar till jag är färdig med detta? Och behöver jag förklara varför jag inte lämnar flitigt med kommentarer hos Er andra? Den senaste tiden har varit hektisk men jag är alltid inne och tittar till Er ändå!

Så det kan gåBarnen har ju trots sina koppor, sin energi kvar. Och att bara vara inomhus och ta det lugnt och pyssla en hel dag existerar inte. Celine är inget lyckligt barn om hon inte får komma ut lite, helst hela tiden, varje dag. Så stor del av dagen har spenderats utomhus med att gunga, cykla och klättra i klätterställningar.
Efter mitt tidigare inlägg tog jag upp boken och började läsa och jag måste ha slumrat till mitt i för jag hoppade till när Henric kom innanför dörren och frågade hur det gick med studierna. Har bara varit i cirka 15-20 minuter men det har nog varit rätt skönt.
Kursen jag läser nu i stället för webbdesign är Multimedia A och verkar intressant så jag är ju ivrig att få läsa i kapp och hänga med på allt nytt jag kommer lära mig. Dags att fortsätta jobbet.

Mest deprimerande inlägget

Hjärnan är avtrubbad. Jag är så trött att jag inte förstår ett dyft av det jag läser. Jag hade tänkt att ta en tupplur tidigare men det hanns inte med. Klimedicinen skulle hämtas ut, mat skulle fixas, barn skulle roas och stressen över de två tentor i morgon som jag ännu inte hunnit börja plugga till hänger över mig.
Barnen sover nu och kvällen och natten är redan schemalagd. De senaste 36 timmarna har jag fått lite mer än en timmes sömn och redan innan detta var både kropp och själ utmattad. Jag ska tro lite på mig själv och hoppas att ögonen håller sig öppna tills i morgon då tentorna är klara, lita på att minnet inte sviker och hålla tummarna för att det jag läser kommer fastna.
Efter det känns det som att jag velat ta timeout en dag eller två men det hinns inte med nu inte. Jag får hålla ut till nästa lördag då det är barnledigt. 

En del ut av mina vänner som inte har barn förstår inte grejen med att vara så trött att det omöjligt går att hålla ögonen öppna, att känna att hela kroppen är så trött att man knappt kan sträcka ut armarna och lyfta sitt barn, att vara så trött att efter barnen somnat orkar och vill man inte prata alls. Just nu är det så mycket som går emot att musten åkt ur mig och det känns som luften med håller på att göra det.
Det sägs att efter regn kommer solsken, då tycker jag att det är på tiden med en strimma ljus just nu. Bara en snabb titt på en ljusstråle enbart för att man ska hålla hoppet vid liv, för ibland sviker modet och då är det så satans svårt att hitta det igen. Och är det något jag inte har tid med så är det att leta.

Visst är det okej att ibland få ha en liten stund att bara klaga på? Det känns i alla fall lite skönare efteråt, när man bara fått säga det som snurrar i huvudet, eller delar ut av det iallafall. Det är så mycket som snurrar i huvudet just nu att det bara blivit  ren kaos i hjärnkontoret.

Mina små koppor

Jo men visst har jag fått sova i natt. säkert en hel timme, eller kanske två. Men just nu är jag inte trött, bara lite smått stirrig efter den stora koppen kaffe jag nyss druckit. Jag är överkänslig för det mesta. Kaffe dricks väldigt sällan, bara vid dessa tillfälle då sömnen lyst med sin frånvaro. Trots alla de nya kopporna som slagit ut under natten är barnen ändå glada och pigga. Celine vill till dagis och leka och Savannah springer efter Celine hela tiden och tetas, allt är alltså precis som vanligt här hemma.

Efter tipset från Anna igår, om Tavegyl, har jag redan pratat med vårdcentralen och de skrev ut det direkt. Hon sa att barnen blev trötta av det och det första jag häver ur mig är "åh, guuud vad synd då". Hon skrattade och sa att det bästa är om man håller sig till rätt dos, de blir trötta ändå. Kul när även sjukvårdspersonal kan skoja till det lite. Hon sa även att jag kan räkna med minst en vecka med barnen hemma, mina redan stressade nerver blev ju inte direkt lugnare.


                                          Celine har hela hårbottnen full, rygg, mage och underliv och inne i öronen.

Så nu är det projekt roa barn som startats. Nu på morgonen efter frukosten skulle ju självklart dockorna ha frukost de med. Så barnen tog fram dockornas tallrikar och fick lite kellogs puffar i dom. Celine är arg för att dockan inte tuggar och sväljer och Savannah sitter och äter sina själv.
Så fort jag fått mitt bad är det utelek som gäller och under dagen ska jag försöka hinna bort till dagis för att hämta hem deras regnkläder. Ja, ska de nu vara hemma en vecka eller mer så vill jag vara säker på att de kan roas ute, där de trivs bäst, oavsett väder.


Bild från igår, dockor behöver ju både frukost, lunch och kvällmat de med!

Lill Lördag

Idag är det lill lördag men jag tolkade det som vanlig lördag. Musten har helt gått ur mig och jag känner mig inget annat än stressad och totalt slut. Jag kände att jag var värd lite gott och mys så placerade mig i sängen med en ostbricka, som jag knappt orkade äta utav, och tittade på Enemy at the gates. Ja den senaste tiden har jag plågat mig själv med tjejiga snyftfilmer och idag var verkligen ingen dag för snyft och böl.

Med tanke på vad jag har att göra och på hur kort tid jag måste fixa det, två tentor på fredag trots att jag inte får böckerna förrän i morgon eftermiddag, så får nog Henric stanna hemma med barnen både i morgon och på fredag annars lär jag aldrig klura ut det. Celine är lite ledsen för att det inte blir någon grillkväll på dagis för vår del i morgon. Dessa kvällar brukar vara mysiga. Barnen börjar med sång i backen och sen är det grillning och massor med bus. Hon tyckte att prickarna var dumma och kunde lika gärna försvinna. Fler plander har gått åt skogen men självklart går ju barnen före allt annat.

På lördag är det Lommadagen, något vi alltid går på trots att det inte är lika spännande längre. Förra året hamnade vi i tidningen efter vårt besök där. Hoppas att barnen är bättre till dess så de kan få komma ut och göra något i helgen.

Nu hör jag barn nummer ett skrika, ser verkligen fram emot natten!

Otur i oturen

Inte nog med stressen över studierna och all den tid det kommer att ta för mig att läsa i kapp. Nej nu har även barnen fått vattkoppor och kommer ju garanterat vara hemma ett tag. Öron, hårbotten, mage, rygg och rumpa är ställen det än så länge dykt upp på. Min dejt med underbara Jessica fick jag ställa in, igen. För att se det positiva i det hela så är det än så länge två glada tjejer jag fick hem. Detta är verkligen inte min vecka eller ens månad. Men jag fortsätter se det positiva, blir lättast så. Nu har jag ju tillfälle att vara hemma och mysa med barnen. Hoppas att jag hinner läsa massor i helgen om inte så får Henric vara hemma med älsklingarna nästa vecka.

 
Klart ännu en gång

Nu på morgonkvisten har jag varit och tagit bort stygnen. Och som vanligt har jag tur gällande allt, eller inget rättare sagt. Sköterskan var den samma som gav mig emla sist. Hon såg på mig idag att jag var nervös men sa att det inte skulle kännas något. Jag hoppade upp på britsen och langade fram armen. När hon fått bort torkat blod och tejp sa hon oj detta blir inte så lätt. Läkaren, som jag förövrigt inte alls diggar, hade dragit åt stygnen så hårt att hon inte kunde komma in med saxen och klippa bort dom. Hon fick slita och dra lite, svor över läkaren och sa åt mig att vila en stund. Flera gånger påpekade hon att hon aldrig tagit bort stygn som satt så tight. Jag har haft ont hela veckan som gått och hon sa att det inte var så konstigt. Det är inte själva såren som gjort ont utan stygnen. Har tappat förtroendet för den läkaren och kommer aldrig vilja ha honom igen.

Ja nu ser det ut som jag har en hel dag ledigt med tanke på att studierna krånglade lite. Lär bli destu mer studerande i morgon eftermiddag och några veckor frammåt. Men idag ska det städas, handlas och fixas med mat inför i kväll då min fina vän Jessika kommer. Ja om vädret håller vill säga. Tanken är ju att vi ska åka ut till Lomma när barnen somnat.

Lite nervös

Det har blixtrat och dundrat nu på kvällen. Jag och Sophie satt ute i ösregnet och tittade på blixtrarna, hur mysigt som helst ju. Vi hann även prata lite allvar och jag öppnade mig lite mer än jag brukar göra. När jag har problem brukar jag försöka lösa dom själv utan att lägga över det på någon annan. Men i bland är det faktiskt skönt att få öppna sig lite och få ut allt som annars finns instängt inom sig. Nu känner jag mig aningen blottad men samtidigt lättad.
Anledningen till att jag sällan öppnar mig är som sagt att jag inte vill lägga mina problem på andra och att jag är rädd att mina känslor inför något kan användas mot mig vid senare tillfälle. Så länge de stannar i huvudet och inte sagts högt så är de i tryggt förvar.

Alarmet är ställt inför morgondagen. Jag ska 08.15 befinna mig på vårdcentralen för att få stygnen borttagna och jag är så nervös. Inte nog med att de ska köra in något i huden på mig, nu ska de dra bort skiten också. Jag gjorde misstaget i helgen att ta bort de stora "plåstren" som satt över som skydd. Jag höll på att svimma och nu äcklas jag av att titta på min egen arm. Ser allt annat än härligt ut. Kan ju nu i efterhand säga att det nog är tur att jag avbröt mina studier till undersköterska i "rätt tid".

Sov gott & Dröm sött


Så typiskt mig

Gårdagen var som sagt en riktigt dålig bloggdag. jag hade fullt upp med studier under hela dagen och när barnen kom hem var det ju självklart dom som gällde. När de somnat tog jag mig till Lomma igen. För ytterligare studier och lite drömmar om något kul. Ja som fallskärmshoppning eller vattenskidor. Där var flera stycker som åkte vattenskidor under kvällen och det var mysigt att sitta och titta på dom från stranden när de åkte precis vid solnedgången.En stund innan jag skulle bege mig hemmåt kom en "gammal" vän ner och vi satt och pratade. Jag har väntat på det där samtalet i 10 år, ja för det var 10 år sedan vi sist sågs. Självklart missade jag bussen hem med 2 minuter så jag fick fint stå och vänta i en timme, men vad gör det när man har bra musik i lurarna och vädret var fint? Bussarna parerade inte direkt bra så jag var hemma lite i tolv.
I morgon ska jag och Jessica till stranden, vi ska ha en dejt där som är flera år försenad den med. Vi har planerat massor med gånger att träffas men något har alltid dykt upp som gjort att vi fått skjuta upp träffen. Så nu håller vi tummarna för strålande sol i morgon så det inte behöver skjutas upp ännu en gång.

Denna dagen har med ägnats åt studier. Jag fick äntligen hem programmet jag behöver för att påbörja kursens praktiska del, då ligger jag redan 1,5 vecka back. Efter jag jobbat massor med timmar ringde jag min lärare i förra kursen för ett betygssamtal, jag fixade den kursen med!
Han undrade varför jag läste webbdesign nu och ska läsa Multimedia A & B efter, tydligen ska man läsa det innan webbdesign. Efter ytterligare några samtal och samtal med min lärare fick jag det konstaterat, man ska läsa de kurserna först. Så nu när jag redan ligger back på grund av saknat meterial kommer jag ligga ännu mer back eftersom jag nu måste vänta in rätt böcker för kursen jag i stället ska läsa. Vilket betyder att jag måste läsa in hela två veckor för att komma ikapp. Detta är något som är så typiskt att det ska hända mig, detta är något som alltid händer mig när jag gör något. Det strular men som alltid är det bara att le och se till att fixa det.
Allt detta strul gjorde ju att jag fick ta tag i ytterligare samtal till CSN, samordningsenheter och nu till NTI´s kansli för att fixa rätt böcker. Självklart är det kö på alla ställen och när man väl kommer fram blir man kopplad till den ena efter den andra. Men vet ni, jag fortsätter le och försöker ideligen trycka in de små hornen som försöker växa från pannan.


Sämre än kass

Idag har jag varit sämre än kass på att uppdatera. Återkommer i morgon med mer energi!

Mina gyllende skorTjejer och skor, ja det finns ju massor att säga om det. Många av oss envisas med att klämma ner våra söta fötter i ett par läckra skor trots att vi vet med 100% säkerhet att vi kommer få ont efter bara några steg på stan. Ja så fungerar jag i alla fall. Är skorna snygga känns resten bra.

För snart två år sedan , när jag hade en guldig period, gick jag förbi Bianco och tittade med den trånande blick jag alltid har när det finns en hel uppsjö av vackra ting. Där stod dom, mina gyllende skor. Redan innan jag provat dom hade jag bestämt mig för att de skulle få följa med mig hem den dagen. Oavsett om de vore de stelaste, obekvämaste skorna jag någonsin gått i skulle de i alla fall få pryda skohyllan vackert. De passade perfekt på mina fötter och fick som redan nämnt följa med hem.

Väl hemma tassade jag runt i mina nyköpta pumps med strikta regler om att jag inte fick gå på parketten i vardagsrummet. Jag dammsög och diskade med pjuxen på mig och kände mig helläcker. Till min förvåning var de inte bara snygga utan även bekväma. Efter första utekvällen med dom hade jag inte en blåsa och inte alls ont i trampdynorna så de blev så klart även utgångsfavoriterna som använts med försiktighet och vårdats väl.
Tyvärr bor jag i kullerstensstaden Lund och det är ingen skovänlig stad. Hela koncentrationen på väg till slutmålet går åt att pricka rätt kullersten och inte springan mellan dom. Vilket brukar gå gallant på vägen till stället men mindre bra på vägen hem!


Dagen i sin helhet

Mest ospännande dagen detta året. Vädret har varit tråkigt hela dagen men är underbart nu, nu när barnen ändå sover och man inte behöver roa dom. Om det varit fint väder i alla fall hade ju barnen kunnat leka på gården och jag hade kunnat sitta i skuggan med solbrillor stora att de täckt hela fejset och kanske hade barnen då varit nöjda och glada och inte bråkat om allt. Ja så har dagen inte sett ut i alla fall.

I stället har vi håll oss inomhus med otåliga barn eller mest Savannah. Celine fick följa med faster Fanny hem till farmor en stund och jag har rensat bort allt som stått ivägen för några av mina garderober. Helt plötsligt har jag fyra garderober kläder som jag knappt sett på ett halvår. Resten av dagen har vi städat, pysslat och pimsat. Tvättmaskinen har gått i princip hela dagen och kläder har hängt på tork överallt.

En liten stund av dagen roade barnen sig på egen hand, något de normalt sett brukar vilja göra och är duktiga på. De satt tillsammans i Celines säng och läste. Celine läste för Savannah, som sedan ville läsa högt hon med, vilket gjorde Celine irriterad eftersom hon inte "läste så man förstod". Så var den stunden över.Nu är det dags för 100% avkoppling. Ensam ska jag krypa ner i sängen och titta på smörfilm och tjuta en skvätt. Senare måste det läsas lite innan jag förhoppningsvis kan sluta ögonen i tid för att kunna få mina åtta timmar sömn. Chansen att det skulle hända är väl inte stor, men fem timmar i alla fall då!


Lomma i fredags, dagen då ingen solstråle ville lysa på mig!

Lördagens utgång

Att vara småbarnsförälder och gå ut en kväll är som att springa 100 mil med en elefant på axlarna. Ja det är så det känns nu i alla fall, efter cirka tre timmars sömn och lite smått skrikiga barn. Det händer väldigt sällan men det är både kul och skönt att få komma ut en kväll för att titta på folk och umgås. Dagen efter är det dock inte lika skönt, trots att man blivit tillräckligt gammal för att veta sin gräns som är endast ett glas vin och en drink och sedan isvatten resten av tiden. Det är bara att inse, kroppen är inte vad den en gång var. För åtta år sedan kunde man gå ut varje helg och jobba dagen efter, oftast utan någon sömn alls under natten. Det är numer historia och lär förbli!Jag följde med grannarna Sophie och Henke och Henkes jätte söta syster med sambo som är på besök från Allingsås.
Om jag inte minns helt fel så tror jag att jag frågade om det var okej att dom hamnade här på bloggen och jag tror att dom svarade ja.

                    Rosa Panther, ett dussin sådana hade lätt kunnat slinka ner!

                                               Sophie med sin panther!

                                                     Henke & Jag

                                                            Henkes syster och hennes sambo!

Idag står det städning på schemat och i kväll när barnen somnat är det studier som gäller. Vädret verkar inte veta hur det ska bli ännu men jag hoppas på en skön kväll i alla fall så jag kan sköta studierna utomhus, där det går bäst utan att somna.

Kramar från mig!

På utgång

Ännu en slapp dag som datorn inte fått rastas av. Nu ska jag ner i stan och dricka lite gott så det blir inget vettigt skrivet nu heller. Men i morrn eller senare.
Ha en härlig lördagskväll!
Kramar från mig

Syster Lo

Nu har vi provat nyheten från Polarbröd, syster Lo. Kan glatt säga att båda barnen har ätit frukost. Och inte bara en liten yoggi utan mackor. Vars 1,5 syster Lo macka åt dom och det är extremt mycket för att vara våra barn. Celine var helimponerad av mönstret och Savannah gjorde som Celine utan att veta varför, höjde mackan och tittade undertill efter varje tugga.


Planerna som vi hade för dagen ser inte ljusa ut. Regnet öser i dag med och det ser ut att bli en dag inomhus. I eftermiddag ska vi på lite kalasfirande och äta smörgåstårta. Celine har redan börjat tjata om när vi ska gå så det är bara att förbereda sig på ytterligare 6 timmars frågor om när det är dags och det har redan hållt på i fyra timmar. Barnen vaknade innan sex idag så både jag och Savannah är redan trötta och redo för att sova middag. Savannah har i och för sig varit redo för det en bra stund. Hon höll på att somna när vi lekte, med täcket över huvudet och fötterna utanför.


När vädret sviker

Tiden har rusat iväg idag. Barnen hämtades tidigare så det har varit fullt ös här hemma. Hela dagen idag hade jag planerat att åka till Lomma så fort barnen somnat. Vädret började bli fint under eftermiddagen och det såg lovande ut. Barnen badades och gjordes klara för sängen, efter lite bus.

 

Så fort jag stängde dörren till deras rum försvann solen och det kom ett ordentligt regn. Men jag hade redan ställt in mig på att åka så det gjorde jag. Jag har haft en lite smått jobbig vecka och behövde få lugnet som jag oftast får just där så lite regn kunde väl inte skada. På vägen dit växlade vädret hela tiden. Hann ner till piren sen kom det ännu ett gigantiskt regnmoln och det började ösa ner. Inte nog med det så blåste det massor. Satt kvar, ja i hela tre timmar och trots att det blev vått och lite kallt så var det rätt mysigt. Har redan paxat nästa soliga kväll för en stund på stranden.
Kom hem för en liten stund sedan med håret vått, lockigt och hängandes och såg ut som en våt liten hund. Så nu ska det bli extra skönt att få tvätta av sig och krypa ner i en varm säng.
Hoppas Ni haft en härlig fredag och att vädret varit bättre hos Er!

God morgon fredag!

Solen lyser tyvärr med sin frånvaro. Jag hade studieplaner för dagen som krävde lite sol och några fler grader men det går detta med. Då blir det någon timme i sängen i stället med studier innan det är dags att hämta barnen. I dag hämtar jag dom tidigare, redan efter Savannah sovit middag, tillsammans med farmor och faster.
Jag har hunnit göra min tenta, den gick bra för att inte haft tillgång till programmet, 10/13 fick jag.

Min uttjatade arm mår inget vidare. I morse när jag skulle byta blöja på Savannah sparkade hon och råkade så klart träffa på ena stället så att två stygn gick upp. Har hunnit vara på vårdcentralen för att fixa till det. Självklart skulle detta hända mig. Hade jag inte brytt mig och detta inte vore det värsta jag visste hade det aldrig hänt. Idag hann jag inte få någon emla så det var värre än värst. Jag bad om en annan läkare idag och den var bättre. Men varför är det så svårt för läkare att förstå att även vuxna människor kan vara rädda för sprutor. Jag fick återigen förklara att jag är en hjälte när det gäller att gå till tandläkaren och att de kan borra utan problem och utan bedövning. Läkaren kunde verkligen inte förstå hur jag då kunde vara "så känslig" för sprutor. Jaja, det är över ännu en gång men de nya stygnen kunde de nog inte ta på onsdag vilket betyder att jag måste dit två gånger nästa vecka. Det suger!

Önskar Er alla en underbar fredag!

Blixtrar & dunder

Det blixtrar och dundrar massor här just nu. Hoppas bara på att barnen inte vaknar och blir rädda. Själv älskar jag blixtrarna och de höga smällarna. Jag har respekt för det och lite lite rädd för det med tycker samtidigt att det är häftigt och när det är mörkt ute och man ser blixtrarna är det så fint. Hade velat fånga det på bild men regnet ute just nu känns inte så spännande att gå ut i. Detta vädret behövs verkligen här nu. Det har varit varmt och kvavt idag och det har känts som åskväder var på gång.Naglarna är fixade och färgglada, precis som fossingarna. Mamma Mia är på och det är just nu när mamman sjunger för dottern under tiden hon gör sig i ordning inför bröllopet. Hela filmen och dess låtar gör mig glad men just denna biten är lite rörande för en lipsill som mig.

Så glad för min nya vän

Idag fick jag en ny vän, äntligen. Det har varit kaos här hemma utan dammsugare och vi har fått störa några utav grannarna för att snabbdammsuga ett tag nu. Det blev inte den knallrosa skönheten jag hellst av allt haft men en liten och lätt röd grej som är smidig att gömma undan och plocka fram.Vi har varit iväg hela dagen. Mina planer om att lägga mig i Lomma och plugga hela dagen gick i kras när jag under morgonen var med barnen. Ville ju självklart hellre vara med dom. Dessutom ligger jag bra till i den toeretiska delen men åt helsike back i den praktiska. Inte på grund av mig själv utan på grund av att skivan med programmet jag behöver har skolan glömt skicka med boken. Så på måndag eller i värsta fall tisdag kommer jag få jobba ikapp en hel veckas lektioner.

Vi tog bussen ner i stan i morse. Celine hade pratat om att hon ville åka buss enda sedan hon vaknade så det gjorde vi. Tog en annan buss tillbaks en bit för att till slut hamna på Nova, som hade gått bra mycket snabbare att gå till. Vi hittade dammsugare, nytt vagnhjul, diadem och lite smått till Celine och capribyxor till Savannah. Just nu finns det massor med fint till flickorna i klädväg men barnen var otåliga och ville ut så jag får ta en shoppingtur själv på måndag om inte studiematerialet hunnit komma.Vi har haft middagsbesök av svärmor, faster Fanny och hennes kompis. Barnen var så trötta klockan sex att Celine bad om att få gå och lägga sig. Vi lyckades hålla dom till 18.30 men sen gick det inte mer. Jag har placerat mig i köket för nagelfix och målning och Mamma Mia! för 10:e gången. Stygnen och såren efter gårdagens grej gör ont, spänner och kliar. Ska bli så skönt när de är läkta och alla grejer kan plockas av. Dock inte lika spännande när stygnen ska tas nästa onsdag.Jag hoppas att Ni alla haft en härlig dag!
Vi har haft det jätte mysigt men får ett litet avbrott på ledigheten i morgon
då det tyvärr är dagis, jobb och tenta som gäller innan helgen.

Ny vinnare

Jag har inte fått in uppgifterna från vinnaren av 500:- presentcheck på Polarbröd och måste därför utse en ny vinnare. Polarbröd måste ha in uppgifterna senast i morgon. Vinnaren är Tess Trött Tokig Morsa. Så Tess, maila mig dina adressuppgifter innan 10.00 i morgon för att få 500:- rabattcheck av Polarbröd.

Update: Då jag nyss kikade in på Tess blogg såg jag att de åkt till Öland idag. Hoppas hon kikar in på sin blogg för att hinna se mitt meddelande!

Grillafton

Jomenvisst blev det grillning i kväll. Familjen Jardeback/Karlsson väntade på mig vid dagis och sedan gick vi hem till oss. Henric kom en stund senare med några kalla till grabbarna och lite smarrigt kött. Tanken var att jag skulle göra laxspett, kycklingspett och vanliga köttspett men studierna har tagit hela min eftermiddag så det blev färdigmarinerat direkt från köttdisken. Som alltid var det Coffe som var grillmästare och som alltid blev det utsökt. 


Då var det avklarat för denna gången

Hemma igen efter en tapper insats. Försökte svimma men det gick inte. Men Zandra satt brevid mig och höll mig i min svettiga hand. När jag var på kontrollen sa läkaren att det endast skulle behövas tejp på ena stället och ett stygn på andra, i stället blev det 5 stygn. Läkaren var ju inte heller den smidigaste, varken i handling eller i kommentarer. Om en vecka ska jag dit igen för att ta stygnen och sen är det bara att vänta på svar.
Nog om detta, nu är det fint väder och det står grillning med vänner på kvällens meny.Nu är det dags för en hel eftermiddag med studier. Började med min första egna grundkodade hemsida igår. Och trots att jag lärt mig ändra både det ena och andra här på bloggen så vet jag nu vad vissa koder står för och jag är så ivrig att få lära mig mer.

Nervösast

God morgon!

Mina nerver är inte helt på sina rätta platser just nu. Om lite mindre än två timmar sitter jag i stolen hos läkaren och får de skräckinjagade bedövningssprutorna. Förhoppningsvis svimmar jag och de kan göra vad de ska undrer tiden jag är borta. Hjärtat slår aningen snabbare än vanligt och händerna är fuktiga. Ja för det är faktiskt en big deal för mig att ta sprutor. Att de då dessutom ska skära bort lite fläckar på mig känns ännu mindre spännande. Och att jag sen ska få vänta i ca 4 veckor på svar känns som en hel evighet. Men efter detta idag kommer jag nog känna mig lite stolt att jag faktiskt åkte dit och fick det gjort, som jag förhoppningsvis gör. Hade det varit för några år sedan hade jag redan avbokat tiden 5 gånger och idag ringt och gjort det ytterligare en gång.
Dessutom kommer jag ha styrkan själv brevid mig, min vän Zandra ska följa med!


Utvecklingssamtal

Utvecklingssamtalet på dagis idag var rätt roligt. Det gällde då främst Celine eftersom Savannah endast varit där två månader men visst fick vi höra lite om henne också. Att Celine är en glad tjej som har svårt att sitta still och som gärna showar och spexar visste vi ju redan. Men att hon hade svårt att vara still som hon har på dagis visste vi inte. Hon kan sitta och titta på film här hemma, lägga pussel eller göra något annat kreativt. Visst det händer inte dagligen just nu, för nu är hon hellre ute och leker. Men tydligen har hon väldigt svårt att vara still och ägna sig åt endast en sak på dagis och Savannah har lättare för att vara still men har svårt att vara tyst.
På dagis är Celine och Savannah inte alls med varandra vilket är förståligt, de får nog med dos av varandra här hemma. Men Celine håller ändå ett öga på Savannah. Hon är bland de största barnen på hennes avdelning och får tydligen inte ut så mycket mer av att vara där. Hon leker mer med de stora barnen när de är ute på stora gården och efter hennes sommarledighet ska hon börja på stora. Vi fick även reda på att hon är väldigt mån om alla och att hon är bra på att lösa konflikter, hon har ett bra ordföråd och pratar fint (vad som nu menas med fint). Ja hon är helt enkelt en pärla vår lilla tjej.

Savannah är högljudd, något vi verkligen visste sedan tidigare. Hon är bestämd och vet exakt vad hon vill och när hon inte får det protesteras det direkt. Hon klättrar överallt och utmanar ödet aningen för mycket. Lite till fick vi veta om henne men mer kommer vi ta till hösten på utvecklingssamtal för henne. Men att hon hördes och sa ifrån var tydligen bara bra eftersom hon lätt blir offer för de andra som alla är större.

Under tiden vi väntade på att fröken skulle komma stod vi och tittade ut på barnen när de lekte. Savannah är populär bland barnen och de jagar henne och vill gärna lyfta henne, hon är fortfarande minstingen. Jag blev helt nervös när jag såg det men vår lilla ilskna tjej skrek på dom sprang iväg så gott hon kunde. När det inte hjälpte tog hon av sig skon och höjde den mot dom, det hjälpte inte!


Vinnaren


Tävling avslutad!

Nu har tävlingen avslutats och vinnaren kommer presenteras under kvällen.
Det är jätte roligt att så många ville vara med,
närmare bestämt 51 stycken tävlande och det är många för en liten blogg som min.

Önskar Er lycka till!

Sommaren är tillbaks

Ännu en dag med strålande solksen och härliga 19 grader i skuggan. I morse gick jag upp innan jag ens hanna somna, okej riktigt så illa var det inte men det kändes så. Jag hade ställt klockan för att följa med en vän till ett möte. Yrvaken med håret i en slarvig fläta och solbrillor som dolde mina trötta ögon var jag i tid trots att jag gått upp endast 20 minuter innan.

Jag har sedan jag kom hem hunnit med en hel del. Gräsmattan är klippt, krattad och klippt igen, blommorna vattnade, hemmet städat, räkningar betalda, kläder tvättade och jag har till och med hunnit läsa en del liggandes i solstolen. Nu är det dags för en liten lunchpaus innan jag ska sätta mig med studierna igen. Jag har fram till klockan 15.30 på mig sen ska vi till dagis för kvartsamtal. Hoppas underbaringarna skött sig!

I kväll sak det fixas med matsäck till Celine som ska på utflykt med dagis i morgon. Hon är så stolt, de ska till Lomma och hennes mormor bor ju där, vilket dagis säkert fått höra en massa gånger sedan hon fick reda på att det var dit dom skulle. Redan i lördags åkte hennes ryggsäck fram och hon började då packa ner vad hon tyckte skulle få följa med. Ett par trosor, en Hello Kitty figur, en spade, plåster, två duploklossar och Savannahs napp om någon blev ledsen. När hon skulle packa ner sin myskudde och hon insåg att den omöjligt skulle få plats blev hon lite lätt hysterisk. Jag fick lite fint förklara för henne att hon inte skulle sova där och allt hon behövde ha med sig var lite mat, frukt och dricka men då fick jag den argaste blick och sedan sa hon att hon visst skulle sova där och att hon var irriterad på mig. Jag kunde inte låta bli att skratta men det förvärrade bara saken så jag blev tyst ganska snabbt igen.

Hoppas solen skiner över Er med idag!


På stranden i söndags!
Fiskmåsarna svärmade över oss och var lite väl närgångna.

Haft fullt upp

Har verkligen inte suttit ner och bara andats någon gång idag. Allt jag gjort har jag gjort med lite stress men nu äntligen kan jag pusta ut och bara få vara en stund. Naglarna är äntligen färdiga och jag känner mig hel igen. Planen var att jag skulle läsa en del så fort jag var klar men jag håller tummarna för en lika härlig dag i morgon som det varit idag, då tänker jag lägga mig i trädgården och läsa hela dagen. Just nu längtar jag bara efter att krypa ner i sängen och zappa lite på tvn.
Mys

Jag tog en liten tur till min älskade vän och föredetta kollega och sedan chef Mariia idag. Var tvungen att inhandla lite nytt material så jag kan bli hel igen. Dessutom fick jag kramas med henne och det var ju egentligen hela grejen. För er som inte hängt med så länge så är jag nagelspecialist och har därför alltid långa och välvårdade naglar. Men de senaste veckorna har jag inte haft tid att fixa med dom och fick lite utbrott och klippde därför av mina egna fina naglar, som just då inte var så fina. Nu ska det äntligen fixas till igen så jag kan känna mig hel.Jag hann hem lagom för att plugga lite och sedan hämta barnen. Vädret har varit underbart idag och sommarvärmen är på väg tillbaks igen. Så vi var ute och lekte ett bra tag innan vi gick in för att fixa med maten. Vi har idag ätit svensk nypotatis för första gången i år och det var riktigt gott.
Celine trillade och skrapade knät. Men ingen tår eller skrik, förrän vi kom in och hon fick plåster på såret. Då helt plötsligt började hon halta och gallskrika om att det var massor med blod och att hon inte kunde gå. Till saken hör att detta var cirka 30 minuter efter hon trillat.


Ny vecka med massor att göra

Redan måndag igen och en rolig sådan. Idag börjar jag en ny kurs, den efterlängtade webbdesign. Jag har kollat igenom schemat för de kommande fem veckorna som kursen varar och det verkar inte vara en dans på rosor. Det är mycket som ska hinnas med på kort tid men det verkar vara jätte roligt och det är ju verkligen något jag har intresse för.


Jag är fruktansvärt trött efter helgen som varit. Somnade inte tidigt igår men har sovit som en stock inatt och fick sova ut ganska länge idag, trots detta hade jag nog kunnat ligga kvar några timmar. Men ivern att få påbörja den nya kurse tog över och jag har reda börjat läsa. Halva kursen här är på engelska så det krävs ju lite mer koncentration från min sida är tidigare.

Förutom kursen har jag denna veckan massor mer att stå i. På onsdag är det dags för mitt nervösa läkarbesök, läkarbesöket då jag både ska behöva ta sprutor och de ska skära i mig. Inget speciellt för de flesta kanske men en big deal för mig som är livrädd. Vi har utvecklingssamtal på dagis, lite tråkiga samtal som måste ringas och så måste jag ta tag i utrensningen av saker både här och på svårmors vind. Jag har sedan långt tillbaks lovat en vän att vi ska stå på esplanaden på lördag för att göra oss av med allt "skit" vi inte längre vill ha och behöver, ja alltså loppis.

Vill också passa på att påminna Er om tävlingen på 500:- från polarbröd som avslutas i morgon.

Tävlingen hittar Ni här http://cheeky.webblogg.se/cheeky/2009/may/tavling.html


Hoppas att Ni alla får en riktigt bra start på veckan!


Med barnen på stranden

Det blev Lomma strand för mig och tjejerna idag. Med picknick, filt, barn och vagn släpade vi oss iväg. Det är inte lätt att hålla koll på två vildingar helt själv men det gick bra. Väl på stranden var det rätt lugnt för Savannah gillade inte känslan av sand under fötterna så hon satt på filten hela tiden. Celine utmanade ödet lite och sprang i vattnet. Det slutade med att hon tog årets första dopp, ofrivilligt.
Vi fick en liten stunds sällskap av grannarna med barnen Elliot och Oliver.
När de åkte gick jag och tjejerna och köpte glass och gick sedan en runda genom Lomma, ja det är inte så stort. Celine var jätte duktig, hon gick hela tiden utan att klaga. Vi gick förbi min gamla skola och Celine sa att hon med velat gå i skolan där. Inte för att hon har någon aning om vad det innebär men jag hade väldigt gärna sett att hon gick i skolan där och inte här i Lund. Kan ju hoppas på att vi bor där när det är dags för skola.


Savannah har precis börjat lära sig en massa nya ord och hon härmar det mesta.
När fiskmåsen började skrika gjorde hon detsamma och de båda höll på ett bra
tag medan Celine satt och skrek -Tyyyystaaa!


Busungarna tog sitt kvällsbad, hoppade lite i soffan och gick till slut
och lade sig motvilligt, men det tog inte många minuter innan de båda snarkade.

Får sitt straff oavsett

Om man kommer i säng för sent får man sitt straff tidigt på morgonen när barnen vaknar. Om man kommer i säng för tidigt får man sitt straff av att vakna igen någon timme senare och dessutom att barnen vaknar ännu tidigare.
Visst somnade jag väldigt tidigt igår men vaknade vid 22.30 igen och kunde inte somna om. Savannah har varit otröstlig halva natten och dessutom vaknade barnen 04.10, 04.10 det är inte ens en tid man borde ha ögonen öppna på. Så min morgon började med huvudvärk och skrikiga barn.
Vid 9-tiden kommer mamma för att följa med oss och handla. Om vädret håller i sig lutar det åt att jag och barnen följer med till Lomma och är där under dagen. Mamma kan göra sitt och jag och barnen kan gå till stranden och leka lite och avsluta med en glass. Hoppas verkligen att vädret håller i sig, för ännu en dag med barnen inomhus bådar för ännu en dag med bråk och gnäll. Våra barn är inga inomhusbarn och de klättrar på väggarna innan tuppen ens vaknat.


Savannah igår, tidigare än tidigast!

CelineBarnens faster sov hos oss inatt. Igår kväll skulle hon och hennes vän på disco och de gjorde sig i ordning här hemma med en imponerande Celine i hälarna. Faster Fannys vän hade ett hippt band i håret och en blomma i det, jätte fint, och självklart ville Celine vara lika fin. Så här har hon nu sprungit runt både igår kväll och idag och hon påpekar ofta hur fin hon är. Min lilla stjärna.

Resten av dagen

Jag kom hem till en sovandes Savannah och en pigg Celine. Min mamma var här och passade barnen medan jag var iväg och de hade köpt hem en himla massa godsaker. Så jag fick en god frukost med efterrätt i form av vindruvor.
Mamma åkte en stund senare och självklart var Savannah vaken och Celine somnade en stund senare. Jag var helt slut och hade väldiga problem med att hålla ögonen öppna. Det har mest varit bråk mellan barnen idag. Jag fyllde upp ett bad och placerade oss alla tre där i en stund, en kort stund då barnen verkligen inte skrek åt varandra.
De sover redan och jag ska göra detsamma. Det lär inte bli någon Schlager eller mysstund för mig själv idag, jag kommer nog somna så fort jag lägger huvudet på kudden och det ska bli så skönt.
Hoppas Ni alla haft en härlig lördag!


Celine somnade i puffen framför tvn, mysandes med sin kudde.


Savannah hade det mysigt på golvet med en SKO!

Coffes fallskärmshopp

Jag var uppe tidigt idag. Färdigfixad och laddad med kamera redan vid 7-tiden. Vid åtta var jag hos familjen Jardeback/Karlsson för att följa med på Coffes fallskärmshopp. Vädret såg inte direkt lovande ut vid den tiden men det blev bättre och hoppet blev av. Aningen pirrig i magen var jag, kan ju bara tänka mig hur Coffe var då. Hoppet var en 30-års present från hans kära Zandra. Innan Coffe var där ett gäng på svensexa där blivande man skulle göra ett hopp. Kan ju tänka mig att det var vinna eller försvinna i hans fall. Men 20 polare på marken kunde han inte banga. Men han kom ner med ett smilande ansikte och gick raka vägen fram till Coffe och önskade honom lycka till.

För att tolka hans ansiktsuttryck när han landat var det en riktigt häftig upplevelse. Jag stod bara på marken men fick ändå en häftig adrealinkick av det, så det är ett löfte till mig själv att det en dag ska vara jag som svävar i luften. Mitt största problem är ju planet som jag är lite rädd för.
I frågan om att vara man eller mus var du denna gången man. Grattis till dig Coffe!

(klicka på bilderna för större)

     
Fallskärmshoppning

Förmiddagen har gått till fotografering av Coffes fallskärmshoppning och resten av dagen kommer gå till att vara med barnen eftersom vi tre tjejer är ensamma. Jag återkommer med bilder från både fallskärmshopp och dagen i kväll när barnen somnat.
Hoppas ni har en härlig lördag!


Årstider


En kväll på stranden

I går kväll åkte jag ut till Lomma, till stranden. Jag tog med mig en filt, kameran och lite musik till öronen.
Placerade mig mitt emot den härliga solen och satt och följde solens nergång i två timmar. Det var väldigt rogivande och jag njöt verkligen av att vara ensam. Min vän Mariia gjorde mig sällskap i telefonlurarna en stund och jag njöt av att tjattra med henne med.
Stranden, just i Lomma, är min plats. Dit jag åker för att rensa hjärnan lite, för att samla energi och får att få lite ro i själen. Att det är just Lomma är väl för att det är där jag känner mig mest hemma. Det finns ingen plats på jorden som får mig att känna mig mer hemma än just där. Jag är uppvuxen i Lomma och jag längtar tillbaks dit, varje dag.
Nelly.com

Som vanligt blir jag köpgalen när jag kikar in på Nelly.com.
Den senaste tiden har det handlat om klänningar men nu har
jag tittat runt på lite annat med.
Dessa överdelar gillade jag.

Holly Blouse SEK 399, Koola Anna - NELLY.COM   Wallstret Top SEK 299, Vila - NELLY.COM
Elly Top SEK 899, Chilli Pepper - NELLY.COM   Mona Top SEK 299, Koola Anna - NELLY.COM

Glöm inte


Dagens mammacitat

"Våra barn felciterar oss väldigt sällan.
De upprepar snarare ord för ord det man
aldrig borde ha sagt"
Mae Maloo

"Att vara mamma på heltid är
ett av de absolut bäst betalda jobben
eftersom lönen är ren och oförfalskad kärlek"
Mildred B. VermontÄlsklingarna


Celine flyger på mina ben


Det är en grinig Savannah vi fick hem från dagis idag!


Lite för våldsam bollek kan göra att bollen studsar tillbaks
och träffar munnen.


Detta fick jag hem idag. Underbar bodybutter, lermask för
både hår och ansikte och brun- utan- sol spray.
Ettan och tvåan är redan testad, dock inte tvåan i håret ännu.
Tummen upp för de båda!Söta familjen

Igår, en stund efter mitt lilla nervösa inlägg om "ingreppet" nästa vecka
fick jag ett sms från underbar Zandra.
Hon erbjöd sig att följa med mig och hålla mig i handen nästa vecka
då jag ska till läkaren. Ja de flesta vet hur nervös och sårbar jag blir
av tanken på stick och knivar.
Självklart tackade jag inte nej till detta.
Tack underbara vän!

För en liten stund sedan fick jag ett sms från hennes man Coffe.
Han ska hoppa fallskärm, en födelsedagspresent han fick av Zandra,
nu till helgen och vi fick frågan om vi ville följa med och titta.
Jag älskar sånt här så självklart vill jag det.
Eftersom Henric jobbar så har jag redan flirtat till mig barnvakt
 för att kunna följa med och agera fotograf.
För självklart måste ju detta hamna på bild.

Familjen Jardeback/Karlsson har vi känt i ca 2,5 år.
Innan Celine föddes hade jag sagt att jag aldrig skulle
sätta min fot på ett babycafé, aldrig vara mamman som
bara pratade blöjor, barnmat och amning.
Men det var precis där jag och Zandra träffades,
så jag är glad att jag slet mig från Caffe Latte nere i stan
en dag till att gå på babycafé.
Vintern 2006 kom de hem hit för första gången och
både jag och Henric tyckte väldigt mycket om dom direkt.
Det skiljer ca 1,5 månader mellan Celine och deras son Kevin
och precis som de stora föddes de små, Savannah och deras son Casper
med 1,5 månaders mellanrum.
Allt var väldigt lätt redan från början, inga pinsamma tystnader
och de var väldigt lätta att umgås med.
Att de bor precis i närheten gjorde inte saken värre.

De tillhör våra närmsta vänner och jag älskar dom alla fyra!  

Jag är med och tävlar"Jag är med och tävlar om 1 st valfri väggdekoration (ej jättedekalerna från FunToSee)
inkl. egen designad text från
Unik Dekor hos Carolina. Var med och tävla du också!"
Dagens mammacitat

"Mamma sade alltid att ärlighet varar längst
och att pengar inte är det enda som betyder någonting.
Hon hade fel om andra saker också"
Gerald Barzan

" Biologin är den minsta beståndsdelen
i det som gör någon till en mamma"
Oprah Winfrey


Rädda mammorna


Rädda Mammorna-kampanjen är Röda Korsets årliga vårkampanj
med syfte att samla in pengar till kvinnor som drabbats av krig och konflikt.
Syftet är att samtidigt belysa dessa kvinnors situation. Olika insamlingsaktiviteter
pågår över hela landet under maj månad, dels via Röda Korsets
lokala frivilligarbetare och dels genom centrala aktiviteter såsom
exempelvis den insamlingskväll som sänds på TV4 på mors dag den 31 maj kl 20.00-22.00.
Dessutom kan man alltid besöka kampanjsajten www.redcross.se/mamma.

Blogguppropet är en del av den stora insamlingen.
Blogguppropet är till för att visa att bloggare i Sverige är en folkrörelse att räkna med.
Vi vill att så många som möjligt ska visa att man bryr sig genom att stödja
Röda korsets insamling till förmån för Rädda Mammorna.
Alla pengar som samlas in via blogguppropet går oavkortat till Rädda Mammornas insamling.

Text från www.redcross.se/mamma

Tävling

Ja då var det dags att presentera min bloggs första tävling.
Tävlingen sponsras av Polarbröd 
och vinsten är hela 500 kr i värdecheck som gäller
på hela Polarbröds sortiment.För att delta skriver du i din blogg om att du är med i tävlingen
och länkar till den.
Lämna sedan en kommentar under detta inlägget.
Har du ingen blogg får du självklart vara med ändå.

Tävlingen avslutas på tisdag 18.00.
Namnen på de som tävlar kommer skrivas upp på lappar
och Henric kommer få dra en vinnare.

Jag meddelar vinnaren här i bloggen och
sedan mailar vinnaren sina adressuppgifter till mig
senast förmiddagen 21 Maj.

Lycka till!

Uppdatering: Tävlingen är avslutad!!!

Undrar vem det kan vaSå här ser det ut när Celine varit framme.
I morse väckte hon oss efter hon tagit en tugga på ett äpple
och några fler tuggor på ett päron.
Hon kommer sedan in och frågar om hon får ta frukt.
Har aldrig sagt nej åt att hon skulle få frukt
men hon har nog tänkt att det är bäst att ta en bit först
om vi skulle säga det.

Dagens överraskning

Fick hem en paketavi idag och åkte självklart för att hämta ut det.
Hade ingen aning om vad det innehöll, det var en trevlig överraskning
från Polarbröd. 
De har fått nys om mig genom bloggen och har skickat lite roligheter.
De berättar om sin nyhet Syster Lo, ett litet lodjur från norrland.
Det är ett gott bröd skapat för barn 2-10 år.
Brödet är bakat på havre, utan tillsatser och konserveringsmedel
och är 9 cm i diameter, perfekt för barns händer.
Och dessutom har det en form av en lotass på sig.De skickade med en rabattkupong som vi självklart tänker använda till detta brödet.
Hoppas verkligen detta kan få barnen att äta, de är riktigt dåliga på det just nu.

Själv tyckte jag att brödet var jätte gulligt och jag tackar Polarbröd så hjärtligt.

De skickade även med en sak som Henric tyckte var hur roligt som helst.
Ett stickset för att jag ska sticka en egen Syster Lo. När jag sedan gjort det
skulle jag lägga ut en bild på min blogg av mitt verk och sedan kommer någon
av de som gjort detta belönas med en otrolig vinst.
Jag kan förstå att Henric tyckte detta var hysteriskt roligt, jag och några "stickpinnar"
eller vad det heter, blir nog ingen bra kombination.
Men enbart därför ska jag anta utmaningen, ja för det är verkligen en utmaning
för mig, och hålla tummarna för att jag blir den väldigt lyckliga vinnaren trots
att mitt verk kanske inte kommer anses som verk. Då ska han få sig ett gott skratt.


Sådär ska det färdiga resultatet se ut.
Men det står faktiskt att jag ska ta fram mitt alldeles egna exemplar av Syster Lo,
och tro mig, det kommer verkligen bli ett helt eget exemplar.

Ni som känner mig förstår varför Henric tyckte detta var så kul
Jag gillar att hålla en pensel i näven, förvandla möbler, slipa, borra och mecka.
Ja jag har till och med lite färdigheter i scrapping. Men att jag skulle kunna
åstadkomma något genom att sticka, utan att det bara blir en klump,
ja det är faktiskt rätt roligt.

Sist men inte minst fick jag äran att anordna en tävling här i min blogg.
Men mer om det senare i kväll.


Bloggens första tävling

För första gången under min bloggtid ska jag nu ha en tävling här.
Tävlingen sponsras av Polarbröd och vinsten är en värdekupong av 500 kr
som gäller på hela polarbröds sortiment.

Tävlingen kommer publiceras i kväll!

Migrän, nervösitet, tråkiga samtal & pirr i magen

Kvällen igår avslutades med migrän.
Jag kände det på mig, huvudvärk och dåligt humör brukar betyda migrän.
Tyvärr vaknade jag med huvudvärk i dag men jag
planerar att bli av med det så jag kan komma iväg
på powerwalk i kväll, det börjar bli drygt att inte få röra på sig
och ett gymbesök får vänta tills jag är frisk igen.

Jag har tagit itu med dagens tråkiga göra, ringa
samtal där man kopplas från den ena till den andra
och till den tredje osv innan man för sista och 20:e gången
får förklara sitt ärende för en person som ändå
inte kan hjälpa mig och därför ställer till det ytterligare.

Jag har gått in och tittat på kommande kurs schema,
kursen som börjar på måndag och är den jag längtat efter mest,
webbdesign.
Jag blir lite pirrig i magen av att se allt material och allt som
ska göras. Visst kommer det bli tufft, speciellt eftersom halva kursen
är på engelska, men samtidigt kommer det bli väldigt roligt.

Idag är det en vecka kvar till jag ska göra min stora operation.
Ja för mig är den stor eftersom dom ska skära i mig och inte nog med
det, de ska sätta nålar i mig och det är ingen som kan följa med och
hålla mig i handen. Nålar är det värsta som finns.
Jag är jätte nervös, både för "ingreppet" och för resultatet av proverna
efteråt. Ett besked jag måste vänta i ca 4 veckor på att få,
ett besked som kommer sätta griller i huvudet på mig under tiden
och förstöra några veckor av min sommar.
Ska bli så skönt när det är över.

Har även gått igenom nästa veckas schema.
Nästa vecka är fullbokad. Det är tandläkarbesök för Savannah,
min lilla skära-bort-saker-på-mig-grej, ny kursstart, tenta, utflyktsdag för Celine,
bokpickninck för båda barnen med föräldrar och utvecklingssamtal på dagis.
Dagens mammacitat


Midsommar 2008

"En mors kärlek är den källa som ger en
vanlig människa kraft att göra det omöjliga"
Marion C. Garretty

"Det finns inte i något språk
ord för att uttrycka styrkan,
skönheten och hjältemodet
i en mors kärlek"
Edwin H. Chaplin


Kikärtsgryta med kycklingfärs

Ja det skulle det egentligen blivit men det blev med nötfärs istället
och det blev riktigt smarrigt.Kikärtsgryta med... 4 port

400 g kycklingfärs, nötfärs, quorn eller vad du nu vill ha
Salt
2 vitlöksklyftor
250 g färsk broccoli
1 purjolök
1 burk krossade tomater (ca 400g)
1 grönsaksbuljongtärning
2 burkar kikärtor (ca 400g)
2 dl Arla kökets créme fraiche paprika&chili

Skala och hacka vitlöken. Dela broccolin i mindre bitar.
Grovstrimla purjolöken. Stek färsen i smör i en stekpanna.
Salta och lägg i vitlöken och låt den fräsa med. Lägg över i en gryta.
Tillsätt broccoli, purjolök, krossade tomater och smulad buljongtärning.
Skölj kikärtorna i kallt vatten och rör ner dem i grytan. Låt allt koka 3-4 min.
Rör ner hälften av crème fraiche.
Servera grytan med en sallad och resten av crème fraiche.

 

Celine skulle tvunget äta på sin tallrik hon har i sitt lekkök
och Savannah, ja hon skulle inte äta på något alls bara tjura.
Men en och annan grönsak slank in i munnen när hon inte trodde vi såg.

Alltså allvar!

Satt nyss i vardagsrummet och från ingenstans började
det pipa. Lät precis som Henrics väckarklocka,
som han för övrigt är expert på att glömma stänga av.
Det var lika långt tyst mellanrum mellan alla pipen och jag började leta.
Det lät mest från vardagsrummet, lite från barnens rum,
väldigt tyst när jag kom in i vårt sovrum och köket och knappt
något alls när jag gick in i badrummet och klädkammaren.
Efter en stund blev jag lite irriterad och skulle precis ringa
Henric och fråga var han gömt väckarklockan.
Precis när första tonen går ser förstår jag att det kommer utifrån
och att det är en fågel som går på repeat.

Favoritbild tagen på Lomma strand

Dagens mammacitat

"En mor förstår det som ett barn inte säger"
Judiskt ordspråk


Sommren 2008

"Som en mor är man sällan ensam med sina tankar.
En mor måste alltid tänka efter två gåner.
En gång för sig själv och en gång för sitt barn"
Sophia Loren

"Om evolutionen verkligen fungerade,
hur kommer det sig då att mödrar bara har två händer?"
Milton Berle


Galaklänningen & andra paket

Visst var det galaklänningen som kom igår.
Och visst var den lika underbar som jag tänkt mig.
Men den hade varit mycket underbarare om brösten fått plats i den.
De gick att klämma in men synen var ju inte vacker.
Så det blir att skicka tillbaks och hoppas på att nästa storlek passar
utan att se konstig ut på andra ställen.

I ett av de andra paketen låg en födelsedagspresent till min granne.
Jag är helnöjd och kunde inte låta bli att ge den till henne redan igår
trots att hon inte fyller förrän i morgon. Vi ger egentligen inte presenter
till varandra utan det är barnen som får men detta var lixom en grej jag bara
kunde ge till henne.
För ett tag sedan tog jag en del bilder på henne och hennes
sambo, den dagen var jag en övergrym fotograf och de blev kanonbra.
Och eftersom hon gillar foton men är kass på att framkalla så beställde
jag förstoringar på två av bilderna.

Dagis trots allt

Jag gick emot dagispersonalens råd och lämnade barnen ändå.
Ja Celine är det verkligen inget fel på, hon busade på övertid igår
och vaknade 05.30 i morse och har sedan dess stimmat och stojat
konstant. Savannah är förkyld men inte mer, hon har också varit igång
sedan 05.30 och de har tillsammans röjt upp och ner på allt här hemma.
Vi har till och med hunnit vara på lekplatsen en halvtimme nu på morgonen
innan jag bestämde mig för att lämna dom, efter mycket tjat från Celine.

  


Finn ett fel! (SKORNA)

Hade jag inte trott att barnen orkade vara på dagis till tre och om jag inte haft grymt
mycket studier så hade jag mer än gärna haft dom hemma hela veckan,
ja om inte mer. Men eftersom de är pigga och glada och älskar dagis
 känns det som att de har roligare där än hemma.


Hur ska detta gå?

Tjugo i tre ringde de från dagis, dags att hämta två sjuka barn igen.
När jag kom dit var Celine trött, självklart eftersom hon varit sjuk.
Hon var snuvig men det är det ju många barn som är.
Savannah såg däremot lite sliten ut och snorig även hon.
Hon var varm i pannan, precis som alltid men inte på kroppen och
ingen feber, precis som vanligt.
Celine fick lite mat i magen när vi kom hem och sedan dess har jag varit ute med
henne och hon har busat i precis samma takt som vanligt med alla andra barnen
på gården. Trots detta ska jag hålla henne hemma någon dag nu, ja
Savannah med självklart, så de verkligen får repa sig och så jag
slipper hämta hem sjuka barn var och varannan dag.
Celine hade kunnat gå till dagis men det är lika bra så hon får vila
upp sig lite.
Hur det går med mina studier återstår att se. Henric var hemma
två dagar förra veckan så han behövs på jobbet och pengarna
behövs i slutet av månaden och inte när försäkringskassan
tycker att det passar.
Själv är jag matt och har ont i varenda del av kroppen.
Hoppas på snabb tillfriskning för det är jag och tjejerna nu resten av veckan,
Henric ska jobba hela helgen med så någon vila blir det inte.

Barnen har nu somnat efter en stunds övertid, så lär det bli nu när
det är härliga sommarkvällar. Och jag ska ta mig iväg för att hämta ut
paket. En födelsedagspresent, galaklänningen och ett annat som jag är
ivrig att få öppna.Duktiga jag

Fortfarande helrisig men har nu klarat av dagens slit.
Har sedan 7 i morse suttit med den praktiska biten i
Grafisk kommunikation B och ser verkligen målet på det nu.
När jag tittade igenom provet i morse trodde jag det var
totalt omöjligt att kamma hem ett betyg men efter en del svordommar,
lite slit i håret och små utbrott , ja mitt tålamod har verkligen
prövats idag, har jag nu åstadkommit något jag är
väldigt nöjd med.
Jag har resten av veckan på mig att finslipa det innan det ska skickas
in på fredag.

Nu börjar jag bli rätt trött på att må skit.
Jag vill komma iväg till gymet och jag vill svettas,
av rätt anledning och inte av feber.Och som om jag inte beklagat mig tillräckligt så saknar jag barnen bus
massor idag.


Dagens mammacitat

Jag fick en bok i helgen av svärmor.

Lilla boken om mammor!
Kommer du ihåg den där jobbiga personen som envisades med
att du skulle ha mössa på dig när det var kallt ute?
Och som alltid sade åt dig att äta upp din mat?
Hon som nödvändigtvis skulle hålla dig i handen när ni gick
över gatan och som tyckte att allting behövde tvättas i tid och otid?
Ja, det var din mamma som tjatade.
Visst var det tröttsamt med någon som ville hålla dig hel och ren,
frisk och kry och mätt och belåten?
För att inte tala om all den där ovillkorslösa kärleken...

  
Med Celine i magen v.32             Med Savannah i magen v 30


"Handen som gungar vaggan är handen som styr världen"
W.S. Ross

"En mamma är en kvinna med en tjugofemtimmars arbetsdag
som ändå lyckas få en timme över för att leka med barnen"
Iris PeckSjukhusbesök igen

Ja idag var det Celines tur. Hon har haft mycket problem med öroninflammationer
under sina två första levnadsår. Och idag skrek hon som en stucken gris
och höll sig för vänster öra. Hon sa väldigt många gånger att hon hade ont så
Henric åkte in med henne. Hon fick utskrivet kåvepenin trots att hon är allergisk
mot det, men enligt den läkaren kunde hon vuxit från det.
Låter ju säkert om han säger hon har nog vuxit från det.

  

Hon blev i alla fall en gladare tjej sen när hon fick vara ute resten av dagen.
Jag reste mig från sängen och gjorde dagens stora insats, klippte häcken,
sen var jag totalt dö igen. Efter ett bad anslöt jag mig till resten av gruppen
av föräldrar och barn ute på gården.
Har dock inte varit den roligaste grannen eller mamman idag.
Det roligaste jag gjort idag är att fixa vattenballonger och det var i och för
sig ganska kul om man tänker efter.Dagens höjdpunkt, pappa nickar vattenballong!

Photoshop CS4

Jag har laddat hem 30 dagars testversion av CS4 och älskar den.
Både i skolan och privat använder jag CS3. Men nu närr jag ändå har
studentrabatt hade jag velat passa på att köpa CS4,


Originalbilden

  

I dag är det dags att ladda hem det praktiska provet som jag ska jobba med
under veckan och lämna in på fredag. Denna veckan kommer bli full med arbete
och det känns som svårighetsgraden har stigit en hel del.
Men från måndag nästa vecka igen är det en ny kurs, en kurs jag längtat efter
enda sedan jag påbörjade studierna, webbdesign.

Lite för tidig morgon

Det tog tid innan jag somnade i natt.
Mycket hostande som blev till frustration över att klockan gick
för snabbt. Barnen kom hoppandes 05.40 och har redan nu
påbörjat kampen om vem som kan säga emot varandra längst.
Celine säger -Jo och Savannah säger -Nä, samtidigt som de
är totalt inne i barnprogrammen på tv.
Förstår inte hur dom orkar men dom är rätt söta!
Sjukhusbesök

Efter samtal till sjukhuset fick jag tid till jourläkarcentralen
klockan 19.00. Klockan var då 18.40 så det blev bråttom.
Svärmor kom hit direkt för att passa sovandes barn och vi åkte iväg.

Blåsorna på tungan är väldigt obehagliga och jag har svårt att svälja,
dessutom har det börjat svida enormt.
Jag hade någon virusinfektion och både blåsor och sår på tungan och lite i halsen.
Både min bricanyl och pulmicort är slut så jag fick även recept på det plus att
han skulle skicka remiss till VC för att kolla lungkapaciteten.
Jag använder bara pulmicort när jag är förkyld och bricanyl vid behov,
vilket är vid förkylningstillfällen och ibland när jag tränar.
Det togs prover och det slutade med fyra recept.

Nu ligger jag nerbäddad i soffan och tycker lite synd om mig själv.


Full rulle

Jag fick sovmorgon idag, underbart!
Jag har gått och blivit sjuk med feber, blåsor på tungan,
 hosta och är super förkyld.
Vi har i alla fall varit i stan idag, hela familjen och svärmor.
 Innan vi kom iväg bråkade barnen konstant fram tills de kom på
idén att plocka fram alla skor och prova, vi lät dom rycka fram allt
för att få en stunds öronvila. Trots att det var mindre än en vecka sedan
jag sorterade och gjorde fint i garderoben.Celine köpte lördagsgodis och sen
gick vi och tittade på folket. Det var lundaloppet och Celine var ju klart
helimponerad av alla som sprang så fort att svetten skvätte.

Tog en tur in i domkyrkan med. Celine förstod att man skulle vara tyst
tills det var dags att gå ut från kyrkan och hon trillade och började
gallskrika.
Efter tre timmar i stan och kaffe på Espressohouse åkte vi hem igen.
Celine stannade ute på gården med sin faster och alla andra 150
ungar som sedan lekplatsen blev färdig börjat hänga här.
Ja det är verkligen nya hängstället för barn upp till 15 år.
Självklart tycker Celine det är superroligt, speciellt eftersom hon
får vara ute utan oss när faster Fanny är här.
Efter en snabb middag gick vi ut igen och blev ute tills det var dags för ett
snabbt bad och sedan nattnign av barn.

Henric och jag fick varsin bok av svärmor idag
Lilla boken om mammor och Lilla boken om pappor.
Böcker med citat och repliker från filmer om hur det är att
vara mamma och pappa, jätteroliga.


 

Äntligen fredag

Ja så brukar det väl heta? Men i dag känns de inte så.
Hela veckan har känts som en lång helg och nu behöver
jag  verkligen vardag och studier.
Jag har verkligen inte tid att halka efter i detta tempot som
kurserna är och när barnen är hemma kan jag inte sitta i ett rum
och lyssna på när de leker i ett annat, då vill jag ju vara med dom.

Så fort barnen kommit från dagis var det självklart nya lekplatsen
som gällde. Och idag har ännu en sak blivit färdig, gungan!Innan den nya lekplatsen var det alltid bara våra barn och grannarna
Elliot och Oliver som lekte där, nu är den fylld med barn, nya barn som
Celine lekt med. Dom är dock några år äldre än henne och gör saker som
hon verkligen inte får, vilket hon vet och därför måste påpeka detta för dom.
-Man får inte göra så, du kan trilla och slå dig. Det är hennes ständiga
upprepande kommentar.

Lekt lite

Har lekt lite med kameran idag.
Det finns vissa saker jag är så ivrig
att lära mig men när jag väl hittat rätt inställning för
just den saken så glömmer jag alltid bort och det
krävs lika lång tid varje gång.
Nu har jag i alla fall tagit bilder på nästan
exakt samma ställe med olika inställningar bara.Efter badet tittade solen fram en stund så jag passade på att gå ut och slipa
två stolar för att sedan måla dom. Förra veckan fick jag ju hem en skänk
och ett matsalsmöblemang. Skänken är färdig och fin men matsalsbordet
har vi tyvärr kastat. Jag gillade verkligen det massor och det hade blivit
väldigt fint när det var klart men vi har verkligen ingen plats över att förvara det
så länge och vi kan omöjligt hålla på med det när barnen är hemma.
Och just nu står en kontainer på gården så vi fick helt enkelt passa på.

Men stolarna sparade jag och håller nu på att göra om dom.
En ska stå i sovrmmet, den är numera vit och ska kläs om, förhoppningsvis
nu i helgen. En ska stå i vardagsrummet, även den vit och klädd i snyggt tyg.

Dags att ta hand om mig själv lite

Efter denna veckan tycker jag att jag är värd lite mys med mig själv.
Och efter att jag nu gjort de båda tentorna känner jag mig lite mer
avkopplad.
Så ett hett bad med mycket skum ska fyllas upp.
Kroppen ska peelas, håret ska få en inpackning,
ansiktet ska få en mask och jag ska bara luta mig bak
och njuta en stund.
Efter det ska kroppen smörjas, naglar målas och fossingar
fixas och gosas ner i duntofflor.
Jag har hittat min galaklänning

Jag har redan gjort vecktentan, det gick väl sådär.
Nu är det bara den stora teoretiska tentan kvar.

Jag hade inte tänkt att börja leta ännu.
Det har lixom känts så lång bort men det är väl som alltid,
när man inte letar så hittar man. Och jag har nu hittat
min galaklänning.
Den är underbar och jag hoppas den är lika underbar
när jag provar den.
Jag vet precis hur skorna ska se ut men det
är väl också som alltid, jag får en toppenidé men ingen butik
har det jag letar efter. Får väl börja designa själv!

Jag längtar enormt mycket till helgen om mindre än två månader,
tänk att man äntligen kan säga så.
Det var ju en hel evighet sedan jag började längta.

Nu är det dags att påbörja veckans stora tenta,
håll tummarna för mig!Kan jag få en normal dag?

Efter en vecka utan rutiner, en vecka med sjuka barn och en vecka med
olyckor behöver jag verkligen en normal fredag. En dag innan helgen
där jag kan få andas lite och bara få vara jag.
Jag är totalt slut kroppsligt och själsligt.
Vi har gått här hemma alla fyra, trötta och hängiga.
Jag stressad över allt jag inte hunnit med inför morgondagen
och ledsen för hur barnen mått,
Celine sjuk och arg och tjurig för att man inte kan leka och busa ute
när man är sjuk, Savannah ledsen och gnällig för att hon haft ont och
Henric lättirriterad för att även han är trött.
Vi kan nog alla behöva en normal dag i morgon innan helgen kommer.

Den stora grejen idag har varit att sitta och titta på de extremt slöa arbetarkillarna
som hållt på med lekplatsen utanför köksfönstret två veckor mer än beräknat.
Vi har under dessa veckor hört deras höga stereo som står placerad utanför
sovrummet och köket, vi har sett dom gunga på gungbrädan och leka av
sig istället för att jobba och Celine har varje dag frågat när de är färdiga så
hon kan leka. Idag, äntligen, blev den första lekplatsen färdig och Celine
var den första att prova både rutchkanan och gungbrädan.

Barnen somnade klockan sex och jag har sedan dess legat i sängen
med älsklingen i knät och bara slappat, han blev dock lite varm nu
mot slutet och vill ju inte riskera att jag bränner fläktarna igen, eller vad det
nu var jag råkade göra för ett tag sedan.

Nu ska jag ut och sätta mig hos grannarna och se på när dom jobbar
i trädgården. Behöver frisk luft.

Slappedag för att samla krafter

Idag är det bara vila och samla krafter som gäller här hemma.
Vi tre största är trötta men mini är energisk. Den största ansträngningen vi
gjort är att efter en del tjat från Celine gått ner i närbutiken för att köpa
gifflar. Vi har lockat med alla möjliga lunchrätter men inget ville hon ha,
bara gifflar. Så på tre dagar har vi endast lyckats få i henne glass och nu
två gifflar. Savannah åt faktiskt med gifflar utan att skrika för att det gjorde ont,
hon har sedan olyckan igår bara ätit välling och några få makaroner.

Vi har mestadels legat i sängen och haft det mysigt.
Savannah har sprungit runt sängen och klättrat upp och ner,
hela tiden med ett finger i näsan, mindre charmigt.
Varje gång jag sagt åt henne att ta ut fingret har hon sprungit iväg
och skrattat, fortfarande med fingret i näsan.

  

Nu tar tjejerna ett välbehövligt bad sedan är det min tur för andra gången idag,
jag fryser något enormt.

Inga sjusovare

Ja de är ju inte direkt några sjusovare våra barn.
En stund innan sex kom de in och ville att vi skulle börja dagen.
Det bar emot att resa sig från den varma sängen till de iskalla
rummen. Hade ju inte räknat med att det skulle bli så här kallt igen
så värmen är avstängd sedan några veckor.Det har redan hunnits med bråk och en liten som rivit en lite större när hon var
som mest sårbar, på pottan under morgontömningen.

Jag kan inte förstå hur jag ska lyckas få in all information som behövs inför i morgon,
hjärnan är totalt slut och jag hittar inte on-knappen idag.

Hoppas Ni får en härligt dag och att solen skiner på Er,
här lyser den fortfarande med sin frånvaro.

Kan man önska en god natts sömn?

Barnen var helt slut efter denna dagen och somnade redan 16.45.
I tre timmar vaknade Savannah med 15 minuters mellanrum och
gallskrek, stackaren. När klockan var åtta var det bara att ta upp både
henne och Celine för att ge dom båda alvedon och Celine hostmedicin.
Jag och tjejerna satt i soffan och hade mysigt i lite mer än en timme
innan Celine bad om att få gå och lägga sig igen.
Trodde aldrig att lillan skulle somna då men efter en stunds rop
på mamma och några heeeeej, somnade även hon.

Jag hoppas innerligt att natten blir okej.
I morgon är två barn hemma och det är sista dagen för mig att
plugga inför fredagens tenta. Jag har varit så slut på kvällarna när
barnen somnat att jag knappt kommer ihåg vad jag läst
och dagarna har ju gått till att ta hand om en sjuk liten Celine.
Ja det bådar ju inte för ett MVG direkt!

Efter några hysteriska gråtattacker från mig är även jag helt slut.
Låter säker fjånigt men när jag skriver att det gör ont i mitt
mammahjärta så menar jag verkligen att det gör ont.
Smärtan är värre än någon annan jag varit med om
och jätte svår att beskriva. Jag som hade två fruktansvärda
förlossningar kan nästan säga att oron för barnen är värre,
mycket värre!

God Natt fina NI
Sov gott!Åh vilken ljuvlig tjej

Titta på denna enormt söta och duktiga lilla tjej!
Inne på youtube finns flera låtar med henne.

Ingen hemlighet & liten hemlighet

Att Italiensk mat är min absoluta favorit är ju inte direkt någon hemliget.
Även deras delikatesser och desserter är hur ljuvliga som helst.
Vem hade tackat nej till Tiramisú lixom?

När vi köpte glass från glassbilen sist fick jag denna med migHar försökt stoppa undan den flera gånger för att inte frestas så mycket men
bilderna är ju så fina. Och ja, ibland är det ju lite kul att plågas.
Varje tid glassbilen ska komma glömmer jag alltid och kommer på det
senare. Men idag hade varit en perfekt dag för just detta.
Så fort jag blir lite blödig är det en typisk tjejfilm som gäller och vad hade
passat bättre till en film än detta?
Det är ju inte direkt kärlekssorg jag lider av men hjärtesorg iallafall.

Från hjärtesorg till kärlekssorg
Jag vet att en del av mina vänner är som jag. När det är kärlekssorg så
plågar man sig själv lite extra. Oftast med en film där en man kämpar
för kung och fosterland för att få kvinnan han vill ha.
Finns det något mer romantiskt?
Och trots att jag vet hur varje film slutar så ser jag dom ändå.
Även de som jag sett massor av gånger.
Kanske för att jag är en kärlekstönt!
Det är också viktigt att filmen ses helt ensam.
Dels för att man kan drömma sig bort lite extra då och dels för att tårarna
tillåts titta fram när helst de vill.


Tandis blev akuten i stället

Jag mår fruktansvärt idag.
Normalt sett är mitt psyke nog rätt starkt men när det kommer till
att barnen far illa sviker det mig rätt kraftigt.
Att veta att de finaste och oskyldigaste i världen har ont
värker något enormt i hjärtat och gör mig fruktansvärt ledsen.

Efter en titt i Savannahs mun höll jag på att tuppa av.
Tänderna var det ingen fara med men tungan såg ut att kunna ramla
av vilken sekund som helst. En bit bak rakt över tungan var det
ett "sår" rakt ner en bra bit.
Efter rådgivning med sjukvårdsupplysning, vårdcentral och tandläkare
åkte vi till akuten som genast skickade oss till öronmottagnignen.
På akuten sa de att såret var så djupt att det kanske skulle bli tvugna att
sy, vilket man i princip aldrig gör i tungan.

Savannah hade redan då skrikit konstant i nästan tre timmar och var
både trött och hungrig men fick varken äta eller dricka.
Efter ännu en stunds väntan var det äntligen vår tur.
Läkaren konstaterade att såret var otäckt och väldigt djupt men att de inte
skulle sy eftersom stygnen antagligen gått upp direkt igen.

Jag lyckades hålla mig tills vi kom ut från mottagningen sen brast jag i tårar.
Barnen är verkligen min styrka men även min stora svaghet.

Celine är fortfarande sjuk, näsan och ögonen rinner och hon fryser.
Jag längtar mer än någonsin till dom ska sova om två timmar men bara av en enda
anledning, kroppen läker bättre och jag hoppas på att de båda vaknar
och mår mycket bättre i morgon.
Så jag återkommer när de fina somnat,
nu vill jag bara vara mamma!

En olycka kommer sällan ensam

Denna dagen bådar inte gott.
Celine är fortfarande sjuk så Henric stannade hemma från jobb idag för att jag
verkligen behöver plugga inför sluttentan på fredag.
Savannah fick åka till dagis men det varade inte så länge.
De ringde nyss och berättade att hon trillat ner från en stol och blödde massor
från munnen och tungan. Hon var otröstlig.
Fick stänga ner lektionen och det är bara att börja göra sig klar för
tandläkarbesök. Så gör de här i vår kommun, då barnen slagit tänderna
så blir det tandläkarbesök direkt för att man sedan ska anmäla det till försäkringsbolaget.

Och sist och faktiskt minst idag så har min älskare laggt av,
han har svikit mig totalt och sorgen är stor.Ja ni kan ju själv tänka er ett småbarnshem utan dammsugare!


Fick ett fint paket

Förra veckan fick jag hem en paketavi som jag var helt säker på att
den innehöll en väns födelsedagspresent.
Henric var och hämtade ut paketet idag och jag blev väldigt glatt
överraskad.
Ett fint praket från Mammablogg galans styrelse.Paketet innehöll en jätte fin inbjudan, blöjor, cd-skiva och t-shirt från Libero
och så lite information om dagen som jag ser så mycket fram emot.

Tjejerna som jobbat med Galan är så duktiga och har verkligen lyckats
perfekt med detta. Jag ser fram emot detta lyxiga dygnet så enormt mycket.

Tack söta Ni för allt jobb Ni gjort och gör!

Söt liten rackare

Förra veckan satt jag och grannen ute i hennes trädgård när vi hör ett ljud
som lät som om katten fått tag i en fågelunge. Katten hade fått tag i något men ingen
fågel utan en ekorrbbebis. Uppe i stuprännan på huset såg vi en vecka tidigare att en
ekorre skuttade upp med massa saker.
Bebisen klarade sig inte. Men idag när vi satt där ute igen hördes det ljud
från lövhögen och där låg en ekorrbebis till som katten var nära på att få tag på.
Sophie tog upp ekorren och har sedan suttit och ringt runt till alla möjliga djurställen.
Nu ska hon ha den tills i morgon då hon får ringa skånes djurpark och hoppas
på att dom kan hjälpa till.


Hur söt som helst!

Mammablogg galan 2009

Eftersom min röstaknapp till höger på bloggen inte funkar
gör jag en lite påminnelse om att det går att rösta på mig
på mammablogg galans hemsida.
Jag finns med under kategorin Bästa glamour mammabloggare"
och rösta kan ni göra här.

http://mammagalan.se/wp/?page_id=550Killen som fick mig hjärta att smälta

För första gången ska jag prova att lägga in youtubeklipp för att presentera en
helt underbar röst.

Denna underbara kille får min päls att resa sig.Håll tummarna för att jag lyckats!

Hängig ännu & en nyfunnen kärlek

I går och i morse verkade Celine allt annat än sjuk så hon fick följa
med till dagis. Det gick bra fram till 15.00 då de ringde och bad mig
hämta henne. Hon frös och såg risig ut.
Självklart följde båda barnen med hem. Celine landade ganska snabbt
på soffsn och Savannah roade sig på sitt håll.

En stund innan de skulle lägga sig låg de i vår säng och hade mysigt.
Celine kliade Savannah på ryggen och vi spikade upp tavlor.Sovrummet börjar ta sin form nu och stilen är utbytt från svart och lila till vitt, romantiskt.
Jag stortrivs där inne nu.

Nu ska jag försöka ge mig på en ny, för mig, sak på bloggen.
Så om en stund hoppas jag på att kunna presentera min nyfunna kärlek.
En helt underbar kille som får hjärtat att smälta och pälsen att resa sig!


Sommaren försvunnit för en stund

Här är det riktigt tråkigt väder idag. Bara sju grader och regnet öser ner.
Mina planer för denna veckan verkar det inte bli något av.
Tanken var ju att jag skulle bättra på brännan lite.
Ta och flytta ut studieverkstaden
i trädgården och sitta där ute och förena nytta med nöje.

I sydsvenskan idag står det om sommaren.
Solen sken drygt elva timmar per dygn i Lund under april.
Värmen har varit högre än någonsin och under de sista april-
dagarna satte Lund värmerekord med 25,3 grader.
Sommaren har alltså kommit. Metrologisk sommar blir det
när det varit minst tio grader under fem dygn.

Lite smått galet att det den 4 april var -1,3 grader och den 29 april
var det 25,3 grader.


Energi för fem

Inte ens fyra sekunder på raken har det varit tyst idag.
Celine har glappat exakt hela dagen och hon har fått mig att gråta av
skratt flera gånger. Det blev en middagslur som råkade vara alldeles för
länge för att Celine skulle vara trött vid samma tid hon brukar så hon är
fortfarande vaken. Hon ligger och tittar på tv och kallar på mig lite då och
då. Jag är helt uppe i studierna och behöver alla minuter jag kan hitta
för just detta hela veckan och nästa.Vi var och åt lunch med Henric och åkte sedan och köpte jordgubbar
på Celines begäran (som Celine för övrigt inte skulle ha när de väl var köpta)
och åkte sedan hem och somnade ganska snabbt därpå.Jag hoppas att Celine är lika energisk i morgon som hon varit den största
delen av dagen så hon kan gå på dagis. Jag känner mig grymt stressad
över vad jag ska lyckas åstadkomma innan fredag och behöver all tid jag kan få
till studier.

Skänken


Före


Efter

Med lite "hjälp" från Celine är jag nu klar med skänken.
Celine har tjatat massor om att hon vill gå ut men trots att hon är piggare
känns det inte som att leka vilda utelekar vore det bästa, det blir en busstur
istället för att köpa jordgubbar och hälsa på pappa.

Underbaringar från Nelly

Någon av mina svagheter är skor
och dessa gjorde mig verkligen svag.

Underbara skor från Nelly.com
Mitt lilla hjärta

Precis lagom till jag gick och la mig igår vaknade Celine några gånger
på rad och grät, yrade och pratade massor. Hon var kokhet och luftrören
började väsnas, som alltid då hon är sjuk fick hon kruppanfall.
Med 40 graders feber och andningsproblem klädde jag på henne och virade
in henne i täcket och bar ut henne.
Hon i min famn och tittade på regnet och efter en stund lät andningen lite
bättre och hon ville gå in.
Hon har fortfarande hög feber och får stanna hemma med mig idag.Nu sitter hon i soffan och tittar på film och äter glass,
för det får man när man är sjuk.


Vilket slit

Exakt hela dagen har jag hållt på med slipning och målning.
Efter den första timmen insåg vi att det inte var värt allt slit med det nya bordet
och stolarna så vi ska se vad det kostar att lämna in det för att få det slipat.
Betsning och lack vill jag göra själv, det är ju hela nöjet.
Bordet har ju en hel del fina detaljer som jag gärna vill behålla och det lär inte
gå med den masinen vi har
I stället gav vi oss på vårt nuvarande köksbord.
Nu 10 timmar senare är det äntligen målat i vitt.
Men alla sex stolarna är kvar, terapiarbete!

Min högra arm och handled är helt förstörd och värker något
fruktansvärt, jag har färg på händer, armar och i ansiktet,
färg som inte går bort utan lacknafta vilket vi inte har hemma
men jag älskar att fixa och måla så det är helt klart värt det.

Kommande vecka kommer varvas med studier och slipning av stolar
och förhoppningsvis kanske jag även hinner med att måla skänken.

Savannah kom hem vid tretiden och Celine vid fyra men de somnade redan
innan sex så vi hann inte träffa dom så mycket. Jag som längtat massor.
Celine blev glad av att se trädgården och blåklinten vi sått ska hon få
sköta om.

När vi var i trädgården för att titta på alla nya blommor fick Celine
syn på Ellenor och hennes kompis och hon vände sig till mig och frågade
-Mamma snälla kan jag få leka på gården med mina kompisar?
Jag, hönsmamman, gillar inte alls idén av att hon är själv på gården
men inte heller tanken av att hon ska få stå innanför staketet och titta
på när hennes v'änner leker. Ellenor som är 6 år lovade att titta till Celine och
jag sa att hon fick gå ut.
När en överlycklig Celine skuttade ut på gården frågade jag Henric
om det inte var dags att klippa häcken eller nåt, så han kunde ha lite koll på henne.
Ja hon är faktiskt inte ens tre år fyllda och jag tycker det är på tok
för tidigt att leka själv på gården utan tillsyn.


Och så var jag igång igen

Efter lite sömn är det dags att sätta fart med dagens projekt.
I går kväll kom det hit vänner ganska sent för att spela lite sällskapsspel
och vi höll på till 00.30. Efter det blev det några avsnitt av Vänner.
Nu är det dags att börja slipa möbler för att hinna med så mycket som
möjligt innan älsklingarna kommer hem igen.
Lite smått i trädgården ska också hinnas med.

Visst är det konstigt. När barnen ska iväg känns det skönt att man ska få
vara lite ledig men när de väl är borta saknar man dom så hjärtat gråter.
Mitt gör det nu i alla fall, trots att jag vet att barnen har det jätte mysigt och
roligt.Hoppas Ni alla får en strålande dag!

Flitig som en myra

Inte en lugn stund på hela dagen och jag trivs som fisken i vattnet med det.
Morgonen började med en tur till pappa. Vi fikade och fick med oss en hel del
grejer hem. Gräsfrö, slipmaskin, sandpapper, penslar mm.
Pappa har alltid haft en gräsmatta där varje står är exakt lika långa,
inte en bula i jorden under syns och det känns som att gå på en skön matta,
så såg de tut under hela min uppväxt och exakt så ser det ut nu i hans "nya" hus.
När han flyttade dit var det mullvadskullar överallt, knappt ett grässtrå på rätt ställe
och mossa överallt. Nu är det inte en maskros, någon mossa eller jordbit så långt
ögat kan nå.

Vi fortsatte till Plantagen för att köpa blommor och så vidare för att köpa färg
till möblerna. Raka vägen hem för att klä oss för kalas och vi var till och
med på plats 10 minuter innan det skulle börja, imponerande.Efter kalaset skulle Celine till farmor och Savannah till mormor.
Vi var hemma igen och har hunnit massor sedan dess.
Varit iväg och grillat korv hos vänner, planterat blommor i trädgården,
sått gräs, dragit upp stenar runt en rabatt och satt dit nya, planterat om
rosenbuske och möblerat om lite i trädgården.
Jag är helnöjd med resultatet trots att det inte är färdigt.

Bordet som ska slipas och sedan målas vitt är skrubbat och avtorkat och
redo för att påbörja sin förvandling i morgon.
Stolarna till bordet ska efter målning kläs om och tyget är definitivt inte
barnvänligt. Hade hoppats på att det kanske finns någon
slags behandling eller något annat man kan ha över tyget så man bara kan
torka av smuts som garanterat kommer att befinna sig där samma dag som
det är klart. Något som vet?

Planerna för kvällen har blivit ändrade.
Jag vill bara passa på att njuta av barnledigheten och sova ordentligt
så det blir inte att slå klackarna i taket idag inte.
Dessutom måste jag upp i tid i morgon för att hinna med möblerna
så gott det går innan godingarna kommer hem igen.
Och jag är så trött efter dagen, så idag blir det lite spelkväll med vänner
och förhoppningsvis tidigt sänggående.

Hoppas Ni haft en trevlig lördag och har en mysig kväll!

På tok för tidigt

Alldeles för tidigt var två prinsessor i full fart med att börja dagen.
Redan vid 05.30 för att vara exakt. Innan jag ens förstått att det var morgon
hörde jag hur de glatt busade i vardagsrummet.
När jag efter en stund frågade Celine vad de gjorde
fick jag till svar
-Står på bordet!
Henric hann flyga upp ur sängen innan jag och mycket riktigt stod
de båda på vardagsrumsbordet och hoppade, vildingar!

Frukosten är redan avklarad, dagens första bråk har utspelats
mellan barnen och tvättmaskinen rullar för fulla muggar,
allt är precis som det  ska vara med andra ord.

På schemat idag står det puts av möbler och kalas
sen är det dags för barnen att åka till mormor och farmor
för övernattning och för oss blir det barnfritt.

Önskar Er en mysig dag!


Vädret har sina konsekvenser

Som många andra bloggare just nu vill jag berätta att
jag läser runt bland era bloggar men är dålig på att
kommentera. Det har såklart sin orsak, vädret!

Jag vill njuta av dessa härliga dagar och kvällar
och när man njuter så på dagarna blir man lätt trött på
kvällarna. Och graderna som legat runt 20 de senaste dagarna
gör ju sitt för att få mig latare. Utöver detta är det väldigt mycket
studier just nu, på fredag har jag min stora, avslutande teoretiska
tenta och veckan därpå den praktiska innan denna kursen byts ut mot en annan.

Hoppas Ni med har härligt väder, sköna dagar och underbara kvällar!


Händelserik fredag

Idag har vi gjort massor.
Åkte hemmifrån vid 10-tiden och jag har nyss kommit innanför dörren.
Vi började med en tur i stadsparken. Åt glass, tittade på ankorna
och barnen fick springa runt lite. Tyvärr såg parken tråkig ut efter
gårdagen och där låg flaskor, burkar och skit överallt.
Massor med kommunsnubbar var och plockade undan efter
en stökig valborg.

Klicka på bilderna för att se dom större!

   

När klockan var tolv öppnade tivolit. Celine har bara åkt karusell en gång tidigare
och det var förra året på Tosselilla, vilken hon inte kommer ihåg nu.
Hon och jag åkte först barnens berg och dalbana sen vågade hon sig på att åka
två karuseller själv. Hon svävade på rosa små moln och var hur stolt som helst.Celine och jag gick raka vägen från tivolit till kalaset hos Ellenor, vår äldsta guddotter.
Henric och Savannah kom efter en stund.
Där var massor av barn och mycket skrik. Celine fick nog av skriket när det
blev aningen för högljudt och skrek åt alla att vara tysta, utan resultat!


Ellenor & Liivia (våra två guddöttrar), Celine och Ellie & Liivias storasyster Johanna.

   Redan innan kalaset var båda barnen trötta.
Savannah hade bara sovit middag i ca 20 minuter
så hon somnade lite strax efter fem idag.
Undertiden var Celine och jag hos en vän och vi båda fick rida.
Celine var rätt rädd så det blev bara två steg men sedan
borstade hon hästen fint och stod bredvid honom.

Jag ska ju inte sticka under stolen med att jag var rädd.
Har inte suttit på en hästrygg på en evighet och sist jag red
var ingen trevlig upplevelse, jag for av.
Jag var stel och nervös idag, men efter en stund rätade ryggen på sig lite
och det kändes bättre, dock långt ifrån säker och kommer garanterat
vara lika rädd nästa gång, för det hoppas jag att det blir, en nästa gång.

Vi hann inte mer än in genom dörren förrän Celine la sig raklång i hallen och
bad om att få gå och lägga sig. Lika bra det, imorgon blir med en lång dag
med kalas och sedan sova borta.
Min lilla tjej har varit med om massor idag och hon har verkligen
varit jätte duktig. Hennes leende på läpparna när hon, nöjd efter dagens
alla händelser, kröp ner i sin säng gjorde mig jätte glad och varm
i mitt hjärta.

Rena rama cirkusen

Eftersom vi kom hem med möblerna ganska sent igår
ställde vi dom bara i vardagsrummet och självklart
var detta hur kul som helst för två små klätterapor
när de vaknade i morse.


Möblerna som ska kläs om och betsas vita!

Det var hur festligt som helst att sitta på de nya stolarna
ända tills Savannah, smidigast av oss alla, trillade ner.
Nu sitter de tillsammans i soffan under Savannahs täcke
och tittar på film och väntar på att närbutiken ska öppna så vi kan köpa
bullar.I dag har vi späckat schema. Nu på förmiddagen ska vi ner i stan på
tivoli, köpa saker så möblerna kan påbörja sin förvandling,
klockan 13 ska jag till festlokalen för att hjälpa en vän att förbereda för
kalas och 14 börjar kalaset och resten av familjen kommer.
I kväll ska jag rida, något jag inte gjort sedan jag blev avkastad för en
herrans massa år. Jag är nervös, ivrig och aningen rädd.
Dags att ta itu med rädslan nu kanske!

Ha en underbar dag kära!

RSS 2.0